Ноу Камп поздравио капитена: Лео Меси, први пут!

Барса је на претпремијери представила јавности свог новог "носиоца траке".  Барса згазила Боку на Трофеју Гампер, првенац Малкома на Ноу Кампу, Меси ће памтити овај меч.  Било је 3:0 за Блауграну, поред Малкома, голове дали Меси и Рафиња.

Фудбал 16.08.2018 | 09:45
Ноу Камп поздравио капитена: Лео Меси, први пут!
Иако је и претходних сезона био капитен екипе у појединим мечевима или деловима мечева,Лионел Меси (31) у среду је и формално први пут извео на Ноу Камп екипу као први капитен Барселоне.

Аргентинац је учинио то у утакмици за ревијални трофеј Ђоан Гашпар, традиционалном мечу који означава почетак нове Барсине сезоне.

Ривал првака Шпаније био је Бока Јуниорс, а Меси је пре утакмице одржао кратак говор, у којем је рекао да га капитенска трака испуњава поносом. "Знам шта овај клуб представља и имао сам срећу да имам велике претходнике", рекао је најбољи играч Барселоне.

Тренер Ернесто Валверде показао је навијачима нову Барсу и у почетни састав уврстио и двојицу звучних појачања - Малкома из Бордоа и Артура Видала из Бајерна.

Стартних 11 Барселоне: Тер Штеген - Пике, Умтити, Миранда, Ракитић, Видал, Кутињо, Серђи Роберто, Меси, Мунир и Малком. Касније су ушли у игру и Луис Суарез, Бускетс, Вермален, Алкасер, Рафиња, Нестор Семедо, голман Силесен...

Навијачи нису дуго чекали на голове. Малком је погодио у 18. минуту, Меси у 39, а после паузе је стрелац био Рафиња, у 67. за коначних 3:0.



Барселона је освојила други трофеј у сезони. Додуше, за разлику од Суперкупа, овај више има емотивни значај за навијаче Блаугране која је дошла до пехара на Ђоан Гампер купу након победе над аргентинском Боком Јуниорс од 3:0.

Памтиће се овај дуел, поред убедљивог тријумфа, и по првенцу Малкома у дресу Барселоне на Ноу Кампу.. Момак којег је Барселона „украла“ пред носом италијанској Роми затресао је мрежу већ у 18. минуту на радост навијача.

Наравно, какав би то меч Барселоне био да са Лионел Меси не упише у стрелце. Овај пут то је урадио у 39. минуту када је дуплирао предност и практично разрешио питање победника.

А први пут у каријери Меси је извео екипу на терен Ноу Кампа у својству капитена и свакако ће вечерашња утакмица заузимати посебно место у његовој архиви.

Коначан резултат поставио је човек који прошле сезоне играо на позајмици у Интеру, Рафиња, у 67. минуту.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар