И Субашић се опростио од "ватрених"!

Хрватска остала без доброг голмана, који је одлучио да се у 33. години повуче из репрезентације. Пре њега отишао Манџукић. . .  Осипа се Хрватска, отишао и Субашић – да ли је Модрић следећи? После Ведрана Ћорлуке и Марија Манџукића, од репрезентације Хрватске опростио се још један ветеран.

Фудбал 15.08.2018 | 20:20
И Субашић се опростио од "ватрених"!
"Ватрене" је напустио и голман Данијел Субашић, па ће тако Хрвати хтели не хтели морати да праве смену генерације у наредном квалификационом циклусу.

Субашић је у писму јавности навео да је дошло време да се после десет година у репрезентацији опрости од најдражег дреса и да је одлуку о томе донео "много пре почетка Светског првенства", на коме је Хрватска заузела друго место.

Голман Данијел Субашић повукао се из фудбалске репрезентације Хрватске. Ова вест одјекнула је у среду у "комшилуку", јер је после великог успеха на Мундијалу у Русији сребрна генерација "ватрених" почела да се осипа..

Субашић је у писму јавности навео да је дошло време да се после 10 година у репрезентацији опрости од најдражег дреса и да је одлуку о томе донео "много пре почетка Светског првенства", на коме је Хрватска заузела друго место.

""Хтео сам да закључим репрезентативну каријеру наступом на Светском, што је био један од мојих снова. Свако од нас има рок трајања и на нама је да проценимо колико дуго можемо да играмо. Можда сам могао да одиграм још један циклус, али то би можда било превише. Желим да моје драге колеге које чекају своју прилику, остваре своје снове као што сам и ја остварио играјући за Хрватску", навео је Субашић.

Он је захвалио тренерима са којима је сарадјивао а посебно је поменуо Славена Билића који га је први позвао у државни тим, као и Златка Далића, са којим је екипа играла у финалу Мундијала у Русији.

"Мој пут је дошао до светског сребра у светом дресу за којег сам давао целог себе, часно и поносно у свакој утакмици. Хвала свим саиграчима, без њих ништа не би имало смисла. Проживљавали смо тешке тренутке, али провели и много лепих. Ово заједништво, скромност и пријатељство из Русије памтићу цео живот. О утакмицама нећу причати, причали смо на терену заједно, један за другога".

Субашић је био први голман Хрватске на два велика такмичења, Европском првенству 2016. у Француској и на Светском првенству у Русији, где су његове обране биле кључне у постизању највећег успеха у историји хрватског фудбала.

Субашић (33) се тако опростио од репрезентације после Ведрана Ћорлуке и Марија Манџукића. Субашић је био први голман Хрватске на два велика такмичења, Европском првенству 2016. у Француској и на Светском првенству у Русији, где су његове обране биле кључне у постизању највећег успеха у историји хрватског фудбала.

У осмини финала против Данске одбранио је три једанаестерца и одвео екипу у четвртфинале.

Против Русије је одбранио два пенала, док је у полуфиналном мечу против Енглеске добром интервенцијом у првом полувремену спречио најбољег стрелца турнира Харија Кејна да удвостручи предност на 2:0.

Финална утакмица Светског првенства била је његова 44. у дресу Хрватске.

С обзиром на ову ланчану реакцију пензионисања играча са више од 30 година, поставља се питање да ли је следећи Лука Модрић који ће у септембру такође напунити 33 године.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

УНИЈАЋЕЊЕ

15.08.2018 19:04

ОДЕ И "СРБИН"!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПОЛУТАН

15.08.2018 19:10

На реду је и Радојкин - полутан.

ОДГОВОРИТЕ