Додикове фирме штампају листиће

ЦИК у мају поништио тендер тврдећи да су понуде веће од средстава којима располаже. Средином јула – све је било исто, али одлука другачија. Службени гласник РС, Независне новине, Атлантик Бања Лука и Графомарк из Лакташа штампаће изборне листиће. Пензионер задужен за надзор над папиром од којег ће бити штампани листићи. Тужилаштво БиХ прикрива криминал у ЦИК-у.

Република Српска 16.08.2018 | 07:05
Додикове фирме штампају листиће
Оно што је за чланове ЦИК-а вриједило у мају, у јулу није. И онда, логично, штампање листића, услуге штампања образаца за бирачка мјеста и све остале послове на припреми избора добију четири компаније које су у директној вези са режимом Милорада Додика.

Гласачке листиће ће, похвалио се ЦИК, штампати традиционални добитник ових послова – „Атлантик бб“ Бања Лука у сарадњи са компанијама Независне новине, Службени гласник РС, Графомарк из Лакташа и Фарма пром из Бања Луке. Обрасце за бирачка мјеста штампат ће, опет, Независне новине, Службени гласник РС и Графомарк Лакташи. Све је у складу са позитивним законским прописима, похвалили би се чланови ЦИК-а. Али тендерска документација и остале информације у вези са овим пословима шаљу јасно упозорење да би изборни процес могао бити нерегуларан.

Посљедњег дана маја ове године, предсједница ЦИК-а Ирена Хаџиабдић потписала је Одлуку о поништењу поступка јавне набавке услуге „штампања образаца за бирачка мјест, изборне комисије, и Главни центар за бројање“. Као разлог поништавања овог поступка, предсједница Хаџиабдић наводи то да су „прихватљиве понуде знатно веће од осигураних средстава“. Разумљиво.

 
Али мјесец и по касније, Ирена Хаџиабдић у својству предсједнице ЦИК-а, доноси Одлуку којом јединим понуђачима – Службени гласник РС, Независне новине и Графомарк Лакташи повјерава посао „штампања образаца за бирачка мјеста, изборне комисије, и Главни центар за бројање“. У образложењу Одлуке од 12. јула 2018. године, предсједница ЦИК-а пише да је „понуда оцијењена прихватљивом, иако је већа од осигураних средстава за предметну набавку“. Дакле, исти онај разлог због којег је ЦИК поништио тендер у мају, није разлог за поништавање у јулу.

 
Са штампањем изборних листића, ситуација је мало „једноставнија“. ЦИК је на тендеру прописао услове за штампање, па се тако на тендер могла пријавити искључиво компанија Атлантик бб Бања Лука са својим партнерима – Независне новине Бања Лука, Службени гласник РС Бања Лука, Графомарк Лакташи, те Фарма пром Бања Лука. Логично, као једини понуђач, Конзорциј којег предводи Атлантик добио је посао.

Тек да поједноставимо – Службени гласник РС званично је гласило институција Републике Српске, односно тренутно владајућој коалицији СНСД и ДНС. Атлантик бб Бања Лука је компанија која већ пети пут добија штампање гласачких листића и чији је власник близак СНСД-у. Фирма Графомарк Лакташи штампа Службене гласнике Општине Лакташи, затим пружа услуге Универзитету у Бања Луци, пружа штампарске услуге Народној скупштини РС, набавља роковнике за Правобранилаштво РС итд. Све послове добили су у институцијама које контролишу кадрови СНСД-а, односно Милорада Додика. Када су у питању Независне новине, јасно је да је та компанија годинама у директној вези са актуалним челницима РС.

„И да ствар буде гора, уопште се не зна која ће фирма штампати које листиће, односно за који ниво власти“, каже извор Журнала из ЦИК-а, додајући да би и у наредном периоду могло бити проблема са папиром.

ЦИК је 1. августа допремио папир за штампање изборног материјала из Словеније. Представник ЦИК-а на транспорту и уговарању папира био пензионер Фахрудин Чусто. У питању је, наиме, дугогодишњи шеф Главног складишта ЦИК-а током чијег је мандата нестало 35 тона папира. Иако је пензионисан, Чусто је, након избијања афере, експресно ангажован по основу уговора о дјелу, те је сада, у својству пензионера задужен да управља Главним складиште.

„Интересантно је да је Чусто враћен на посао, када је дошла наредба Тужилаштва БИХ да се утврде све чињенице о мањку папира у ЦИК-у“, истиче извор Журнала.

Према нашим сазнањима, Ирена Хаџиабдић је преко главне државне тужитељице Гордане Тадић већ излобирала да Тужилаштво БиХ овај предмет закључи без оптужења главнх актера. За то им је потребан позитиван исказ Фахрудина Чусте, пензионера који је био задужен за пребацивање папира у Додикове компаније које ће штампати гласачке листиће.  

(Журнал.инфо)

Коментари / 77

Оставите коментар
Name

Ветеран

16.08.2018 05:35

Значи гласање је завршено !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

16.08.2018 07:50

Ма да, треба објавири резултате избора да се не патимо сви заједно.

Name

СТАМПА БАЈА ЗА ИЗБОРЕ ЛИСТИЦЕ

16.08.2018 08:10

Није ниста готово СзаП је на потезу Политицари из опозиције цесто говоре као Додик нароцито Иваниц у РС .сунце сија нема проблема ма милина проблем је у Федерацији тамо је једноставно рецено пропаст.Зато на вама је да средите стампање листица како то ви треба да знате,инаце це вас политицка мафија на целу са Додиком помести на изборима мозда и не заслузено

Name

Пролетер

16.08.2018 08:11

Значи у томе је ствар. Оно кад је Миле причао о пљачкању гласачког материјала. Уплашио се да неће испоручити, а то значи да нема пара за њега.

Name

Крајина

16.08.2018 08:17

Свако ко мисли да ће ова власт бити смијењена на изборима је тотална будала! Они су спремни на све!

Name

Новица

16.08.2018 09:19

Сад је и лудом јасно зашто нема скенера!!!

Name

блбл

16.08.2018 09:32

Супер. Нека одмах одстампају и одговоре тако да не морамо излазити на гласање.

Name

Исток

16.08.2018 09:36

Ре Крајина Слазем се са тобом Крајина. Наивно је оцекивати да це се у оваквој ситуацији било ста промјенити вољом градјана. Не зелим да излазим на изборе ко задња будала знајуци да ниста промјенити не могу и да се

Name

Бајина Лука

16.08.2018 12:00

Ко у глави уопсте мисли да це се несто промјенити и да це Додик изгубили изборе онда нек иде под хитно психијатру. Нема сансе да он изгуби изборе јер има све контроле у рукама. Људи који раде и у на будзету су неце гласат за Вукоту ни под разно. Вукота знаци за њих губљење посла. Друго Додик це све уцинит да побједи јер је намазан са свих страна. Зато казем Додик це да подере СЗП на следеции изборима ко Вуциц Србију...

Name

Милош

16.08.2018 12:20

Ево читам коментаре и не могу да се начудим која количина људске глупости може да се изнесе у коментарима. Није свачије да по путу с... Де ми одговорите на питања. Какве везе има ко штампа гласачке лиситиће? Шта сада то значи, додиковци ће одштампати попуњене листиће или можда одштампати више листића??? Ко Општинским изборним комисијама доставља осјетљиви изборни материјал (додиковци или ЦИК)? Ко чини бирачке одборе? Шта ради бирачки одбор ако нађе више листића него што је назначено на кутији? Да ли посматрачи могу присуствовати бројању гласачких листића када се први пут отвара кутија са гласачким листићима? Дајте људи молим Вас престаните. И ја сам огорчен свим овим, али мало укључите мозак. Изборне преваре се дешавају махом на изборном мјесту (бугарски возић, купљени члан бо. који ради на идентификацији....).

Name

Рудоња

16.08.2018 13:33

је спреман на све...цовјек хове власт по сваку цијену...

Name

Рале

17.08.2018 06:22

Тако је милорадеееее

Name

О изборима и њиховој демократији

16.08.2018 06:11

Толико о моци народа на изборима и да су избори једини нацин да се сруси ова неман. Све иде по одавно разрадјеном плану. Контролорима испред владајуце олигархије преостаје само да у одредјеном тренутку упумпавају вец припремљене (и заокрузене) листице. Зато није просао Приједлог закона о измјенама и допунама Изборног закона БиХ којим је било предвиђено увођење технолошких новина попут оптичког скенирања гласачких листића, увођења биометријских читача отиска прста и видео-надзора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

израелац

16.08.2018 07:52

Тако је некако.. а као ЕУ нам жели добро и ми смо њихов протекторат а све нам они то раде.. ко што њемачкој одговара лоша ситуација у бих јер им шаљемо радну снагу. сљедећа ја србија са притиском на своје грађане да се иселе...

Name

Дарwилл

16.08.2018 11:50

О Чему причате и пиђете Вас двојица? Каква крађа и заокружени гласови? Гдје су чланови бирачких одбора и посматрачи опозиције? Пустите шупље приче, као да су ово први избори па не знате како функционише бирачки одбор? Само збуњујете народ и правите одступницу тј.алиби у случају пораза.

Name

xy

17.08.2018 20:18

Зар и даље мислите да се овде може власт промјенити демократским путем.овде се само мотком и куком може доци до промјене.

Name

А КО ЋЕ СПРЕЧИТИ БАЈУ И БИСУ?

16.08.2018 06:15

Грађани морају бити свјесни аајамбициознијих предизборних обећања која никада нису испуњена од ДОДИКА И БИСЕ! Предизборни мјесец је вријеме када се смијемо лошим фотографијама политичара, њиховим паролама на плакатима и страначким пјесмама које пуштају на скуповима за своје чланове и потенцијалне бираче, а можда понајвише са скептицизмом гледамо на њихова обећања.Ипак, почесто схватимо да је враг однио шалу тек у тренуцима када су се они којима смо се смијали већ удобно смјестили у своје нове фотеље. У протеклим годинама грађанима РС обећавано је све и свашта, у очајничком покушају да се обезбједи њихов глас и поразе љути политички ривали. Издвајамо нека од најамбициознијих обећања ТРЕНУТНО ВЛАДАЈУЋИХ политичара у протеклом периоду, од којих, реално, већина никада није могла ни бити испуњена. КО О ЧЕМУ, ДОДИК О РЕФЕРЕНДУМУ: Откако је 2006. године дошао на власт у РС-у лидер СНСД-а Милорад Додик безброј пута је поновио како ће РС расписати референдум о независности. Реторику је увијек појачавао пред општее изборе. ПИТАЊЕ ЈЕ САД. ШТ БЈЕШЕ СА ЊЕГОВИМ РФЕРЕНДУМИМА. МОЖДА ЧЕ ОВАЈ О УЈЕДИЊЕЊУ РС И СРБИЈЕ ПРОЋИ ПРЕД ОВЕ ИЗБОРЕ! Овај рецепт је, између осталог, Додику и његовим политичким партнерима обезбједио да се задрже на власти у протеклом периоду. ИМАЈМО ТО НА УМУ МОЈ ИЗВАРАНИ НАРОДЕ! Још и прије почетка овогодишње предизборне кампање Додик је у више наврата поновио како је "само питање времена када ће РС постати држава". БОРБА ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ: Током предизборне кампање политичке странке су најављивале непоколебљиву борбу против тзв. "рака друштва" - корупције. Посебно су у томе предњачили лидери ДНС-СПС који су у свом економском програму обећавали унаприједити "систем јавних набавки у смислу елиминирања могућности корупције", те сузбити неформални сектор економије, избјегавања и утаје пореза и доприноса и привредног криминала и корупције". Иако су током мандата 2010 -2016 успјели донијети одређене законе у овој области, све је остало само мртво слово на папиру, јер се грађани на сваком кораку суочавају са непотизмом и корупцијом. ОБЕЋАНИ РАСТ БДП-А КОЈИ БИ ПОСТИДИО ЗАПАДНЕ ЗЕМЉЕ: Амбициозне економске реформе саставни су дио програма које политичке странке у РС сваке четири године обећају грађанима РС а никада не остваре.Посебно су протеклом периоду бројне политичке странке обећавале значајан раст БДП-а. Нпр. свом предизброном програму СНСД је обећао раст БДП-а од 4,5 %, а колико је ова процјена заправо била преамбициозна довољно говори податак да је током мандата стопа БДП-а износила и негативних -1,2%(ИМА ЈОШ ПАМЕТНИХ СЕМ ВЛАДАЈУЋИХ КОЈИ ЗНАЈУ АНАЛИТИКУ БДП-а). ДЕСЕТИНЕ ХИЉАДА НОВИХ РАДНИХ МЈЕСТА: Политички и економски програми странака у РС ријетко дају процјене о броју нових радних мјеста која је реално могуће обезбједити у земљи, али су зато предизборни скупови незаобилазно мјесто гдје су током претходних година обећане десетине хиљада радних мјеста. Четири године послије у РС је још увијек незапослено енормно висока - САМО ПОГЛЕДАЈМО РЕДОВЕ МЛАДИХ КОЈИ ЧЕКАЈУ ЗА ОДЛАЗАК ВАН ЗЕМЉ. А знате шта је донедавно Баја коментарисао: "Нека иду, боље им тамо било, ми никог не желимо задржвати". ПИТАМО СЕ ШТА ЋЕ САДА ГОВОРИТИ НА ПРЕДИЗБОРНИМ МИТИНЗМА? ЗНАЧАЈНО ПОВЕЋАЊЕ МЈЕСЕЧНИХ ИЗДВАЈАЊА ЗА СОЦИЈАЛНЕ КАТЕГОРИЈЕ: Обећања дата социјалним категоријама становништва у РС су важна, ако не и најважнија карика у предизборном ланцу обећања политичких странака.Стога се на предизборним скуповима увијек обећава значајно повећање средстава за најугроженије категорије становништва. Како су "рупе" у РС буџету и ове године морале бити закрпљене кредитним аранжманима, и ова врста обећања је било само једно у низу које реално никада није могло бити испуњено. А поруке БИСЕ И БАЈЕ у фазону да би РС било лакше као независној, са око милион становника... Кад их упитам за аргументе углавном кажу нећемо да све паре одлазе у Београд, сад бар нешто остане у Бањалуци, а не заврши у Сарајеву. А поводом тога агументовано наводимо по годинма како су обоје САМО У ПРАЗНО "ИЗБАЦИВАЛИ" ФЛОСКУЛЕ: 2008.: „Војска БиХ је карикатура коју треба укинути“. 2010.: „Босна и Херцеговина је немогућа држава. Српски народ ће једног дана на референдуму одлучити о свом статусу.“ 2010: „Мој главни град је Београд.“ 2010.: „Грађани Републике Српске на референдуму о подршци Дејтонском споразуму могли би се изјаснити већ у фебруару.“ 2010.: „СНСД ће предложити усвајање закона о забрани ношења бурки у БиХ.“ 2012.: „Ми не волимо никакву Босну, само РС! БиХ нам је само успутна станица на којој смо морали стати.“ 2012.: „Нико не може да нам забрани референдум. Ми никад нисмо одустали од њега, али за све постоји тајминг.“ 2012.: „БиХ је трула земља и не завређује да постоји“. 2014. „У Сребреници се није догодио геноцид.“ 2014: „Путин ми је обећао помоћ за РС, а Крим је завршен посао.“ 2014.: „Караџић и Младић су били борци за слободу, треба им одати признање.“ Вриједи подсјетити и да је Додик 2007. признао да се у Сребреници десио геноцид. – Ја знам савршено добро што је било у Сребреници. У Сребреници је био геноцид и то је неоспорна правна чињеница. То је пресудио Суд у Хагу – изјавио је Додик 2007. године у Централом дневнику са Сенадом Хаџифејзовићем. | Такођер, у мају 2008. Додик је, говорећи о тадашњем изборном закону за Сребреницу, оптужио опозицијски СДС да је 1995. организирао масакр и геноцид у том граду! Додик је тада устврдио и да „посједује доказе да су на састанку у Братунцу, гдје је договаран масакр Сребреничана, осим војних заповједника, учествовали и водећи политичари СДС-а“, Е МОЈ ИЗВАРАНИ, НЕУПУЋЕНИ И ЗАБОРАВНИ НАРОДЕ...ДА ЛИ ЋЕМО ОПЕТ НАСЈЕДАТИ КАО У ПРЕТХОДНОМ ПЕРИОДУ И ПОМНО ИХ СЛУШАТИ И ВЈЕРОВАТИ И ЗА ОВЕ ИЗБОРЕ У ОКТОБРУ?..?..?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

16.08.2018 07:42

Уххххх......пријатељу, изгледа да је теби бас досадно

Name

ДРАГО

16.08.2018 09:37

ДА,НАРОД ЈЕ СТОКА А ПОТВРЂЕНО ЈЕ НА ПРОШЛИМ ИЗБОРИМА! БОЉЕ И НЕЗАСЛУЖУЈЕМО!

Name

Слободан

16.08.2018 11:07

Није народ стока. Стока је мањина која нас годинама краде, лазе и вара. Потрудите сви који писете на ову тему да понудите неко рјесење како спријецити изборну крадју и прекрајање избора куповином папака. Изгледа да је румунски сценарио једини спас од ове стоке. Масовно изаци на улице Бањалуке и показати стоки ко је стока.

Name

макy

16.08.2018 11:33

Могао си набрати 3 гајбе сљива и зарадити 20км..овако,нисам ни процитао ста си написао..

Name

Од обећања до губитника који одлазе...

16.08.2018 11:42

Придружио би се овом посту који је конкретан, аргументован, мало подужи...али не може се истина рећи "У СКРАЋЕНОМ ОБЛИКУ". Претјерана самоувјереност, бахатост и самозадовољство слушати само себе, а не поштивати друге, мислити да си недодирљив, не бити опрезан кад опрез налаже логика здравог разума, лоше су особине које у правилу увијек долазе на наплату тешким поразима. У спорту је то доказано мали милион пута. Наравно, ни политика није поштеђена таквих суноврата од звијезда до блата. У свијету је много примјера губитника који су самоувјерено и прије побједе глумили побједнике па их је један пораз коштао каријере. Политика је иначе умијеће могућег, али неријетко и умијеће немогућег. Баја, кад се ради о политичкој стварности РС, парадигматски је примјер таквог изокренутог поимања политике (могуће постаје немогуће), политичке моћи, теорије и праксе, логичне прагматике и нелогичне илузије. А да је странци потребан одлучнији вођа показују и статистике, јер СНСД на сваким изборима све више и више тоне. Но, можда и важније од саме "промјене шефа" јесте то што ће СНСД морати јасније дефинисати и своје приоритете, јер и утицајни чланови странке и аналитичари су сложни да Бајиним одласком би почела нова ера за ту странку. Зашто нова? Зато што је већинско мишљење да је ОН човјек који је "уништио странку". Многи ће рећи и да је ОН издао социјалдемократију , али није, јер никада није ни био социјалдемократа. Опасно је кокетирао с ригидним неолиберализмом, Уз то показао се и као екстремно конфликтна личност. У странци је провео чистке, одстранио је све који му нису били по вољи. Баја је донедавно поручивао "Морамо штитити оне који су обесправљени, вратити се разговорима са синдикатом, постати странка која је способна изићи на улицу, не само гледати са стране..." .Празне отрцане фразе. НАЈВАЖНИЈЕ ЈЕ ШТО НИЈЕ НИКАДА ПОМОГАО ОБЕСПРАВЉЕНИ НАРОД НА ТРГУ. Руга му се и лицемјерно му се подругљиво смије, не разумије људску бол. Било како било, атмосфера на ДАВИДОВОМ тргу све је усијанија док се шири листа кандидата за предсједника странке, штовише, чини се да слиједи и прави страначки рат, а требало би им заједништво. На Фацебооку су тако већ формиране и групе које се немилосрдно вријеђају па једног кандидата називају полицајчином, другога викенд-предсједником, а трећег пак шизофреником......

Name

Роки

16.08.2018 06:20

Опозиција слави победу, која птица рано пјева зна се шта јој се деси. На неки начин ће Додик побједи ти, Толики саветници ,лобисти, најјачи свјетски муљатор су укључени, све се даје само за побједи. Ако ентитет којег сам предсједник нема довољно пара дижи кредите па нек народ враћа наредних 100 година. Е мој народе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗАР ЈЕ ОВО МОГУЋЕ

16.08.2018 06:21

Да ли за ово постоје чврсти аргументи. Нека се објаве па да народу буде јасно шта га чека у октобру. ПИТАМ СЕ ОВДЈЕ, ЗАР ЈЕ ДОДИК ЗАИСТА ТОЛИКО МОЋАН? АКО ЈЕСТЕ ОНДА НАМ ОД ЊЕГА НЕМА СПАСА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Студент

16.08.2018 09:22

За ово и не треба велика моћ. Кажеш пријатељу иначе власнику фирме која их штампа да ти тајно доштампа још колико ти треба. Листиће прослиједи у сваку општину гдје би могли изгубити и то је то.

Name

Крле

16.08.2018 06:24

Овде треба једна "сабља" као у Србији и похапсити бар 30.000 лопова и корумпираних сподоба.Овде ће ускоро требати Нојева арка..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.08.2018 12:26

А ко да хапси? Лукаћ?

Name

ОМИС

16.08.2018 06:27

Чувам се тешки, вулгарни, непристојни ријечи, али када ово прочиташ, мало је ријећи: ово ј.. е луд збуњеног....

ОДГОВОРИТЕ
Name

мико

16.08.2018 06:33

Јел могуце да се не стампају у Гацку?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мк

16.08.2018 06:43

НЕТРЕБАЈУ НАМ ИЗБОРИ КАДА СЕ УНАПРИЈЕД ЗНА ДА ЋЕ ДОДИКОВЦИ ПОБИЈЕДИТИ.ТАКО ЈЕ БИЛО И НА ПРОШЛИМ ИЗБОРИМА ОНИ СУ У 9 УЈУТРО СЛАВИЛИ ПОБЈЕДУ И ИСМИЈАВАЛИ СЕ НАРОДУ КОЈИ ЈЕ ИЗАШАО ДА ГЛАСА.НИКО НИЈЕ УТВРЂИВАО ОДАКЛЕ ВИШЕ ГЛАСАЧКИХ ЛИСТИЋА ОД ГЛАСАЧА ТАКО ДА НА ОВЕ ИЗБОРЕ ПАМЕТНИ ЉУДИ НЕЋЕ НИ ИЗАЋИ.ЈЕДАН ИДИОТ НАМ КРОЈИ КАПУ ГОДИНАМА И НИКО НИШТА МУ НЕМОЗЕ И АКО ЈЕ ТАКО ОВКВА ДРЖАВА НАМ И НЕТРЕБА

ОДГОВОРИТЕ
Name

миле

16.08.2018 07:23

Опозиција је на врјеме схватила да су избори изгубљени...кренули су,мозда мало прерано са оним сто им је преостало..покрадени су..они вец знају да немогу добит изборе са овим сто цијело врјеме раде,само клетвама и изнсењем тудјег прљавог веса,ајд да раније крену са прицом о покраденим изборима..да није залосно било би смјесно.

Name

децко

16.08.2018 09:28

Миле, иако те Милокрад добро насаветовао, глуп си! Сједи, један!

Name

Доди

16.08.2018 06:49

Нема овде живота, бјежи ко може.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Били.

16.08.2018 06:50

Колико видим све се ради да покраду изборе исто као и до сада по козна који пут. Само овај пут неце им удпјети. Србијански сценарио. Додик је досао са тенковима а одјахаце на метли не само он све његове слуге, правац Фоца у једном смјеру карта.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нараво

16.08.2018 07:05

Давор је рекао да неце бити избора, тако да ме не погадја ова вијест

ОДГОВОРИТЕ
Name

кајмак

16.08.2018 07:07

Завади народ а онда Додикове фирме добију посао штампања листића. Наравно у другом ентитету то једва дочекају јер тал је тал. А ти народе веслај до бесвјести људи згрћу милоне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЉУБОМИР

16.08.2018 07:07

ОВО ТРЕБА УКИНУТИ ИЛИ ПРОГЛАСИТИ ПРИВАТНОМ ДРЖАВОМ И ЗВАНИЦНО ЈАД ЈЕ ФАКТИЧКО СТАЊЕ ТАКВО!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роки

16.08.2018 07:13

Ово не може да ради сам Додик. Треба тим, или одрађивање послова за Додика. а ко не поштује правила буде ликвидиран . Ту је квака неразјашњеним убиствима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Архандјело Михаило

16.08.2018 07:15

Додо мајсторе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нико

16.08.2018 07:19

Знаци да на кладионици све паре улозим на Милу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

16.08.2018 07:54

То ти је више и од сигурице

Name

РАЈНА

16.08.2018 07:27

Уколико се дозволи да СНСДе на тако лоповски начин побједи , градјанима РС слиједи колективно исељење, јер остати у РС знаци бити изложен свим облицима терора и дискриминације. Мислим да се тај Геблсовски план може осујетити изласком на изборе у огромном броју. Тако је опозиција скинула Милосевица . Јутро ми се згадило кад сам о о прочитала. како се небојите Бога , ако се не бојите народа. Бог се јавио у Италији , треба стати са неправдама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре РАЈНА

16.08.2018 08:59

Искрено, теби није добро. Шта ти све наприча па и Милошевића укључи у све ово. Па још и Бог, па Италија. Затражи помоћ или мало редефиниши ставове, односно не скачи са теме на тему, све ти неповезано. Можда да консултујеш Наташу Беквалац,а?

Name

репликанту рАЈНИ

16.08.2018 12:45

А ДА ТИ МАЛО И ТИ ТВОЈИ ИЗ ЦРВЕНЕ СЕКТЕ редефинишете ставове??????? Када си већ у улози савјетника по порталима, посавјетуј дијагностичара којег браниш - да посјети неку стручну особу,превише халуцинира,склон је негирању-конструисању, фантазирању, помјешао и сан и јаву-лаж и истину, још да укључи у своје изјаве ВАНЗЕМАЉЦЕ?!

Name

Ре

16.08.2018 16:41

Кога ја то браним и гдје си то прочитао? И теби друже није добро као ни РАЈНИ, јер сте Ви болесни од тог Додика.

Name

Дуле

16.08.2018 07:31

Какве везе са изборима има ко штампа листиће. Очигледно је некима жао што их неће штампати сарајевско Ослобођење, неко ће се платити фирмама из Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Дуле

16.08.2018 08:10

Немаш ти појма шта је изборни процес и какве могу бити манипулације са листићима. Човјече није нормално да на изборима буде 9% неважећих листића.

Name

ре Дуле

16.08.2018 12:06

Каква је разлика између СНСД-ових кадрова и Бакирових? Никаква, мрзе и једни и други Србе, само што су мало поштенији Бакирови.

Name

Е

16.08.2018 08:05

Изгледа на коју год страну окренеш све Додиково ( фиеме, људство, инцтитуције ) а шта је ваше црна опозицијо? Није то с неба пало Додику за то се морало потрудити а и уложити који динар а ви само себи у џеп што вам је он дао и сад ај помагај он нас преварио. И треба кад сте неспособни. Вас Бог низашта није дао већ да кмечите. Е па кмечите и даље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Q

16.08.2018 09:26

ПРИВАТНА ЛАТИФУНДИЈА.

Name

Све поништити

16.08.2018 09:12

Намјештен тендер зна се. Има ли ико из ове европе да ово исконтролише. Видјели смо до сада да у појединим мјестима буде више гласачких листића него пунољетних грађана тог мјеста. Шта је то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стати у крај

16.08.2018 09:15

И до сада су штампали листиће. У Зворнику су 2012 сву ноћ изборну омладина СНСД попуњавала гласачке листиће накнадно тајно добијене. То сви знају у Зворнику. Одавно већ тако побјеђују.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А гдје је Високи представник

16.08.2018 09:19

Клошари једни, оваквих превараната у свијету нема. Да се поништи тендер.

ОДГОВОРИТЕ
Name

...

16.08.2018 09:36

Е СВАШТА! ШТА ВИШЕ РЕЋИ ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

миле манипулатор

16.08.2018 09:45

Хахаха који је то манипулатор! Сад ми је све јасно како Миле побједјива на изборима. Јос му плацају то стампање листица. Брука и срамота!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

16.08.2018 09:53

А то је било јасно самим избором Зељке Цвијановиц,Миле је вец тада био сигуран да це побједити па му је свеједно кога це ставити а она лујка му је најблиза зато сто размисља Додиковим дјелицем мозга.Бакиру це за тај избор уцинити услугу вјероватно исту као и њима,у цику це подјелити лову и тако то иде!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Преваре

16.08.2018 09:59

Па Лего И'м кессс ето

ОДГОВОРИТЕ
Name

БеЛе

16.08.2018 10:53

Па, реално, и ко би штампао!? :) :) :) Чова се кући, обезбједјује девети нараштај! Ко вам је крив, када сте љенчуге и дрогераши?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

киза

16.08.2018 11:12

Није први пут. Надам се да ће бити последњи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гавран

16.08.2018 11:31

Циста пропаганда..Праве смицалице иако знају да сзп немозе побиједити кад би стампао листице мјесец дана..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вупер

16.08.2018 11:32

Све ке то иста фирма. Власт у Бпсни се договара и ради у компи. Прицају о рату а наро наседа на ту прицу. У договору стампају и где запне допуњавају се. Народ опе луд и остаце тако

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕЦИ ГРАЂАНИМА ПРЕДСЕДНИЧЕ

16.08.2018 12:13

КО ЈЕ ПОЧИНИО ЗЛОЧИН ТЕШКОГ УБИСТВА НАД ДАВИДОМ ДРАГИЧЕВИЋЕМ??????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Б.Лука

16.08.2018 12:21

Стаааанцаааајјј Додооооо!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

16.08.2018 12:25

Потребан број је вец испуњен .

ОДГОВОРИТЕ
Name

мислим

16.08.2018 12:27

Без револуције се нецемо ријесити мафије избори су намјестени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дервента

16.08.2018 12:33

Рудоња це ици на неку превару за вријеме избора,то је јасно као дан!!! Зато опрез,треба бити на СВЕ спреман! СзП до побједе!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.08.2018 16:42

Сад га зовеш Рудоња, а до сада си на сваким изборима гласао за њега. Како те није срамота критиковати нешто за шта си и сам одговоран?

Name

Све се мијења

16.08.2018 16:54

Немој тако доцес и ти увеце на фесту кад Миле побиједи!

Name

БОБА

16.08.2018 13:32

САМО БУДАЛА НЕ ВИДИ ДА ОНИ СТО ПОСТО ТВРДЕ ДА ЋЕ ПОБЈЕДИТИ ОД РАДМАНОВИЋА, ЦВИЈАНОВИЋКЕ, ДОДИКА.КАД СИ ТАКО УВЈЕРЕН ЗНАЧИ ДА ЗНАШ КАКО СЕ ТО РАДИ НА ПРЕВАРУ И НА МОЋ.ГАДЉИВИ СТЕ.ВОДИТЕЉИ КОЈИ ВОДЕ ЕМИСИЈЕ СЕ ЗГРАЖАВАЈУ ТАКВИМ ОДГОВОРОМ АЛИ УВЈЕРЕНОСТ 100% .ОДМАХ ПРОГЛАСИТЕ ПОБЈЕДУ ДА СЕ НАРОД НЕ ПАТИ .ЗАТО ШТО СУ ОГРОМНЕ ПАРЕ У ОПТИЦАЈУ .НОВАЦ ИГРА ГЛАВНУ УЛОГУ.СВИХ РЕСУРСА И КРЕДИТА НАРОДЕ ДАЛИ СМОИ НОРМАЛАНИ ДА СВЕ ОВО ГЛЕДАМО И СЛУШАМО. ШТА НАМ СЕ ДЕШАВА,ТО ЈЕ ПИТАЊЕ БЕЗ ОДГОВОРА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БУДИМО РЕАЛНИ

16.08.2018 13:49

Зао ми је сто овдје има мало свјесних градјана ситуације у којој зивимо. Ако гласање рацунамо према броју људи који реално виде горуце проблеме, ниста се промијенити неце да завлада ико овдје. Огледало власти је народ. Ми смо троми, нисмо слозни, изварали би и родјеног брата за корист. Тако да... Ко год био на власти не пише нам се свакако добро јер странцима смо небитни за улагања али битни за извлачење пара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хелена

16.08.2018 14:29

Ко је незамјењиви и експерт пензионер - складистар и надзорник транспорта папира ка ЦиКовом складисту и од складиста ка милетовим стампаријама. Давајте фахрину слику, пензију, хонорар, имовину и интервју у етер - Гдје је нестало 35 тона папира ? Не прица миле безвезе о нестанку камиона са гласацким листицима - у току је он - преко фахре :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

хм

16.08.2018 16:26

Само ти штампај док прикриваш УБИСТВО ДАВИДА ДРАГИЧЕВИЋА! ПРИКРИВАЊЕМ И ШУТЊОМ - КРИВ СИ И ТИ-ЗНАШ ДА ЈЕ УБИЈЕН-ГОВОРИ КО СУ УБИЦЕ ДЈЕТЕТА! НЕ МОЖЕТЕ ЗАТАШКАТИ ЗЛОЧИН, РУКЕ СУ ВАМ КРВАВЕ! ТИ КАО ПРЕДСЕДНИК - ДУЖАН СИ ДА РЕАГУЈЕШ - ДОК НЕ РЕАГУЈЕШ И НЕ РИЈЕШИШ УБИСТВО - КРИВ СИ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.08.2018 16:43

О Драгичевићу коментариши на другом мјесту. Досадни сте више са таквим коментарима у свакој вијести на овом порталу.

Name

РУЗА

16.08.2018 18:57

На свим мјестима треба коментарисати о Драгицевицу и тразити да се објелодани кога крију? Ко је толико битан и засто?.Немозе се борити за власт док се убиство не ријеси и криминалци не открију.Који је то цовјек.који предсједник ког народа? да им убијају дјецу? Такав не заслузује мјесто у тој влади све док влада анархија и сила над нардом. Све вас треба похапсити.

Name

Ема

16.08.2018 19:52

Најбоље би било када би поцистили смеце у свом двористу с не у тудјем. Колика прасина око стампања листица? Ко је расписао тендер, Цик или Додик? Па засто се неко из федерације није пријавио на тендер? Зато сто им је то превелик залогај. Гдје се тендер отварао, у Сарајеву или Бања Луци? Па да ли сте нормални висе са овим коментарима? Коментарисите оно у цему се сналазите а не несто сто немате појма. Па јел није нормално сто це те фирме имати од цега платити своје раднике и зарадити коју марку. А о броју листица нек води Цик који је задузен за то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опозиција изгубила компас

18.08.2018 05:32

Стварно сте дно какве глупости писете, нису вам стампарије криве сто цете обет изгубити изборе. Ко је мало упуценији зна да та стампарија коју сте попљували нема везе са политиком али битно је да се објави вијест као да це неко провјеравати...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градјанин

18.08.2018 05:52

Додикова приватна теритоија РС ста цете људи излазити на изборе.

ОДГОВОРИТЕ