Крос: Озил прича глупости!

"Делови његовог саопштења јесу упућени на праву адресу, али су остали у сенци великог броја глупости", рекао је фудбалер године у Немачкој.

Фудбал 18.08.2018 | 15:00
Крос: Озил прича глупости!
Тони Крос изабран је за фудбалера године у Немачкој, након што је са Реал Мадридом освојио Лигу шампиона трећи пут, а потом учествовао у дебаклу на Мундијалу у Русији где су тада актуелни прваци света испали у првој рунди.

И пре и после Светског првенства, у Немачкој је веома актуелна била прича око фотографије на којој су се, у јеку предизборне кампање у Турској, појавили нови-стари председник те земље Реџеп Тајип Ердоган и један од најбољих немачких фудбалера, везиста турског порекла Месут Озил.

Када је све завршено како је завршено, напади немачке штампе усмерени ка Озилу постали су само још окрутнији, ас Арсенала објавио је да се повлачи из националног тима због расизма који влада у тој земљи и, даље од тога, који спроводе и поједини челници Фудбалске федерације Немачке почев од председника Рајнарда Гриндела.

У дану када је Немачка наступ у Русији "платила" падом на 15. место ФИФА ранг листе, а тамо отпутовала као друга на свету, Крос је прокоментарисао и Озилове тврдње да је "на својој кожи осећао расизам и непоштовање" док је носио дрес "Дие Маннцхафта".

"Месут је заслужан играч Немачке и заслужио је бољи одлазак. Начин на који је отишао није частан. Делови његовог саопштења јесу упућени на праву адресу, али су остали у сенци великог броја глупости. Сви добро знамо да расизам у државном тиму и Савез не постоји", рекао је Крос за "Билд".

Везиста Реал Мадрида, који је освојио три узастопне титуле Лиге шампиона, не планира скорашње повлачење из репрезентације.

"Наставићу пут ка Европском првенству 2020, поставио сам циљ да будемо далеко успешнији. Причао сам са селектором Левом, морамо да нађемо опцију за понеки одмор... Најважније ми је да ме разуме", закључио је он.

Немачку наредног месеца очекује почетак новоформиране Лиге нација и дуел са прваком света Француском у Минхену 6. септембра, као и три дана касније пријатељски меч са Перуом.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар