Напустио фудбал и прешао на кошарку због Дивца и Рађе!

Потпреседник КС Србије Дејан Томашевић пожелео је добродошлицу младим играчима на "Камп кошарка без граница" и са њима поделио једну анегдоту из свог живота.

Кошарка 16.08.2018 | 10:30
Напустио фудбал и прешао на кошарку због Дивца и Рађе!
Томашевић каже да је као дечак тренирао фудбал док није почео да гледа двојицу кошаркаша који ће постати и једни од пионира Европљана у НБА.

Гледао је Влада Дивца и Дина Рађу.

"Играли су Партизан и Југопластика, с једне стране Владе Дивац, са којим сам после годинама играо посебно за национални тим и освојио много трофеја. И са друге стране Дино Рађа. Дино је био кључни човек за мене и моју промену. Напустио сам фудбал и почео да играм кошарку и много година после тога сам дуго носио и дрес са бројем 14 јер сам га много волео", рекао је Томашевић. 

Потпредседник КСС каже како су млади играчи на овом кампу добили прилику да се упознају и уче од многих великих имена у свету кошарке и да треба максимално да је искористе. 

"Мислим да данас имате прилику да делите паркет са веома великим звездама и великим именима, али и тренерима. И зато желим да вам кажем да искористите ту прилику да причате са њима, тренирате са њима, да читате о њима и сањате да ћете једног дана бити бољи од њих. Хтео бих да се захвалим свима који су довели 'Кошарку без граница' у Београд јер мислим да је Београд то заслужио и да ће бити добар домаћин. Хвала и Зорану Радовићу и ФИБА и на крају добродошли у земљу и град кошарке", рекао је Томашевић. 

На кампу су између осталих тренер Сан Антонија Грег Попович, Жарко Паспаљ, Пеђа Стојаковић, Владе Дивац, Владимир Радмановић, Чејс Бјуфорд, Патрик Хант, Никола Јокић, његов имењак Вучевић и многи други.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар