Бруцелоза хара централном БиХ

У Кантоналној болници Зеница тренутно је хоспитализовано 30 пацијената обољелих од бруцелозе, а међу њима су цијеле породице, шесторо дјеце, труднице.

Босна и Херцеговина 17.08.2018 | 09:59
Бруцелоза хара централном БиХ
Начелник Одјељења за инфективне болести ове болнице Еднан Дрљевић рекао је да је на одјељењу највише пацијената из Тешња, али и из Средњобосанског кантона, те додао да је ријеч о тешким случајевима.

Према његовим ријечима, ту су још хоспитализовани и пацијенти из Зенице, Завидовића, Жељезног Поља, Вакуфа, Витеза, Јајца, Бугојна, Бусоваче, а у болницу су се јавили и радници зеничке мљекаре, преноси "Дневни аваз".

Дрљевић је нагласио да млијеко и млијечни производи који изађу из мљекаре нису заражени, односно не могу заразити људе, јер су обрађени.

(Срна)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Донације

17.08.2018 09:20

Све неевоље у пољопривреди су последица донација.Бруцелоза је дошла донацијом оваца преко УНДП,као и заражених садница малина сорте полка.Све то је проблем неодговорности при увозу и апсолутном незнању.Губимо своје биљне и животињске аутохтоне врсте,а из иностранства нам подваљују или заражено и лоше.За биљни свијет битни су агроеколошки услови па тако сјемена биљака увезена из Италије нису за нас јер су то сјемена за медитеранско подручја,а за нас су наша сјемена из Новог Сада,Велике Плане,Чачка,Земуна...Болести од донација су опасне,па су нам заразили земљиште садницама малине,угрозили сточни фонд нарочито овце и овако слабу полхопривреду девастирали.Уби нас незнање!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.08.2018 11:40

Слажем се, све је 100% тачно. Било би боље да имамо све своје сорте домаћих животиња и семена воћа и поврћа.

Name

Сретен Глупи

17.08.2018 17:09

Неподаљују они нама, вец то наси свјесно дозвољавају.Пребогато их даривају.

Name

ре

19.08.2018 10:49

Сјецам се црвених пузева,голаца.Мени никако није хтјела да никне мрква.Док, по ноци, са батеријом нисам видио да они све обрстисе.Брстили су и све отало.Досли са донацијама из бјелог свијета.Среца да их је углавном нестало.Не због насих мјера,којих није ни било.Само од себе.

Name

ДР.

17.08.2018 10:50

Ххехехехехе ево опет посла за нас ветеринаре а лове за министарску екипу. Сваке године марну по пар милиона преко насих ледја. Ми одрадимо све , преузимамо ризик од заразе ко зна каквим вакцинама из билелог свијета а њх пар узму лову и паметују.

ОДГОВОРИТЕ