Пармина трка с временом и реномеом!

Стижу и Жервињо и Карамо! Пара нема, али како да одбијеш тако велики клуб?

Фудбал 16.08.2018 | 11:15
Пармина трка с временом и реномеом!
Цео свет им се дивио. И завидио. Какви су само играчи дефиловали у том плаво-жутом дресу. Од тада млађаног Ђанлуиђија Буфона, преко Дина Бађа, Фабија Канавара, Лилијана Тирама, Хуана Себастијана Верона, Ернана Креспа или Фаустина Асприље. А овде говоримо само о оној генерацији која је освојила Куп Уефа савладавши Олимпик из Марсеља у финалу из 1999. године. Међутим, ситуација су у међувремену драстично променила. Мегаломански планови скупо су коштали Крсташе. Два пута су већ банкротирали и надају се да су сада коначно пребринули муке. Али, џаба и каса пуна пара, ако се не такмичиш са најбољима, па овог лета на стадиону “Енио Тардини” озбиљну математику воде покушавајући да направе баланс између квалитета и солвентности.

Чини се: добро им иде, барем у овим последњим данима прелазног рока. Само дан након што су за скупа 5.000.000 евра из Наполија на позајмице довели Роберта Инглесеа и Данијеле Грасија, Крсташи су близу још два потписа који би силно обрадовали целу Емилијо Ромања регију.

На капије “Тардинија” куцају Интеров Јан Карамо и некадашњи миљеник Роминих навијача Жервињо.

Карамо, кога је Интер довео прошлог лета из Каена за 5.500.000 евра, требало би да, као и Инглесе и Граси, стигне на позајмицу. Преговори су у поодмаклој фази, пошто се и Карамоу жури. Зна да после доласкаКеите Балдеа неће имати посебно велику минутажу на “Ђузепе Меаци”, а прелазни рок у Серији А траје до петка у 20 сати. Још од раније, испред Карамоа је и Антонио Кандрева.

Међутим, тек би повратак Жервиња у Серију А био бинго. Кина просто није била за њега, али је учинак од 26 голова и 20 асистенција у 88 утакмица за Рому јасан сигнал да му италијански фудбал лежи. Жервињо би након растанка са Хебеијем, који га је 2016. платио 18.000.000 ера, дошао као слободан играч, а потписао би на две плус једну сезону.

Није баш као она генерацја са Креспом, Вероном и Тирамом, али за почетак – да се преживи у елити. Греота би било поново се играти са реномеом тако великог клуба.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар