Синсинати: Крајиновић изгубио од ветерана!

Новак једини Србин у Синсинатију.  Српски тенисер Филип Крајиновић поражен је у првом колу Мастерса у Синсинатију пошто га је после преокрета победио Робин Хасе 2-1.  5 месеци без победе: "Теова" повреда мори Филипа! Тетива коју је Типсаревић морао готово да уклони, а због које Теодосић није одиграо значајан број утакмица у дебитантској НБА сезони, оставила је трага на Крајиновићу. Он је изгубио и трећи меч од када се вратио на АТП тур.

Тенис 14.08.2018 | 19:45
Синсинати: Крајиновић изгубио од ветерана!
Хасе је успео да преокрене резултат након што је Филип први сет добио 6:4. Холанђанин је наредна два сета освојио са 6:2 и 6:3 и тако окончао учешће Србина на овом турниру после два сата.

Претходно је поражен и Душан Лајовић од Милоша Раонића, па је тако Новак Ђоковић остао једини српски представник у мушком синглу на турниру у Охају.

У некаратеристичном првом сету за мушки тенис, ниједан од играча није успевао да сачува свој сервис па је виђено чак пет брејкова.

Мање је несигуран био Филип, па га је на крају и освојио. Када је Хасе заиграо бољеу наредном сету, успео је да притисне Крајиновића у шестом гему и искориси трећу брејк шансу.

Повео је са 4:2 и у том тренутку је пракитчно сет био решен, а Хасе је вратио егал 1-1 дуплим брејком за 6:2.

Крајиновић је обећавао да ће ипак моћи до победе када је у маратонском првом гему трећег сета успео да направи брејк, али је то било кратког даха.

Хасе је и то окренуо већ у наредном гему и потом у четвртом гему искористио нови пад Крајиновића, што му је било довољно за победу.

Холанђанин ће у наредном колу играти против Александра Зверева.

И даље без победе од повратка на АТП тур!

"Други рекет" српског мушког тениса повео је данас у мечу 1. кола Мастерса у Синсинатију, али потом без снаге (и удараца) потребне за прву победу још од марта и наступа на Мастерсу у Мајамију: искусни холандски такмичар Робин Хасе умео је то да искористи и направи преокрет за 6:4, 2:6, 3:6 након 1:59 минута игре.

Нешто раније и Душан Лајовић завршио је учешће на последњем турниру пред почетак УС опена, али за дупло мање времена.

Крајиновић је имао статус носиоца пре пет месеци у Мајамију, где је савладао Лајама Бродија 6:3, 6:2 и Беноу Пера 6:3, 6:3, након чега га је зауставио Хуан Мартин Дел Потро резултатом 4:6, 2:6. Нажалост, испоставило се да је ће то бити последњи Крајиновићев меч до почетка јула и изласка на вимблдонску траву.

Уочи почетка сезоне на шљаци, код Крајиновића се ископликовала упала тетиве која спаја пету и прсте, а коју спортисти свакодневно оптерећују - нарочито тенисери и тенисерке у издизању на прсте приликом сервиса. Конкретно, каријера Филиповог старијег колеге и пријатеља Јанка Типсаревића дошла је у питање када му је 2013. установљен тумор баш на том делу стопала након чега му је у две операције уклоњено 80 одсто тетиве, са којом се прошле зиме у дебитантској НБА сезони дуго мучио и Милош Теодосић.

Реч је о плантарном фасцитису.

Крајиновић је мировао два месеца, па полако и опрезно улазио у тренажни процес, због чега је пропустио Монте Карло, Барселону, Мадрид, Рим и Ролан Гарос, а када је наступио на Вимблдону - схватио је и колико ће повратак у форму за други део сезоне бити тежак.

У Лондону га је на старту победио чилеански тенисер Николас Јари 3:6, 6:3, 6:7, 4:6, прошле недеље на Мастерсу у Торонту зауставио га је Карен Хачанов у два сета, 3:6, 2:6, а овог уторка предвече по нашем времену надиграо га је и четвртфиналиста из Торонта, 55. тенисер света у њиховом првом АТП дуелу.

Док је имао снаге и док га је служио сервис, 26-годишњи Сомборац диктирао је игру и бранио предност стечену после размене брејкова у прва три гема на коју је он одговорио првим сервис гемом за 3:1. Имао је два брејка предности када је сервирао за сет (5:2), али су тада већ могли да се наслуте проблеми са којима ће се суочити у наставку меча, па је посао довршио тек у десетом гему за 6:4 и 1:0.

Други сет почео је без брејк шанси до резултата 2:3, када је Хасе имао три брејк лопте и искористио последњу за 2:4, а потом сервисима потврдио вођство без изгубљеног поена за 2:5 и нови брејк већ у наредном гему - 2:6, 1:1.

Дуже од десет минута играо се први гем трећег сета у ком је Филип пропустио три брејк лопте и уједно последње које ће имати на сусрету. Хасе је из другог покушаја стигао до брејка, повео 1:3 без изгубљеног поена на свој сервис и потом рутински привео меч крају остављајући нашег такмичара са једним или ниједним освојеним поеном када би враћао сервисе - 3:6, 1:2.

Хасе ће се у 2. колу 6,3 милиона долара вредног турнира који традиционално најављује УС опен састати са (3) Александером Зверевом. Титулу у Синсинатију, једином Мастерсу који (10) Новак Ђоковић није освојио до сада, брани (5) Григор Димитров којем је пре годину дана припало ватрено финале са (15) Ником Кирјосом.

Крајиновић ће по свему судећи бити у кругу носилаца на последњем грен слему сезоне, само је питање да ли као 31. или 32. на свету, јер шансу да га претекне има прошлогодишњи финалиста Кирјос - мада му је за то потребно да освоји титулу.

Крајиновића у октобру очекује велики изазов - одбрана 600 АТП поена зарађених сензационалним пласманом у финале Мастерса у Паризу, где је такмичење почео у квалификацијама.

Ђоковић је тако остао једини наш представник у мушком синглу после 1. рунде, у којој је савладао америчког тенисера Стива Џонсона. Он ће у среду поподне по нашем времену играти против Адријана Манарина, а потом би могао да се сретне са браниоцем трофеја, Димитровим.

Новаков "пројектовани" ривал у четвртфиналу требало је да буде (1) Рафаел Надал, међутим Шпанац се после тријумфа прекјуче на Мастерсу у Торонту одлучио за повлачење из "здравствених разлога". Супротно њему, (2) Роџер Федерер одлучио се да прескочи Торонто и заигра у Синсинатију, где шампиону такође припада 1.040.425, а финалисти 500.340 долара.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар