Звезда 25 утакмица не зна за пораз - скоро пола године!

Фудбалери Црвене звезде непоражени су у последњих 25 такмичарских утакмица, а због изгубљене утакмице нису туговали скоро шест месеци.  Незаустављив низ: Звезда пет месеци без пораза! Настављају се одлични резултати српског шампиона, који пред собом има још најмање осам европских мечева.

Фудбал 16.08.2018 | 21:15
Звезда 25 утакмица не зна за пораз - скоро пола године!
Последњи пораз у свим такмичењима изабраници Владана Милојевића забележили су још 21. фебруара, у реванш утакмици шеснаестине финала Лиге Европе, у Москви од екипе ЦСКА.

На 25 утакмица од тада – 18 суперлигашких, шест европских и једну Купа Србије пораза у игри нема. Мачва је једина славила у Купу, али после пенала.

Звезда је у првенству остварила 17 победа, а у Европи ове сезоне још четири – једну против Спартакса, две против Судуве и једну против Спартака у Трнави за пласман у плеј-оф за Лигу шампиона.

Црвено-бели примају мало голова, а у нападу су ефикасни. У претходних 25 утакмица, примила је свега 14 голова (0.56 по утакмици), а постигла 59 (2.32 по утакмици). Ове сезоне је први гол примила тек против Вождовца, у седмом мечу по реду.

Што се тиче првенства, мрежу су сачували и у последњем дуелу са суботичким Спартаком (3:0), док су против истоименог ривала у Трнави славили са 2:1 после продужетка и дошли надомак уласка у групну фазу Лиге шампиона.

Црвена звезда је обезбедила другу узастопну европску јесен и наставила серију одличних резултата.Утакмица у Трнави била је укупно 10. у овој сезони, а екипа Владана Милојевића "травнато бојиште" још ниједном није напустила погнуте главе. Рачунајући и прошлу сезону, српски шампион је везао укупно 20утакмица без пораза. Тај готово невероватан низ траје још од елиминације у четвртфиналу Купу Србије од Мачве 14. марта ове године.

Уколико би се у обзир узимали само мечеви где је одлука падала само током 90 минута игре, онда би тај низ ишао и до бројке од 25 утакмица, односно несрећне вечери у Москви, када је ЦСКА прекинуо историјску сезону српског шампиона на евросцени. Од тог 21. фебруара до данас црвено-бели су одиграли 18 суперлигашких, шест европских и једну утакмицу у националном купу. Остваривши 17 првенствених и четири европске победе.

Ако би се ишло корак даље, односно рачунали предстојећи мечеви на евросцени, којих ће бити најмање осам до краја јесени, долази се до фантастичне бројке од 30 европских утакмица у само две сезоне. То ће бити подједнаки број европских мечева као у претходних седам сезона најтрофејнијег српског клуба на евросцени.

Црвена звезда ће закључно са два меча плеј-офа за Лигу шампиона доћи до бројке од 10. међународних утакмица ове сезоне, а пред собом има још шест загарантованих у групној фази. Остаје да се види само ког такмичења.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар