Србин на голу Салцбурга: Звезда ми је омиљена, али...

Очекујем пролаз у Лигу шампиона! Чувар мреже клуба са Ред Бул Арене Цицан Станковић привлачи највећу пажњу овдашње јавности.

Фудбал 17.08.2018 | 23:45
Србин на голу Салцбурга: Звезда ми је омиљена, али...
Одмах након жреба за плеј-оф Лиге шампиона сви су предвиђали окршај између Црвене звезде и Салцбурга, који су оправдали улоге фаворита у мечевима трећег кола квалификација. Српска јавност сада је у потпуности посвећена прошлогодишњем полуфиналисти Лиге Европе, али пре свега његовом голману Цицану Станковићу.

У питању је момак рођен у Бијељини, који не крије да су му црвено-беле боје драге, али је искључиво посвећен резултату свог тима.

"Имам српско порекло, нормално је да пратим један српски клуб. Није тајна да ми је Црвена звезда омиљена у Србији, али очекујем пролаз у групну фазу Лиге шампиона", рекао је Станковић за Српски Телеграф.

Стадион Рајко Митић ће бити празан због суспензије УЕФА.

"Биће то једна чудна утакмица, али шта да радимо. Нисам досад био на фудбалском мечу Црвене звезде, али јесам на кошаркашком и атмосфера је била сјајна", додао је Станковић.

Одлични чувар мреже не искључује могућност да некада обуче дрес црвено-белих. Раније је био и на радару људи из националног Савеза, тадашњи селектор младе репрезентације Србије Радован Ћурчић га је пре неколико година и посматрао са трибина, али је голман Салцбурга сада у потпуности посвећен Аустрији.

"Нисам никада добио позив Србије, моја будућност је сасвим у Аустрији и ту ме људи поштују. Ја сам Аустријанац српског порекла. Обожавам српску храну, посебно гибаницу. Волим и да дођем у своје родно место кад год имам слободно, а редовно слушам и српску музику. Добио сам име по деди, само је моје скраћено. Он се зове Цвијетин", закључио је Станковић.

Прва утакмица плеј-офа за улазак у Лигу Европе између Црвене звезде и Салцбурга игра се у уторак од 21 час на стадиону Рајко Митић, док ће реванш бити одигран 29. авугуста на Ред Бул Арени.

Станковић (25) је професионалну каријеру започео у Хорну, након чега је носио дрес Гредига, где је имао прилику да се сусретне са Чукаричким у квалификацијама за Лигу Европе. На два квалификациона меча против Шкендије није примио погодак, док је у аустријској Бундеслиги само једном вадио лопту из своје мреже. Од почетка сезоне, Салцбург зна само за победе.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар