Шта чека Звезду - наставак сна о ЛШ или отежан пут ка ЛЕ?

Фудбалери Црвене звезде од 20. 30 састаће се са Спартаком из Трнаве, у реванш утакмици трећег кола квалификација за Лигу шампиона.

Фудбал 14.08.2018 | 13:15
Шта чека Звезду - наставак сна о ЛШ или отежан пут ка ЛЕ?
Изабраници Владана Милојевића у првом мечу одиграли су 1:1 и сада се налазе пред тешким задатком, пошто их даље води победа, нерешен резултат 2:2, 3:3... или резултат 1:1, па да у том случају бољег одлуче продужеци или пенали.

Црвено-беле у понедељак сачекала је веома непријатна ситуација на главном терену стадиону у Трнави јер је трава веома лоша и на неким деловима скоро да не постоји. 

То ће бити отежавајућа околност за шампиона Србије, међутим баш као што је и тренер Владан Милојевић рекао – ми ту не можемо ништа да променимо. 

Расположење било је веома добро на стадиону, атмосфера у екипи је веома опуштена, али у исто време и затегнута, пошто на терену влада озбиљност и тражи се максимална прецизност. 

Спартак нешто одморнији чека овај дуел јер су меч играли у суботу и то још пред домаћим навијачима, док је Звезда утакмицу у домаћем шампионату играла у недељу вече и одмах је у понедељак ујутру имала лет за Братиславу.

Милојевић је пред “прво полувреме“ рекао да су шампиони Словачке фаворити, што се и није показало у Београду, али су опет успели да постигну погодак и да се кући врате са веома повољним резултатом. 

"Ово је друго полувреме утакмице која треба да се одигра у Трнави. Дошли смо да одиграмо добру утакмицу, не бих да се понављам... Компактна добра екипа која зна ста хоће, агресивна и то се показало и у Београду. У овом тренутку Спартак је у предности због гола у БГ... Ми се не оптерећујемо с тим, мислим да ћемо дати све од себе. Видећемо какав ће резултат бити", рекао је Милојевић на конференцији за медије. 

Звезда је добро упознала Трнаву у Београду и поучена искуством очекује се да одигра бољи меч, пошто у првој утакмици није имала најбоље издање ове сезоне. 

Тренер Црвене звезде у Словачку повео је 20 играча, међу којима нису Ненад Милијаш, Немања Милић и млади Дејан Јовељић, док Жонатан Кафу још нема право наступа за Звезду у Европи. 

Постоје спекулације који би састав црвено-белих могао да изађе на терен, међутим 90 одсто састава је познат, само постоје мале недоумице у везном реду и нападу.

Никола Стојиљковић требало би да буде у шпицу и на овом мечу, међутим у првом сусрету се није баш најбоље снашао, доста је грешио и веома рано је и замењен. Али, он је једини класичан нападач у саставу и требало би очекивати да ће стартовати. 

Ако то ипак не буде случај, онда бисмо у нападу могли да видимо Бена, док би по странама нападали Радоњић и Вељко Симић, који се за сада веома добро снашао у црвено-белом дресу. 

Ебисилио и Крстичић држе везни ред, а иза њих ће вероватно деловати Бранко Јовичић, али можда и Душан Јованчић, који се у појединим српским медијима наводи као могући стартер. 

Када је реч о одбрани ту неће бити промена, леви бок резервисан је за Родића, десни за Стојковића, док су главни центархалфови Савић и Дегенек, односно за гол ће бити задужен Милан Борјан. 

Реванш утакмица на програму је од 20.30, а бољи из овог сусрета играће против Салцбурга или Шкендије (3:0), док ће губитник у плеј-офу за пласман у Лигу Европе играти са љубљанском Олимпијом или ХЈК из Хелсинкија (3:0).

ЛШ, 3. коло квалификација:

Спартак Трнава – Црвена звезда
Стадион: Сити Арена Антона Малатинскехо (19.200)
Главни судија: Сердар Гезибијик (Холандија)

Потенцијални састави:

Звезда: Борјан – Родић, Савић, Дегенек, Стојковић – Јовичић, Крстичић, Ебисилио – Радоњић, Бен, Стојиљковић

Спартак: Чуди – Цонка, Тот, Годал, Кадлек – Рада, Гресак, Грендел, Слобода, Јирка – Бакош

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар