Ла Лига: Листа најбољих - глупо је...!

Није поштено, а и није најбоље.

Фудбал 17.08.2018 | 11:45
Ла Лига: Листа најбољих - глупо је...!
Најбољи тим ЛА лиге свих времена вероватно би изгубио од тима састављеног од играча чија се имена нису нашла у идеалних 11. Ако ништа друго, "одбачени" би били атрактивнији и имали би већу подршку

Шпанска Ла лига направила је идеалан тим од фудбалера који су наступали у једној од најјачих лига света. Места је било мало да би се на листи нашла сва имена.

Чак су изостављени и неки од најбољих играча свих времена.

За голмана је изабран Икер Касиљас.

Чувена "јединица" Реал Мадрида бранила је за "краљевски клуб" у периоду од 1999. до 2015. године. За то време освојио је пет титула, два Купа краља, четири Суперкупа Шпаније, три Лиге шампиона, два Суперкупа Европе, један трофеј ФИФА Светског клупског првенства, два Интерконтинентална купа, једно Светско првенство и два купа.

Имао је успеха и када је прешао у Порто, где је прошле сезоне узео титулу.

На позицији десног бека је Дани Авеш. Следе штопери Фернандо Јеро и Карлес Пујол, док је позиција левог бека резервисана за Роберта Карлоса.

У везном и навалном реду су Јохан Кројф (Барселона), Зинедин Зидан (Реал Мадрид), Алфредо ди Стефано (Реал Мадрид), Лионел Меси (Барселона), Роналдо (Барселона и Реал Мадрид) и Кристијано Роналдо (Реал Мадрид).

На овој листи није било места за Марадону, Роналдиња, Инијесту, Ћавија, Ромарија, Канавара, Стоичкова, Раула, Михаела Лаудрупа, Ласла Кубале, Франциска Хента...

У неким ранијим бирањима најбољих фудбалера у Шпанији, Роналдињо, Ћави и Инијеста редовно су бирани у идеалне поставе. Овај пут су изостављени.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар