Заха вјеран Паласу до 2023. године!

Најбољи фудбалер Кристал Паласа Вилфред Заха продужио је уговор до 2023. године и прекинуо спекулације око одласка у Челси или Тотенхем.

Фудбал 17.08.2018 | 13:15
Заха вјеран Паласу до 2023. године!
Како је у изјави за сајт клуба навео председник Стив Периш, Заха је на овај начин доказао посвећеност клубу у који је дошао када је имао само 12 година.

Заха је један од најзаслужнијих што је Кристал Палас прошле године опстао у најјачој лиги Енглеске, а голом против Фулама на старту ове сезоне постао је најбољи стрелац у историји Паласа у Премијер лиги.

Прошао је млађе категорије Енглеске, одиграо и две утакмице за А тим, али се потом предомислио и обукао дрес Обале Слоноваче, где је рођен и већ уписао осам наступа и два гола.

Као 21-годишњак је добио прилику да игра за Манчестер јунајтед, али није успео да се наметне у тиму сера Алекса Фергусона, па је наступио свега два пута у Премијер лиги у дресу "Црвених ђавола".

Након две позајмице у Палас и једне у Кардиф, вратио се у лондонски клуб 2015. На 288 утакмица постигао је 44 гола уз 55 асистенција за овај тим.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар