ЛЕ: Партизам - тим за Нордсјиланд...

Мирковић је урадио оно што Ђукић никад није! Рикардо се враћа у шпиц, биће простора и за Николића, Милетићи као бекови.  Исто као у Данској. . .  "Земунци" се нису наметнули Мирковићу и изборили место у стартној постави за реванш са Нордсјиландом. Шеф стручног штаба црно-белих изводи истих 11 као и пре седам дан.

Фудбал 15.08.2018 | 23:10
ЛЕ: Партизам - тим за Нордсјиланд...
Партизан ће у четвртак пред својим навијчима одиграти реванш 3. кола квалификација за Лигу Европе против Нордсјиланда. Црно-бели имају предност од 2:1 из првог меча у Данској и лепе шансе да се нађу у плеј-офу масовнијег УЕФА такмичења.

Али, амбиције Партизана су остале исте – ПОБЕДА!

То је дан уочи реванша изјавио и тренер "парног ваљка" Зоран Мирковић, коме је меч у Фаруму био дебитантски на клупи клуба у којем се прославио као играч и у којем је некада вршио функцију потпредседника.

"Играћемо као да је 0:0. Обавеза Партизана је да игра на победу", рекао је шеф стручног штаба. Да те његове речи нису фраза потврђује и састав који би у четвртак требало да истрчи на травњак стадиона у Хумској улици.

Мирковић се одлучио за идентичних 11 као и у предграђу Копенхагена, што само говори да нови тренер ту поставу сматра и најбољом с којом тренутно располаже.

Сејдуба Сума је одрадио суспензију, али га је још једно бледо издање у Горњој вароши удаљило од почетне поставе. Занимљиво је и то што се Бата држи девизе да тим који добија не би требало мењати (у Европи) што није био случај са Мирославом Ђукићем, који је тежио ротацији и увек је мењао, барем једног играча, а много чешће и више њих.

И Горан Закарић је дебитовао у Данској и у првој утакмици постигао гол, уз врло солидно издање по левом крилу, на које је прекомандован, с обзиром на то да је Марко Јанковић услед повреде Зорана Тошића коначно добио шансу да више времена проводи на њему омиљеној десној страни навеле.

Управо је млади Црногорац био један од најбољих у Фаруму, тако да нема дилеме како ће двојица репрезентативаца Босне и Црне Горе поделити стране.

Централно место у везном реду поново ће контролиасти Данило Пантић. Фудбалер Челсија на позајмици у Партизану још увек није достигао форму из прошле сезоне, али нема сумње да је реч о квалитетном фудбалеру, који и те како може да допринесе и у одбрани.

Испред одбране Мирковић ће играти са двојицом повучених "везиста" – Небојшом Косовићем и Сашом Здјеларом. Обојица су имали светле тренуте у првој утакмици, али су и грешили. Мирковић добро познаје Косовића из црногорске репрезентације и спреман је да га истрпи на терену како би добио оно што од њега очекује. Црногорцу је потребно што више утакмица, јер је прошле сезоне имао тешку повреду и дуго није тренирао.

Бековске позиције и овај пут припашће имењацима и презимењацима Милетићима. Немања Р. ће уз десну, а Немања Г. уз леву аут линију. Марк Ваљенте је све бољи, а поред њега на другом штоперском месту стајаће Светозар Марковић.

Најистуреније место у тиму припада одличном Рикарду Гомешу, а голманско сигурном Владимиру Стојковићу.

Нови тренер – нови принцип. Ако је Мирослав Ђукић волео и(ли) био принуђен да ротира, Зоран Мирковић се држи рецепта ком је прибегавао и његов ментор, Љубиша Тумбаковић, да се тим који добија не мења. Зато ће пред Гробаре извести исту екипу која је минулог четвртка донела предност из Данске и примакла освајача Купа Србије плеј-офу Лиге Европе.

Мирковић ће преписати стартере из Фарума, биће то први пут после 18 узастопних европских такмица да Партизан почиње са истих 11, што се није десило ниједном под Ђукићевом палицом. И ево сад, после мало јаче од две године (претходно код Ивана Томића у двомечима са Заглебјем) излази Парни ваљак без иједне промене на црту Нордсјиланду (четвртак, 20.30, ТВ Аренаспорт 1) да овери пласман у завршну етапу до групне фазе.

Имајући и виду гол вишка из Данске (2:1), као и чињеницу да је Огњен Ожеговић повређен, можда нема потребе одмах да креће Партизан са два нападача, па ће после гостовања Земуну, где је 90 минута преседео на клупи и предахнуо, Рикардо Гомеш да се врати на терен. А Немања Николић, који још није у потпуности спреман за цео меч, вероватно ће добити шансу у другом полувремену, да се разигра и најави шта може у наставку сезоне после једномесечног боловања због повреде колена.

Највеће наде црно-бели полажу у учинак крила. Марко Јанковић (десно) и Горан Закарић (лево) били су сјајни прошле седмице – гол за 2:0 је последица њихове сарадње – а ако понове издања из Фарума не би требало да буде проблема за домаћина, чије би нападе у маневру требало да креира Данило Пантић, ваљда пораслог самопоуздања после хица у Горној вароши.

То значи да за Сејдубу Суму опет нема места (у Данској није играо због црвеног картона у претходној рунди, у Земуну замењен после 45 минута, претходно против Младости не баш употребљив), на клупи ће остати и Ђорђе Ивановић који је имао минутажу с почетка сезоне, док ће шансу чекати и млади Армин Ђерлек.

Осигурачи иза поменутог офанзиовног трилинга поново ће бити Саша Здјелар и Небојша Косовић (остаће у другом плану Милан Смиљанић иако је био понајбољи на два првенствена сусрета), за задатком да спрече акције какве је Нордсјиланд развијао у последњих пола сата прве утакмице, док ће испред стандарндог голамана Владмира Стојковића (у улози капитена) деловати четворка са двојицом Милетића на бековским позицијама, Светозар Марковић ће бити десни, Марк Валијенте леви штопер. А с обзиром да Шпанац није био ни у протоколу претходне суперлигашке рунде очекује се да буде још свежији и да поново буде део последње линије која у Хумској 1 није примила гол ове сезоне.

Стручни штаб не може да рачуна на Зорана Тошића (после операције менискуса враћа се на терен тек у октобру), Огњена Ожеговића (повредио се у Земуну) и Златана Шеховића (одрадио тек неколико тренинга са екипом после бола у листу), па би Партизан против Нордсјиланда требало да истрчи у следећем саставу (4-2-3-1): Стојковић – Н. Р. Милетић, Марковић, Валијенте, Н. Г. Милетић – Здјлера, Косовић – Јанковић, Пантић, Закарић – Рикардо.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар