Борјан концентрисан на Салцбург и јесен у Звезди!

Иако се помињало да би сјајни чувар мреже могао да напусти клуб по завршетку квалификација, чини се да он не размишља о томе.

Фудбал 18.08.2018 | 16:00
Борјан концентрисан на Салцбург и јесен у Звезди!
Било је прича и текстова о томе да би Милан Борјан овог лета могао да напусти Црвену звезду. Посебно када је доведен искусни Зоран Поповић, који га углавном мења у утакмицама Суперлиге (бранио у три од четири).

После успешно одрађеног гостовања у Словачкој и елиминације Спартака из Трнаве, која је црвено-белима донела учешће у последњој рунди квалификација за Лигу шампиона, као и обезбеђен пласман у групу Лиге Европе, вероватноћа да сјајни чувар мреже напусти редове српског шампиона је минимална.

Останак је наговестио и сам Борјан...

"Одиграли смо феноменалну утакмицу у Трнави, још увек смо сви препуни позитивне енегрије и утисака. Урадили смо велику ствар, али сада већ морамо да будемо фокусирани на то да се што боље припремимо за плај-оф Лиге шампиона и за јесен у Европи", изјавио је 30-годишњи репрезентативац Канаде за клупски сајт и додао:

"Биће много тешко, свесни смо шта нас чека, али искрено сви једва чекамо сваку следећу утакмицу".

Последња препрека црвено-белима на путу ка повратку међу елиту европског фудбала биће Салцбург. Прва утакмица је наредног уторка у Београду, а реванш 28. августа у Аустрији.

Нажалост, дуел на стадиону Рајко Митић биће одигран без присуства публике.

"Биће тешко без подршке са трибина, али знамо да ће и атмосфера око стадиона, као и у нашој свлачионици бити феноменална, а то је оно што нас носи и покреће на сваком тренингу и на свакој утакмици. Припремићемо се добро за оно што нас очекује на терену, стручни штаб већ анализира њихову игру, а ми ћемо дати све од себе да направимо што бољи резултат. Обратићемо пажњу на слабе тачке Салцбурга, да видимо где можемо да нападнемо, да дођемо до победе и да после много година поново уђемо у Лигу шампиона".

Звезда је у Трнави славила 2:1 тек после продужетака, а могло је да буде и нерешено да је Борис Годал реализовао пенал у финишу другог продужетка. Погодио је, међутим, пречку, али и да је било 2:2, српски шампион би наставио такмичење пошто је у Београду било 1:1.

"Изгледа да сам уплашио играча Спартака, па је промашио оквир гола. Док се намештао да шутира пролазило ми је кроз главу колико је важно на психолошком плану за екипу и за мене да одбраним тај ударац. Нисмо желели да компликујемо утакмицу у последњим минутима, већ да је мирно приведем крају и да прославимо како доликује са нашим навијачима", задовољан је Борјан што је остао несавладан после тог ударца са беле тачке.

За крај, чувар мреже Црвене звезде захвалио се навијачима који су у Словачку допутовали у огромном броју (било их је око 3.000).

"Две године заредом играмо Лигу Европе минимум, заслужили смо да нас има свуда на Интернету и у новинама. Искрено смо се сви радовали, певали и славили после утакмице. То су нам свима најлепши моменти, када знате да сте урадили нешто велико, да сте донели радост навијачима и још можете да је поделите са њима. Хвала им што су увек уз нас".

Последњи пораз још у фебруару!

Фудбалери Црвене звезде, рачунајући сва такмичења, последњи пут изгубили су још 21. фебруара у Москви од ЦСКА (0:1), у реваншу шеснаестине финала Лиге Европе који им је после београдских 0:0 донео елиминацију. Од тада, екипа Владана Милојевића уписала је 25 утакмица у којима није поражена - 18 првенствених, шест европских и једну у Купу Србије (с тим да је Мачва после 0:0 у Шапцу пеналима прошла у полуфинале).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар