Нови "плеј" Звезде: Знам пут Вилијамса и Рочестија

"У Звезди имамо само један циљ, а то је победа", рекао је плејмејкер црвено-белих, Џо Регланд.

Кошарка 17.08.2018 | 20:30
Нови "плеј" Звезде: Знам пут Вилијамса и Рочестија
Доласком плејмејкера Џоа Регланда (28 година, 182 центиметра), Црвена звезда мтс направила је основну контуру састава са којим ће следеће сезоне играти за повратак Евролиге и трофеја АБА лиге на Мали Калемегдан.

Доскорашња "јединица" Локомотиве Кубањ ускоро ће допутовати у Београд и придружити се саиграчима, који су претходних дана спровели детаљне прегледе уочи почетка тренинга.

Американац из града колевке кошарке, Спринфилда, биће важна опција тренера Милана Томића у такмичарској 2018/19, а у интервјуу за клупски сајт истакао је да је спреман за највеће изазове.

"Изабрао сам Црвену звезду и град Београд, јер сам осетио да је то одлична прилика за мене", рекао је Регланд.

"Играти за тако велики клуб и то пред навијачима који су међу најбољима у Европи... Таква прилика се не указује често".

Регланд је после завршеног студирања на колеџу Вичита Стејт професионалну каријеру градио у Европи, носећи дрес Мурсије, Кантуа, Арманија, Каршијаке, Авелина и Локомотиве Кубањ.

Посебна веза Звезде и његовог претходног клуба не односи се само на Сашу Обрадовића, легенде црвено-белих и тренера "Локоса". Куриозитет је да је шампион Србије већ два пута доводио у тим бивше плејмејкере клуба из Краснодара - Маркуса Вилијамса и Тејлора Рочестија.

"То су сјајни играчи, које знам од раније. Знам какав су пут имали. Међутим, ову одлуку донео сам зато што знам да је ово изванредна прилика за мене да играм за велики клуб, са одличним тимом, који ће бити конкурентан и биће кандидат за висок пласман у свим такмичењима у којима буде играо".

"Циљ који имамо је само један, а то је победа", нагласио је Регланд.

Своје амбиције за следећу сезону он подудара тимским.

"Знам да су циљеви Звезде увек велики. Међутим, за почетак не очекујем ништа осим великог рада са саиграчима и стручним штабом, како би на крају имали одличну сезону у свим такмичењима, најпре у АБА лиги и Еврокупу".

Кошаркаши Звезде на старту припрема радиће према програму "дворана - поподневно трчање", а прве пријатељске утакмице одиграће крајем августа.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар