Прича: Буди као Кеисуке, буди цар!

Јапанска марљивост у изворном облику - врхунски фудбалер, селектор, власник озбиљне консултантске фирме, промотор, председник фудбалског клуба, инвеститор. . .

Фудбал 16.08.2018 | 18:00
Прича: Буди као Кеисуке, буди цар!
Кеисуке Хонда је један од ретких фудбалера из Јапана, али из целе Азије који су оставили дубок траг у европском фудбалу. Играо је у Нагоји, а потом прешао на Стари континент, прво у холандски Венло, па редом ЦСКА, Милан, онда следи одлазак у мексичку Пачуку 2017, те сада у Мелбурн Виктори.

Паклена левица којом и даље, са 32 године терорише голмане и којом је дао феноменалан слободњак Данцима за улазак у осмину финала Светског првенства,  ипак није тема. Није тема ни то што је ну Русији овог лета два пута био играч меча. Тема је његова невероватна марљивост, али не само на тренинзима и терену. Симбол последње деценије јапанског фудбала постао је уједно и симбол јапанске трудољубивости пошто не само да се бави својим основним послом, фудбалом јели, већ и многим другим пословима.

А толико их већ има да се може рећи да је у питању права мала бизнис империја Хонда. Кренимо редом...

Популарни цар Кеисуке је, вероватно нисте знали власник је 49 посто акција и генерални менаџер клуба Хорн из аустријске Цвајте где је тренер, нећете веровати - Карстен Јанкер, бивши ас Бајерна и Немачке. Хонда је власник и веома успешне консултантске фирме "Хонда Естило" која је бави промоцијом. Његова и клијентела његове браће, која учествују у том пројекту су између осталих чувени јапански сноубордерМијаби Оницукаји и голфер Јуђиро Охори. Ипак, главне "муштерије" су му познати холивудски супестар Вил Смити његов све популарнији син Џејден.

Последњи у низу ангажмана је можда и најинтересантнији пошто је пристао да постане селектор, тачније генерални менаџер фудбалске репрезентације Камбоџе, земље у којој је још пре неколико година отворио фудбалску школу.

"Желим да помогнем Камбоџи да крене да игра прави фудбал, као у осталом делу света", изјавио је Јапанац који ће посао селектора обавља бесплатно и углавном преко телефона и компјутера пошто је Мелбурн удаљен од престонице, Јангуна скоро 8.000 км!

Можда и најубитачнија лева нога која се икада родила у последњој светској царевини и даље је неуморна, а где ће га његов фудбалски дар и пословни њух даље одвести, време ће показати.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар