"Режим ми црта мету на челу"

“Надам се да се овакви напади неће поновити, али не гајим илузије да режим неће наставити да ми црта мету на челу”, каже активиста Стефан Благић неколико дана послије напада на њега.

Република Српска 16.08.2018 | 13:58
"Режим ми црта мету на челу"
Прије неколико дана Стефана Благића, активисту удружења “РеСтарт” претукао је Дарко Зекић из Шековића. И у полицијској станици Шековићи, потврдили су да је Благић нападнут, али су и рекли да нападач није приведен, те да за то није било законског основа.

Благић је дан послије напада изјавио да Зекића није спријечило ни присуство људи да га претуку, те да је задобио повреде главе и руке.

Данас нам Стефан каже да се физички осјећа боље, али је у суштини јако разочаран што је до овог напада уопште дошло, а поготово у граду у којем је одрастао.

“Доживите да вам људи који вас познају повезују са страним агентурама и некаквим рушиоцима државе, а ни сами не знате зашто. Да ли зато што се борите да у земљи у којој живите људи живе пристојно, нормално, да не одлазе главом без обзира, те да се рјешавају случајеви убијања дјеце у Републици Српској. Да ли сам због тога заслужио песнице? Можда је најбоље да ово питање поставим РТРС-у и предсједнику Српске, који су дубоко подијелили и слудили овај народ”, каже за БУКУ Благић.

Он каже да је случај напада уредно пријављен полицији већ исту ноћ, а сутрадан је полиција узела и званичне изјаве, те сада чекају на озљедни лист из Дома здравља како би случај прослиједили тужилаштву.

“Законски основ за привођење и не постоји, али то није кривица полиције, него легислативе односно законодаваца. Направили су такав закон да вас неко може физички нападати, ударати, млатити, а да га при томе ни не лише слободе. Па шта је требало да уради да га лише слободе? Да ме избоде ножем или слично? Са друге стране, када нпр. Организујете протесте, закон је толико рестриктиван да одмах пожелите да одустанете од комплетне процедуре. Ту су мислили на сваки, па и најмањи детаљ”, истиче Благић.

Присјећајући се напада Стефан каже да се све издешавало се у центру Шековића, испред једног угоститељског објекта.

“Зекић ми је и раније пријетио (и то је уредно пријављено полицији) путем друштвених мрежа, али пријетио је и мојој мајци. Политички ставови Рестарта му се никако нису допадали, јер је он у спрези са локалним режимом у овој општини.  Зекић ми је прво прилазио како би ме упозорио да ће се физички обрачунати са мном, а онда је, видно пијан, кренуо да ме удара песницама по глави, највише у предјелу потиљка. Ја нисам пружао отпор, јер не волим било какве облике насиља, али и како не бих и сам испао крив. Страшне псовке су ми изречене, углавном на рачун мог учешћа у Правди за Давида и ангажману у Рестарту. Полиција је интервенисала у року од неколико минута, након чега су ме у патроли одвезли до Дома здравља у Шековићима како би ми била указана љекарска помоћ”, каже Стефан Благић.

Стефан каже да му све ово даје додатну снагу да се свим дозвољеним, демократским средствима бори против неправде и за изградњу бољег друштва за све нас.

“Ако ме питате да ли је тешко, одговор је да јесте, али то нам је свима у Рестарту дужност и обавеза и никако не смијемо устукнути. Ако устукнемо, отварамо додатни простор да нам овакви попут Зекића уређују друштво у којем живимо. То себи никада не бих опростио и зато свима обећавам да ће од Рестарта и у будућности моћи да очекују борбу против друштвено девијантних појава”, каже нам млади активиста.

Када су се повреде, страсти и емоције слегле Стефан нам каже да се добро осјећа.

“Надам се да се овакви напади неће поновити, али не гајим илузије да режим неће наставити да ми црта мету на челу”, додао је на крају Стефан Благић.

(Бука)

Коментари / 55

Оставите коментар
Name

децко

16.08.2018 12:16

Благицу, засто не бјезис из пропале дрзаве као и сви нормални људи? Сто ти то треба? То је мој савјет свима, боље бити НЕЦЕ никад!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

16.08.2018 12:34

Он да бјези а ви да роварите :-)

Name

Ре

16.08.2018 13:15

Теби цртају? Јој смијурије од дрзаве.

Name

НИКОЛАЈ

16.08.2018 13:17

Дијете драго гдје си ти залутао , надји себи дјевојку и узивај . Ти насао да исправљас криву Дрину , Цуј , ставили ти мету на цело , јадан умислио да си битан . Стварно си наиван , незрео и безобразан.

Name

хм

16.08.2018 13:19

Још нам само фале ови што дувају да нам они нешто кроје и онда смо тек пропали.

Name

Децко... одговор ...ја...

16.08.2018 13:33

Ко "ми"? Нема "нас"! Ја сам ван сваке странке и објективно сагледавам ситуацију.... Нисам дусебризник, вец забринут за будуцност свих

Name

РЕ ДЕЦКО

16.08.2018 13:33

ЛОПОВЕ ЈЕДАН, КАО СТО СТЕ И СВИ КОЈИ ПРИПАДАТЕ РЕЗИМУ, СТА ВИ ХОЦЕТЕ, ДА БЛАГИЦ И СЛИЦНИ ЊЕМУ ОДУ НЕКУД ,ДА ВАМ НЕ СМЕТАЈУ. ДА НЕ ОТВАРАЈУ ОЦИ НАРОДУ. СТА ВИ РАДИТЕ И КОЛИКО КРАДЕТЕ. СРАМ ВАС БИЛО БОГА И НАРОДА.

Name

Исток

16.08.2018 14:23

Ја сам за активан отпор полицији и судовима и снсд-у. Ја сам за радикалнији наступ према узурпаторима власти и воље градјана.

Name

киза

16.08.2018 14:43

Људи ово неце изаци на добро. Ја сам једно крвопролице при смени власти дозивео и презивео у Србији, али цини ми се да це овде бити много горе.

Name

лакy

16.08.2018 15:30

Децко,ајде олади вани и срецан пут.

Name

мицк

16.08.2018 15:31

Јадо иди се уми,,

Name

Бања Лука

16.08.2018 22:45

Не подрзавам ни Црврне, али не подрзавам ни Стефу. О Црвеним све се зна, а Стефо је млад,некомпетентан,намеце се, покусава бити битан....мислим то не пролази, децко узми књигу, цитај, ради несто, ако си "геније" отвори бизнис, ако ниси ради несто сто знас, а не да по цитав дан твитујес и писес ста ради власт.Па нисмо ми други будале, да не видимо ста се десава.Свако цетри године су избори, па народ нека бира. Наравно, овим не одобравам да било ко дира или напада Стефу. Али Стефо, ради несто сто је друствено корисно, а не само фејс и друствене мрезе и критике...

Name

Ре дечко

18.08.2018 19:06

Кретену један ботовски, па од чега ћете ви ботови живјети, ако сви оду? Ко ће пунити буџет, багро једна?

Name

Нострадамус

16.08.2018 12:28

Ниси једини има нас доста .Сви који немисле као они који и не размисљају него говоре оно сто им се казе. Нама који гледамо и размисљамо и када проговоримо одмах смо им на мети пријете,уцјењују јер им је моц и сила једино сто имају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗОКИ -НИКОЛАЈ-ХМ

16.08.2018 14:55

Јадан је цовијек који зиве у истој дрзави као сто је НИКОЛАЈ И ХМ,са оваквим коментарима и мусљењима попут ове двојице овај Народ,а ни Дрзава немају свијетлу будуцност.Сви они који се боре за правду и бољи зивот у овој дрзави је Издајник и Непријатељ,а сви ови паметњаковици попут НИКОЛАЈА и ХМ су велики борци и патриоти,ја биједног ли друства,све сто ваља бјези одавде,а остаце старци и остали сљам кога нико неце да трује и ваздух и људе овако паметни.

Name

ре ЗОКИ -НИКОЛАЈ-ХМ

16.08.2018 18:28

Е мој Зоки само се ти дрзи Станивуковица , Сукала , Благица , дебелог из листа Бука и Васковица па цес сигурно имати свијетлу будуцност и бољи зивот . Замало да вам додам Цедомира Јовановица све сами срби и борци за Српку и Србију. Е мој Зоки .

Name

цццц

19.08.2018 07:35

е моји срби. хахахаха

Name

Дервента

16.08.2018 12:37

Резим је давно таргетирао овог младица као једног од највецих непријатеља црвене секте (СНСД) Благицу,цувај се,од резима мозес све да оцекујес!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кими

16.08.2018 13:19

Овдје итекако постоји разлог за лишење слободе и за кривцно дјело и за прекршај, тако да га је полиција слагала, јер је закон то прописао! По Закону о прекрсајима требао је бити лишен слободе јер је нарушио јрм и требао се уз захтјев предати Суду, нарочито због тога што је већ раније пријетио Благићу и што је већ пријављен полицији. Такође, мозе се оквалификовати и као кд Угрозавање сигурности или Тјлесна повреда и лишити слободе јер је поцинио кд којим је пријетио а испуњен услов из ЗКП због постојања опасности да понови кд. Овдје се ради о тешкој злоупотреби полиције, чак и кд Несавјесног рада.

Name

Ре Дервента

16.08.2018 13:25

Маму му запослила та секта само да се зна.

Name

ТБ

16.08.2018 13:28

Чувај себе и свој живот. Овдје нема ни правде ни закона.

Name

ПРАВДА

16.08.2018 13:39

БЛАГИЦУ, СВАКА ТЕБИ ЦАСТ, САМО НАСТВИ НЕ ОДУСТАЈ, НЕМОЈ ДА ТЕ ЈЕДАН ПРАЗНОГЛАВАЦ И РЕЗИМСКИ ПАС ПОКОЛЕБА. СВАКА БОРБА ЈЕ ТЕСКА А ПОГОТОВУ БОРБА ЗА ИСТИНУ У ДАНАСЊЕ ВРИЈЕМЕ. АЛИ ДОЦИ ЦЕ ДАН ,ДАТ ЦЕ БОГ, ДА ОВА ЗЛОЦИНАЦКА СЕКТА ЗАВРСИ ИЗА РЕСЕТАКА. КАД СЕ УХАПСИ ДОДИК ,ЛУКАЦ .. И ЈОС СТОТИЊАК ЊИХ ИЗ ВРХА ДРЗАВЕ И НЕКИХ ОПСТИНА, И ОСУДЕ НА ДУГОГОДИСЊУ РОБИЈУ, Е ОНДА ЦЕ ЗА РС ДА СВАНЕ НОВО ЈУТРО И ДА ЉУДИ ЗАВОЛЕ ОВУ ЗЕМЉУ. А КАД ВИДЕ ОВЕ У ЗАТВОРУ НИКОМЕ ВИСЕ НЕЦЕ ПАСТИ НА ПАМЕТ ДА РАДЕ СТА ЈЕ ДОДИК И ЊЕГОВИ ЗЛОЦИНЦИ РАДИЛИ.

Name

СЕК

16.08.2018 14:44

Тачно, само да се зна да му је маму запослио СНСД у Шумско газдинство у Сековицима. Тако, да неко добро манипулише са њим и искористава га, за подизање медијске прашине. К’о он несто битан, моз’с мислит???????

Name

Дервента

16.08.2018 16:24

Ре ако је његову мајку запослио СНСД да ли то знаци да га смију туци на сред улице ако овај младиц казе несто сто се не свида црвеној секти?

Name

ре

17.08.2018 03:13

Па тај сто га је марињао је то радио у лично име а не у име власти. Кад га буде полиција марињала то је онда у име власти. Лик умислио да је битан.

Name

Прц

16.08.2018 13:14

Кме кме изгубили смо изборе,једино конобар да спријеци...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

16.08.2018 13:19

Стефан је један од оних који испаштају због тзв. новинарства РТРС-а. Држи се, младићу, имаш пуну подршку!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шта каже

16.08.2018 13:29

Не зна што га повезују са страним агентурама које руше државу, тј. Републику Српску? Хаха...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стране Агентуре???

16.08.2018 16:29

Стране агентуре нису ни чуле за РС, толико смо битни на међународном плану! Ту причу гурају дебили, а у њу вјерују још већи дебили који на власти и држе те дебиле!

Name

Боб

16.08.2018 13:40

Браво момце , свака ти цаст, да је висе такве омладине брзо би се ријесили ове секте.Велика вецина , прије свега студената, треба да се стиди .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

16.08.2018 16:26

Боље би било да цува свој зивот.Теско се цивилизован цовјек мозе изборити са примитивцем.

Name

@#@

16.08.2018 13:49

Права "Анархија" може свак сваког убијати и ником неће одговарати. Под хитно нам треба власт која че радити за добро народа а не за своје добро и својих послушника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поздрав из ЕУ

16.08.2018 13:59

Режим је мафијашки. А и ови што се боре да их скину нису пуно бољи...видићете за 10-ак година гдје ће овај да буде и шта ће да има.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мета

16.08.2018 14:01

Црташ ти сам себи не мету већ живот, лати се неког посла и престани просипати шупљу као и Станивуковић, онај прије подне спава, послије подне кида асфалт по селима око Бања Луке а навече испија винце са друштвом у дворишту велелепне виле, а порука за будале је?!....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре мета

16.08.2018 15:42

Ја овдје видим да си једино ти будала и теби слични.

Name

Правда за Давида

16.08.2018 14:02

Невјероватно колико актуелна власт мрзи младе, паметне и креативне, а убиство или уклањање таквих је од највећег националног интереса. Застрашујуће је што имају подршку за ова злодјела, и то, изгледа, већине становништва. Не дај се, Стефане, шири се та твоја добра енергија брже него што мислиш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прво истина, онда правда за све нас!!!

16.08.2018 15:19

Овај режим мрзи младе паметне, образиване и напредне људе, јер мисле својим главама, не иду по мишљење, не удварају се куповним идиотима и роботима, не клече шуши која се попела на постоље, не моле за кору хљеба,... То су самосвијесни, интелектуални, морални омладинци, који су "златно класје" у овом мору од кукоља.. Ко схвата корелацију међуодноса, добро је, остали нису у овом контексту...

Name

Зоран

16.08.2018 14:07

Благицу кад те неко нападне ти се( односно прави мушкарац се брани)бранис а не ко п....ца окренеш љедја па нек удара отпозади.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран-ован

16.08.2018 16:32

А, тај што удара с леђа за тебе је херој??? Хајде ти лепо износи дрва из провалија по Борогову, за боље и ниси и чекај октобар да ти ови плате пиво пред продавницом за твој глас!

Name

Клитсцко

16.08.2018 14:12

Овај дјецко себи даје превелик знацај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран ован

17.08.2018 22:30

Такви сто тако прицају, Благицу нису ни до кољена. Дјецко је заврсио факултет, пред њим је свијетла каријера. Сад би требао да се спуста на улицарски ниво. Само ти своју дјецу тако савјетуј.Друге остави да се боре на цивилизован нацин.

Name

Лаки

16.08.2018 14:20

А ко си то ти мајке ти тако битан? Мотику у руке и на њиву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Блмојград

16.08.2018 14:21

РУСИ РЕЗИМ !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крле

16.08.2018 14:54

"Нападац није приведен јер за то нема основа"..све рецено у ентитету гдје секта СНСД одредјује ко зиви ко не...јос мало...тик-так...7 октобар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андриц

16.08.2018 14:55

Све ово описао Андриц ал ми не цитамо .

ОДГОВОРИТЕ
Name

кртола

16.08.2018 15:01

На овој слици не изгледа повриједјено. Несто ту смрди. Повреда главе,а на слици му ниста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дуг је рдјав друг

16.08.2018 16:00

Ти мислио заустављати саобрацај у Бања Луци и правити спрдњу на оном пјесацком прелазу, и сад се цудис сто те неко драуфно самаром, хахахаха!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бакица

16.08.2018 16:42

Слушај мали плаћени е ухвати се књиге и поштена посла па те нико неће дирати сто нико нетуце моје унуке и остале поштене момке ти си још балавац да се Борис за државу препусти то старијима лијепо те бака савјетује

ОДГОВОРИТЕ
Name

АМГ

16.08.2018 19:31

Само напријед благићу. Свака ти част за борбу против ове мафије!

Name

Вук

17.08.2018 06:00

Бако , бако...зато сто су твоји унуци тако добри ми све дубље тонемо у блато

Name

Мали

16.08.2018 16:45

Дај мали охлади, ти ко битан за неког..

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС

16.08.2018 16:58

Ко је овај Благиц ста он ради?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хех

16.08.2018 19:57

Који лик, страсно. Појава деценије....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Канада

17.08.2018 02:57

Засто мислите да овај дјецко није вриједан пазње јер је млад? Ста сте ви старији уцинили да васој дјеци створите друство у коме це имати сигурну економску будуцност , квалитетно сколство , сансе да граде професионалне каријере и да зиве зивотом достојним цовјека? Ниста. Васим сагињањем и клањањем пред којекаквим неопразованим и примитивним лоповима који вас висе од двије деценије пљацкају и који су вас вратили у средњи вијек сте допринијели да вам дјеца или одлазе или сене заједно са вама пред олосем не би ли добили било какав посао. Не питате какав це бити зивот тих сада младих људи за 10- 15 година ако се тамо ниста не промијени. Презивљаваце од данас до сутра, цутаце пред сваком багром , трпице понизења , бице убијени у мозак од биједе и неправде и хранице се глупостима које му сервирају властодрзци ма који они били. Зар не схватате да таквим нацином размисљања правите од своје дјеце будуцу армију партијских послусника умјесто да створите основу да бар они зиве свој зивот неоптерецени политиком , глупостима, примитивизмом , национализмом ? Смета вам ангазовање овог дјецка , приписујете му одмах да је страни плаценик. Благо вама када ниста не знате и кад вам је добро у тој свеопстој пропасти са платама од 500 км . Ето , овај момак и покрет коме припада сматра да није добро и зели да зиви у уреденијем друству . Млад је и не зели да му зивот проде као вама и ви умјесто да га подрзите , јер забога , како се уопсте смио и јавити да је зив , како се смио усудити уопсте изкоцити из тог васег мрака и дугогодисње уцмалости , ви би да га угусите у тој барустини у којој зивите. За вас би било нормално да му се деси оно сто се десило Давиду . Теско вама а јос тезе це бити васој дјеци, назалост. Узгред , градонацелник једног мањег канадског града који је , по броју становника, петодупло веци од Бања Луке , је један младиц који има само 26 година и свој посао обавља веома успјесно , цак толико успјесно да се његове идеје примјењују и у другим , вецим градовима. И ником зивом не смета сто је млад на тој позицији. Напротив. А кад смо вец код тога, како вам не смета сто је син од оног посланика и тајкуна Митровица који је са 26 година и без икаквог искуства било гдје постао ни мање, ни висе, него савјетник Милорада Додика?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боско

19.08.2018 23:56

Ето бас си ти некоме интересантан.Снимио два клипа испред владе и глумис Дроњка. Дечак, слабо глумис... Засуци рукаве и ради нешто. ПУСТИ СЕ БЕОГРАДСКИ ФАЗОНА са протеста.

ОДГОВОРИТЕ