Највећи притисак је на Бијељину

Бијељина је била домаћин друге сједнице координационог тијела за праћење кретања илегалних миграната преко територије Републике Српске. Сједница је одржана у циљу сагледавања проблема са којим се сусрећу градови Бијељина и Зворник гдје је забиљежен највећи број миграната. На простору цијеле Републике Срппске укупно је регистровано 2244 илегална мигранта, а више од половине затечено је на ове двије локације.

Република Српска 15.08.2018 | 16:24
Највећи притисак је на Бијељину
"Највећи миграциони притисак је тренутно на град Бијељину, на подручју града је евидентирано око 800 илегалних миграната", казао је начелник Драган Јевђенић

"Ви сте данас могли да чујете да је Бијељина мјесто на које они највише долазе и у овом моменту то заиста постаје проблем. Не могу да кажем да је то на границама неке хуманитарне катастрофе, наравно да није, с обзиром да ово тијело прецизно координира активности на терену. Ми смо и данас истакли чињеницу да долази јесен и зима да имамо право да се питамо на који начин ће они да реагују уколико се буду у том периоду задржали на нашој територији, с обзиром на то да они имају све мање и мање новца и да то може да доведе до колапса функционисања наших здравствених служби, полиције и томе слично." рекао је градски мнаџер Милош Стевановић.

Он каже да нема грађења прихватних центара на подручју Републике Српске, без обзира на повећан прилив миграната.

"Усагласили смо се, представници локалних заједница, да немамо намјеру да одобримо грађење било каквих центара гдје би они могли да бораве. Ја вас подсјећам на закључке Владе Републике Српске које су добиле све локалне самоуправе у којима је јасно наведено да они не могу да се задржавају на нашој територији, ми ћемо то слушати и проводити до краја", рекао је Стевановић

Циљ градске управе и свих других институција задужених за ово питање јесте омогућити несметан и брз пролаз мигрантима кроз територију Републике Српске. За спровођење ових лица задужене су надлежне службе, а не грађани, иако се неки од њих тим недозвољеним радњама баве. Забиљежено је 22 случаја криумчарења против 25 лица, гдје је затечен 91 мигрант. 



БН ТВ

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Муфљуз

15.08.2018 15:20

Мислим да треба јос радара избацити на улицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Притисак

15.08.2018 18:05

Драгане Јевдјеницу о каквом ти притиску прицас, кад своју супругу ниси могао довести у ред. Драгане дјете гдје зуб предњи, не смијем ни мислити ста ти се десило са пред њим зубом. За поцетак Драгане Јевдјеницу застити РС од своје супруге Јелене Јевдјениц да не користи слузбена аута и полицијске слузбенике полицијских станица Целинац и Бањалука, да је возе на приватни факултет. Твоја супруга је изазвала срцани удар и то је кап која је прелила цасу!

Name

Пикси

15.08.2018 15:38

Овај масончић, менаџер града, је ту да осигура да ће мигранти проћи даље...по задатку својих ментора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Несо Република Српска

15.08.2018 18:41

Нема миграната,рекао сзп и бн тв!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxxмммм

16.08.2018 14:11

Има миграната.само сто се најмање задрзавају у БН Цим стигну саљу их у Федерацију.