ЛЕ: Обавеза Партизана је игра на побједу!

"Играћемо као да је 0:0, на победу. То је обавеза Партизана", рекао је Зоран Мирковић уочи реванша против Нордсјеланда у 3. колу квалификација за Лигу Европе. Тренер црно-белих хвалио противника.

Фудбал 15.08.2018 | 21:20
ЛЕ: Обавеза Партизана је игра на побједу!
"Исто, нема назад, све исто", чуле су се речи тренера Партизана после водећег гола Рикарда Гомеша у Данској.

Зоран Мирковић и у Београду командује: "На победу"!

Једноставно, нови шеф стручног штаба црно-белих добро зна шта се од "ваљка" очекује, без обзира ко је с друге стране терена и колику предност Партизан брани, односно заостатак напада.

Партизан је велики део посла у трећем колу квалификација за Лигу Европе одрадио прошлог четвртка у предгражу Копенхагена. Сада га чека "друго полувреме" против Нордсијеланда и прилика да пред својим навијачима на стадиону у Хумској обезбеди пласман у плеј-оф масовнијег УЕФА такмичења

Резултат 2:1 овај пут доноси веће шансе црно-белима и за разлику од сусрета у Фаруму, Партизан је у Београду фаворит.

Али, то звање мораће да оправда против младе и врло квалитетне екипе из Данске, која је на овогодишњем европском путу елиминисала АИК, првопласирани тим шведског шампионата.

Зоран Мирковић је оптимиста и верује да ће "парни ваљак" бити још бољи у Хумској.

"Нордсјиланд је интересантна екипа, игра атрактивно, брзо, негује добру пас игру... Ко год да се нађе на терену, они имају свој концепт од ког не одустају. Имамо позитиван резултат, али имамо и респект према Данцима", почео је Мирковић конференцију за медије пред реванш.

Данска екипа не мења стил игре, тако да се очекује да и у Београду одиграју стрпљиво и да из тога дођу у шансу да угрозе Партизан.

"Погледао сам их напоследњих шест утакмица, играју идентично, не одступају од свог стила, не калкулишу, већ играју сваку на победу", рекао је Мирковић.

Межутим, ни Партизан неће одступити од свог начина. Ипак, Мирковић позива на опрез.

"Максимално смо опрезни. Изузето ценим тренера Данаца, не обазиремо се на њиихове негативне резултате, већ смо фокусирани не игру и где могу да нас угрозе. Полгедајте селекцију њихових играча Оленс, Мини, Кудса, Андерсен; Бартолец и запамтите добро та имена."

Предност од 2:1 је леп капитал Партизана, али шеф стручног штаба црно-белих каже да ће Партизан играти као да је утакмица у Данској завршена 0:0.

"Играћемо као да је 0:0. Играмо пред својим навијачима и то нам је обабвеза."

Очекује се да у четвртак у Хумској буде више навијача.

"Повратак публике на стадион не бих везивао за мој доазака. То је ланчано, играте добро и људи долазе, а ако играте лоше - њих нема. Вероватно је већа посета у Земуну била због наше добре игре у Данској. Ако будемо имали континуитет људи ће се враттити. Но, сеозна је одмора...", оценио је Мирковић.

Тренер је после утакмице у Земуну критиковао своје играче због лоше игре у другом полувремену.

"Увек сам мишљења да можемо боље. Они то схватају и знају да су критике похвалне. Радимо свакодневно да не би дошло до пада концетранције, што нам се понавља. Највише, ипак, радимона игри. Потребан нам је континуитет добрих игара и резултата, после чега ће све бити лакше", рекао је Мирковић.

Већ је познат и потенцијални ривал Партизана уколико елиминишпе Нордсјеланд. То ће бити Бешикташ или ЛАСК.

"Нема Бешикташ велику предност, али је добраекипа, велики клуб и има више шанси. Волео бихслабијег за ривала у плеј-офу", није се много двоумио тренер Партизана.

Мирковић је додао и то да Сејдуба Сума ради нормално на тренинзима и да нема великих замерки на његово залагање. Такође, шеф струке "парног ваљка" је рекао да прелазни рок није завршен и да је могуће да Паризан до краја ангажује још неко појачање.

Партизан и Нордјеланд играју у четвртак од 20.30 на стадиону у Хумској улици.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар