Синсинати: Ђоковић "из девете" сломио Џонсона!

Ђоковићу требало девет меч лопти да сломи отпор Џонсона! Новак Ђоковић се пласирао у друго коло Мастерса у Синсинатију после победе против Американца Стива Џонсона – 6:4, 7:6 (4).  Упорни Американац ознојио је српског тенисера, али је ипак пао у два сета.

Тенис 14.08.2018 | 11:45
Синсинати: Ђоковић "из девете" сломио Џонсона!
Српски тенисер је искористио тек девету меч лопту у дуелу који је трајао два сата и три минута.

Наредни ривал Ђоковића јесте Француз Адријан Манарино.

Новак Ђоковић је у Синсинати дошао са посебним мотивом, не само да би се што боље припремио за последњи Гренд слем у сезони – УС опен, већ и да покуша да освоји мастерс који му недостаје, а има 30 освојених титула. 

Српски тенисер је на почетку меча био прилично сигуран, добро је сервирао, разноврсним ударцима је освајао поене, али у сличном ритму је играо и Џонсон. Форхендима, волејима, слајсовима Ђоковић је приморао Американца да греши при крају сета и један брејк био је довољан да Новак добије први сет са 6:4. 

У другом сету Новак је потпуно преузео контролу, повео је са 3:0 и изгледало је да ће брзо да заврши меч. А, онда је виђен неочекивани пад и четири везана гема која је освојио његов ривал. Ђоковићева игра се у тренутку распала, без потребе је постао нервозан и правио је превише грешака. Осцилације су оставиле траг јер је имао пет меч лопти да дуел закључи још једним сетом 6:4, али ниједну није искористио и Џонсон је изједначио на 5:5. И када је могао да добије сет са 7:5 опет није искористио две меч лопте па је меч отишао у тај брејк. И ту је морао да пропусти једну меч лопту, да би тек из осмог покушаја окончао дуел са Џонсоном. 

Ђоковић је на терену изгледао сасвим солидно, али је повремено био превише нервозан што је изазивало осцилавције у његовој игри. Американац и није био толико убедљив колико му је Новак дозвољавао да се врати у игру. Чини се да је и поред наизглед неубедљиве победе ово ипак бољи Новак од оног у Торонту.

Новак Ђоковић успешно је кренуо ка трофеју јединог Мастерс турнира који није освојио.

У првом колу у Синсинатију Новак је савладао домаћег, америчког тенисера Стива Џонсона у два сета и после више од два сата борбе - 6:4, 7:6(4).

Први сет против 33. тенисера света Ђоковић је освојио једним брејком - у последњем, десетом гему. После 44 минута на семафору је писало 6:4 и могао је да почне други, узбудљивији део меча.

Новак је остао у ритму и брејком у другом гему повео 3:0, али је онда уследио низ од чак четири узастопна Американчева гема, од којих је два освојио на Ђоковићев сервис.

Срећом, наш тенисер се брзо опоравио, узвратио брејк (4:4) и потом натерао Џонсона да сервира за останак на турниру (5:4).

Ипак, испоставило се да је и тада велики посао пред Новаком.

Имао је Ђоковић меч лопту на 30:40, као и још четири пута у том гему, али се Американац сваки пут одбранио. Уследио је рутински гем на Новаков сервис (6:5), па још један налет српског представника, за још две меч лопте и ни ту није био крај.

Одлука је пала у тај брејку, започетом уз четири мала брејка, а завршеном после Ђоковићеве девете меч лопте.

Тако се наш тенисер после два сата и три минута борбе пласирао у друго коло, у којем ће играти против Француза Адријана Манарина.

Вавринка у 2. колу заказао меч с Нишикоријем. Швајцарац Стен Вавринка пласирао се у 2. коло Мастерса у Синсинатију после победе над Дијегом Шварцманом 6:4, 4:6, 6:3.

Наредни противник Вавринке, који је добио специјалну позивницу за овај турнир, биће Кеи Нишикори.

Меч Вавринке, тренутно 151. играча на АТП листи и Шварцамана, 12. Носиоца, трајао је скоро два сата. 

Швајцарац је у првом сету са два брејка повео са 1:0, узвратио је Шварцман и први изборио брејк за 1:1 у сетовима, али је Вавринка у 3. најдужем сету поново преузео ствар у своје руке и изборио пласма у 2. коло.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар