Манџукић се опростио од Хрватске!

Од сада међу верним навијачима! Дугогодишњи хрватски репрезентативац Марио Манџукић одлучио је да заврши репрезентативну каријеру.

Фудбал 14.08.2018 | 20:15
Манџукић се опростио од Хрватске!
Фудбалер Јувентуса, један од најзаслужнијих за историјско финале Мундијала у Русији, ову одлуку саопштио је објавом на Инстаграму, где је рекао да му је била част што је играо за државни тим и додао да ће убудуће бити највернији навијач.

Манџукић (32) је за Хрватску одиграо 89 утакмица и постигао 33 гола, што га чини другим најбољим у историји, одмах иза Давора Шукера, који је први на лиати са 45 голова.

"Увек сам више волео да говорим на терену него ван њега. Стога ми и ове речи долазе мало теже него што ми је било уклизати противнику или истрчати спринт у 120. минуту. Теже, јер знам колико радости ми доносе сва окупљања, утакмице и победе. Теже, јер знам да је слушање "Лијепе наше" пре утакмице највећа емоција. Теже, јер знам каква је част обући хрватски дрес и представљати своју земљу. Теже, јер знам да је ово коначно и да након ових речи више нема повратка. Па ипак, знам да је време баш за те речи... Опраштам се од хрватске репрезентације.

Колико год ме сребро напунило новом енергијом, уједно ми је олакшало ову немогуће тешку одлуку. Доживели смо свој сан, направили историјски успех и притом осетили невероватну љубав навијача. Тих месец дана, као и дочеци у Загребу, Славонском Броду и целој Хрватској, остаће најважнија успомена моје каријере. Било је то најлепше путовање с репрезентацијом и најдражи повратак кући. Пресрећан сам, испуњен и до неба поносан на то сребро које смо ковали годинама, кроз пуно муке, труда, рада, разочарања и тешких тренутака.

Нема идеалног тренутка за одлазак. Да можемо, верујем да бисмо сви наступали за Хрватску док смо живи јер већег поноса нема. Али, осећам да је за мене тај тренутак сада. Да сам дао најбоље од себе, да сам дао допринос највећем успеху хрватског фудбала.

Пре 14 година, први пута сам као јуниорски репрезентативац обукао свети дрес. Од тада сам упознао, играо и радио с много одличних саиграча, селектора, тренера и људи око репрезентације. Сви смо имали исти циљ - дати све за успех Хрватске. Захваљујем свима, јер је свако на неки начин оставио траг у мојој каријери. На том путу са мном су увек били моји најближи, којима захваљујем на великој подршци.

И на крају, хвала навијачима. Нико од нас није савршен. Промашивао сам прилике, губио лопте или лоше додавао. Али, увек сам дао све од себе и оставио срце на терену. Хвала вам што сте то препознали и били уз мене и репрезентацију.

Од данас, моје је место с вама - међу највернијим навијачима Хрватске.

Воли вас Манџо", поручио је Манџукић у емотивној поруци.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар