Сарајевски "вјечити" спремни за 116. окршај!

Жељезничар и Сарајево у сриједу од 20. 15 на "Грбавици" укрстиће копља у оквиру петог кола Премијер лиге БиХ.

Фудбал 14.08.2018 | 19:15
Сарајевски "вјечити" спремни за 116. окршај!
Највећи меч бх. фудбала између Жељезничара и Сарајева биће одигран у сриједу на стадиону "Грбавица".

Дуел сарајевских "вјечитих" ривала, 116. у историји, као и увијек привлажи много пажње и очекује се да у "Долини ћупова" навијачи оба тима испуне трибине и буду 12. играч.

Жељезничар дерби петог кола Премијер лиге БиХ дочекује као лидер са девет бодова, док је Сарајево двије позиције ниже, са два бода мање.

"Одиграћемо у добром амбијенту, ми полако подижемо форму. Има ту још много ствари које треба обрадити, али има играча који могу то прихватати. Чињеница је да нисмо баш одморни као и Сарајево, много одиграних утакмица и путовања је иза нас, али смо побиједили двије утакмице и то је добро за наше расположење", истакао је у најави меча Миломир Одовић, који је од доласка препородио "плаве", који су заиграли онако како се од њих очекује.

Одовић, осим дуже повријеђеног Синана Рамовића, нема кадровских проблема, али умор полако стиже играче.

"Имамо уморних играча, па ћемо поподне видјети ко је гдје. Имам велики број играча на које се могу ослонити, па стога уважавајући чињеницу да су неки играчи уморни, пробаћемо одморити неке играче против Сарајева јер ту треба доста трчања, а такође треба показати и мирну главу.Очекује нас захтјевна утакмица, радујем се што ће бити добар амбијент и што ће бити много публике. Надам се да ће бити голова и да све прође у коректним условима. Наравно да је најважнији резултат који доноси бодове или не. Добра игра је резултат једне утакмице. У односу на то онда можемо говорити о неријешеном резултату, али ако добро одиграте и ако је публика задовољна онда морате то прихватити. Најбоље је све то имати и побиједити", казао је Одовић за клупски сајт.

На "бордо" страни Сарајева није баш идеална атмосфера. Након бламаже и елиминације у Лиги Европе од Аталанте, направљен је и кикс против ГОШК-а (1:1), па градски дерби фудбалери Сарајева дочекују са пољуљаним самопоуздањем.

Ипак, тренер Хусреф Мусемић истиче да у редовнима Сарајлија није тако лоша атмосфера.

"Шта би се ново могло рећи о дербију? Оно што је сигурно је то да ћемо имати квалитетне услове за игру, ноћна утакмица, нови терен, амбијент је прави спортски, па је сада питање шта ми можемо понудити онима који гледају утакмицу. Шишић није на располагању, сви остали јесу. Жељезничар је са двије побједе вратио самопоуздање, ми смо такође били у истој прилици, али нисмо успјели јер смо ремизирали против ГОШК-а. Ипак, атмосфера није толико лоша, играчи су свјесни да је ово велика утакмица, те ћемо покушати да одиграмо што је могуће боље", поручио је Мусемић.

Меч Жељезничара и Сарајева заказан је за сриједу од 20.15 часова, а правду ће дијелити Харис Каљанац из Сарајева.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БИХ - 5. КОЛО:

Младост - Широки Бријег (17.00)
ГОШК - Тузла сити (17.30)
Слобода - Крупа
Радник - Челик
Жељезничар - Сарајево (20.15)

Одгођено за 29. август:

Зрињски - Звијезда 09 (20.00)

ТАБЕЛА: Жељезничар 9, Широки Бријег 8, Сарајево 7, Крупа 6, Радник 6, Зрињски 6, Челик 6, Тузла сити 4, Слобода 4, Звијезда 09 3, ГОШК 2, Младост 2.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар