Вучић позива на "спуштање лопте"

- Председник Александар Вучић рекао је да су основни циљеви да се на КиМ очувају мир и стабилност. Позвао је и на "спуштање лопте"

Србија 16.08.2018 | 20:43
Вучић позива на "спуштање лопте"
Како је рекао, циљ је да се заштите државни интереси и да се осугурају права, безбедност и сигурност наших људи на КиМ.

Ако буде споразума, имаћемо више него данас, поручио је председник и најавио да ће 9. септембра, ако све буде у реду, бити са Србима на Косову и Метохији.

Он је запитао може ли ико данас да каже да је све насе када је реч о КиМ, а знамо да не говоримо истину. 

Навео је да дефиниција државе састоји три елемента, територију, становништво и војску и полицију. 

Од та три елемента, рекао је, само у појединим деловима на Космету имамо становништво и ништа више. 

А имамо границу коју су неки 2011 поставили на јарињу и Брњаку, између Срба и Срба, то је Косова и Србије. 

На питање какав му је став после изјаве канцеларке Ангеле Меркел да нема промене граница он је рекао да су нас и Немачак и САД "разграничили" оног часа када су 2008. године принали независност Косова. 

“Зато кад кажу да су против разграничења то значи да су против промене граница које су успоставили на нашу штету” рекао је Вуцић и додао да га многи нападају , поготову ну Србији, управо зато јер не прихвата такве границе. 

Он је истакао да нам Меркел није противник и да не треба да заборавимо шта је учинила за Србију у време мигрантске кризе те колико су и немачке инвестиције дорпинеле томе да имамо раст од 4,4 одсто.

Вучић позвао је на “спуштање лопте” и толеранцију, јер ће како је истакао, ионако, ако будемо у позицији да о нечему одлучујемо, у вези са Косовом и Метохијом, одлучивати народ својом вољом.

Он је најавио је да ће посетити Косово и Метохију 9. септембра. Вучић је, гостујући у дневнику РТС-а, замолио све Србе, “оне који су разумни део нашег друштва”, да покажу много више толеранције, док остали нека наставе да мрзе, јер они који мрзе предтсваљају највећи проблем сами себи.

Он је, упитан за писмо градоначелника српских општина са КиМ, рекао да су они, који живе на Косову и Метохији, који тамо имају породицу најавили да ће доћи у Београд да питају шта је све учињено, на шта је кренула патолошка мржња.

„На то је кренуло нешто што ме страховито уплашило - патолошка мржња. Видело се да су све приче о КиМ биле лажи, комбинована мржња, искрени презир према нашем народу на КИМ. Што је и не смеју да долазе у Београд да нас питају? Има ли свести код нас о целовитости нашег народа и нације?“,упитао је Вучић.

Казао је да су градоначелници на све претње ћутали, на претње да треба хапсити и убијати све који су другачијег мишљења, а онда су рекли да знају да није лако Албанцима и међународној заједници да разговарају са нама, као и да треба да их пусте да нешто изборе за себе и кажу да имају поверења у председника и државне институције.

Вучић је критиковао нападе на Милорада Додика и захтеве опозицје да му се забрани улазак у Србиу.

„Додик је рекао на жалост Србије нешто што је тачно, а то је да ли желимо да Албанац буде председник. Срећа наша је што су Албанци били нестрпљиви и нису хтели да чекају, а да су чекали 15 година могли су да имају председника државе и владе. Али су били нестрпљии и нетрпељиви“, нагласио је он.

Зар Додику треба забрнити улаз у Србију јер су то тражили опозиционири Ђилас, Јеремић, Обрадовић и остали, упитао је Вучић.

„Тражили су да се забрани улаз председнику Српске Сста бисте урадили народу Српске, шта би урадили са РС“, упитао је он.

(Агенције)

Коментари / 23

Оставите коментар
Name

Оп цврц

16.08.2018 18:53

Знаци признацес независност Косова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бојан Бања Лука

17.08.2018 05:59

Тако је. "Дашак вјетра са Балкана" рече Олбрајт за ДодиГа, а Вучић му се одавно прикључио. Послије Косова тражиће да се одрекнемо Санџака, Сјеверне Војводине, Источне Србије. Мило(к)рад ће за ХДЗ тражити да им се да Модрича, Брод, Дервента... Жали Боже борце који су пробијали коридор. Мој народе, све то треба ријешити чим. Милокрада већ у октобру помести...

Name

жика ж

16.08.2018 18:53

То су у праву мој Вучићу. И будала зна ко је он"ДОДИК".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пале

16.08.2018 19:01

Не треба нико ништа РС извана да чини да би нестала. Вец нестаје сваким даном. Погледајте бројеве о младима и о привреди. Ови први одлазе неповратно зато сто су лопови и неписмени криминалци на власти све уништили и покрали. Поред таквог водства и "шаторско интелигенције" нема потребе причати о вањском непријатељу. Настала на крви недужних, бојим се да це на крви младих недужних попут пок. ДРАГИЦЕВИЦА и нестати. ПРАВДА ЗА ДАВИДА И СВЕ ЖРТВЕ РЕЖИМА РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.08.2018 11:31

За 24 сата РС мозе да се угаси !!!!! Само да ММФ и Федерација заврну "славину" ..

Name

Тамара Пејиц

16.08.2018 19:02

Види се да су Додик и Вучић у договору и да Вучић подржава Додика. А овамо говори како се не мијеша у изборе у Републићи Српској.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

16.08.2018 23:09

Купљени су и уцијењени. Бице на власти док год слусају . Све остало је фолклор и позористе.

Name

лакрдија

16.08.2018 19:17

имал неко сада да му није јасно да Вуциц и Додик раде заједно. Изјава Додика је била изјава Вуцица коју он лицно није смио да изрекне али сада само потврдјује. Толико о томе кога Вуциц подрзаје, позицију или опозицију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сретен Глупи

16.08.2018 22:18

А ста је ту лосе? Ти си изгледа незадовољан самим собом.

Name

Знате

16.08.2018 19:20

Пресједнице да су многи прије Вас заслузни сто КиМ не могу да буду у саставу Србије,али требас да знас да Додик ради да и Република Српска остане без Срба. Зато пресједнице он Вас је назвао политицким побацајем да ли је и тада био у праву. Ако Ви тврдите да је био и тада у праву да ли це онда и Србија и Република Српска такодје бити побацај. Ститите интересе Србије и ми Вас подрзавамо у томе,али зар неби било од Вас коректно да подрзите и нас који стите интетесе Републике Српске. Али ако сте одлуцили да ститите криминал и русење Републике Српске онда си нас заиста разоцарао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

17.08.2018 02:56

Ма како ви штитите интересе РС? Додворавањем Бакиру? О чему пишеш ти?

Name

Рере

17.08.2018 13:29

Како то да је додворавање Додика Бакиру патриотизам а додворавање нпр.Босица издаја. Ја нисам за додворавање али сам за договарање и Додика са Бакиром и некога другога као сто сам и за договор са муслиманима тако сам за договор са хрватима. То сто се ти додворавас Додику и сто си цлан или симпатизер Снсд то је твоје право,али морате да и другима дате право да казе ста мисле.

Name

блбл

16.08.2018 19:24

РС то сам ја (Додик ) . Склоните мене нестаје и РС .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Соц. Јелен Л.

16.08.2018 19:30

Како си наиван драги пресједнице, па зар невидис да це ти Додик направити проблема и на домацем и на вањскополитицком плану. Барем размисли о томе сто опозиција говори док није скроз касно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ааа

16.08.2018 19:31

Наредио Додику да се огласи, јаснозар не?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад

16.08.2018 19:33

Да му забраните улазак у Србију народ Српске би Вам био захвалан. Друго Додик је и дрзављанин Србије добро би било да се повуцете и препустите мјесто Додику. Ако ниста мозете барем да га поставите за премијера или министра иностраних послова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

никсон

16.08.2018 20:51

Како ти видиш што Миле и његова фамЕлија имају толико некретнина у Србији а пуна му уста Реппублике Српске или можда сматраш, кад већ има толико некретнина у матици, ваљда је логично и да буде премијер Србије. Колико волиш Додика рецимо на скали од 1-10 и да ли сматраш да је то нормално?

Name

Ре никсон

17.08.2018 13:35

Додика видим као водју Снсд криминалног клана. Не волим га ниста сто би га волио. Њега воли Вуциц а Додик је и дрзављанин Србије па нека га постави као сто сам написао премијера Србије или министра иностраних послова.

Name

Спрдацина

16.08.2018 19:42

Управо та вила на Дедињу, смјештена на адреси Васка Попе 16б, је “нека вила негдје”, због које су се институције БиХ обратиле Министарству правде Републике Србије. Само дан након иступа на Радио-телевизији Србије, Вучић је организирао и конференцију за медије, на којој је казао да “Додик није само идиот”, већ да је и “тежак криминалац којег је корумпирао предизборни тим Бориса Тадића”. Ста је?Сад опет јарани?

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ Антифа

16.08.2018 21:39

Спрдачина... Кретени.

Name

Народ

16.08.2018 20:04

Нема ,ама ,бас ниста са ТИЈЕМ.Нити си ти НАРОД нити ОН.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ааа

16.08.2018 20:17

А не подржава Додика. Све је код Срба могуце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХерцеГОВиНА

16.08.2018 21:46

Лука долази на позицију предсједника црвених,несто се зестоко кува. А да Вуциц подрзава Додика је јавна тајна,ових дана Лукин и Вуцицев брат ходају по Херцеговини и кују прљаве планове.

ОДГОВОРИТЕ