Сребреница рађена због Срба

"Много ствари се дешавало у и око Сребренице који указују да је то договорена трагедија с циљем сатанизације српског народа, као и да се РС учини празном љуштуром или барем умање њене надлежности", рекао је Милорад Додик, предсједник РС у уводном обраћању на Народној скупштини РС посвећеној Извјештају Комисије за Сребреницу.

Република Српска 14.08.2018 | 11:48
Сребреница рађена због Срба
Додик је рекао да циљ ове сједнице није скривање било којег злочина без обзира о коме се ради, већ да се укаже на то да је, како тврди, геноцид у Сребреници планиран још од почетка рата, те је тим поводом цитирао изјаве бошњачких првака на почетку рата, али и изјаве неких сребреничких првака попут Хакије Мехољића да је Алија Изетбеговић пред свједоцима рекао да је потребно да Срби убију пет хиљада Бошњака у Сребреници како би Бил Клинтон, амерички предсједник, покренуо НАТО ударе против Срба.

Додик је рекао и да извјештаји бивше Југославије показују да су муслимани у усташким униформама током Другог свјетског рата убили више од 2.000 Срба у сребреничком округу, те да су више од 2/3 жртава у том подручју Срби.

Рекао је и да је непосредни повод за ову сједницу списак од 22 хиљаде Срба који је Мунира Субашић, предсједница Мајки Сребренице, упутила њемачком правосуђу с циљем да се ти људи процесуирају за геноцид.

Додик је рекао да Комисија није узела у обзир српске жртве, те да је то урађено под притиском међународне заједнице, посебно високог представника Педија Ешдауна.

Додик је рекао да се списком бошњачких жртава манипулисало од стране Комисије, те је навео неколико примјера у којем се види, како тврди, да су људи који су умрли 1992. у списку наведени да су убијени 11. јула 1995, а додаје и да се на списку налазе и жива лица која редовно гласају на изборима.

Цитирајући податке Републичког центра за истраживање ратних злочина, Додик је рекао да је неколико стотина Бошњака страдало у међусобним бошњачким сукобима, као и да постоје људи за која је утврђено да су погинули током пробоја из Сребренице током жестоких војних сукоба, а све њих је, како тврди, Комисија уврстила на списак убијених Бошњака у Сребереници 1995.

„Искрено жалимо за сваком жртвом, али морамо да се запитамо жали ли ико за српским жртвама? Да ли свијет има емпатију само према бошњачким жртвама, а нема према српским“, рекао је Додик.

Рекао је да је Влада спремна да учини све на основу смјерница које ће добити од скупштине, како би се утврдила пуна истина. Додао је да Извјештај Комисије треба одбацити у потпуности.

“Желимо истину о свим злочинима. РС никад није, нити ће оспоравати злочине које су починили поједини Срби, али желимо непристрасно уврдити истину и о страдању српског народа. Подржаћемо формирање нове међународне непристрасне комисије која ће истраживати све злочине без обзира на националност жртве“, рекао је он.

Додик је истакао да РС жели мир, али да је спремна да се брани од било каквог угрожавања.

“Обрамбени потенцијали РС већи су него што неко може и да замисли и спремни смо да се бранимо. Полиција РС би експресно реаговала на било какав напад, и зато је и нападају и користе сваку прилику за њено угрожавање“, рекао је Додик.

Додао је да ова сједница није обрачун против чланова Комисије за које је рекао да су радили озбиљан посао, али да јесте обрачун против неистина, те је позвао опозицију да заједно с њима допринесу да се сазна пуна истина.

Додик је рекао да би требало формирати нову комисију која би сачинила нови извјештај у року од годину дана, те је позвао и бошњачка удружења, укључујући и породице сребреничких жртава, да се укључе у њен рад. Додик је рекао да би требало формирати нову комисију која би сачинила нови извјештај у року од годину дана, те је позвао и бошњачка удружења, укључујући и породице сребреничких жртава, да се укључе у њен рад.



Посебна сједница Народне скупштине Републике Српске почела је данас, а требало би да разматра информацију о извјештају Комисије о догађајима у и око Сребренице од 10. до 19. јула 1995. године, речено је у Народној скупштини.

У извјештају се наводи да је Комисија за Сребреницу, која је формирана 2004. године, радила под снажним притиском високог представника са унапријед одређеним резултатима које је морала постићи.

"Притисци су се огледали и у смјењивању тадашњег начелника Генералштаба Војске Републике Српске Цветка Савића и шефа Секретаријата Владе Српске за односе са Међународним кривичним судом за ратне злочине у Хагу и истраживање ратних злочина Дејана Милетића", наводи се у извјештају.

Високи представник је тадашњим министрима унутрашњих послова и одбране Републике Српске Зорану Ђерићу и Миловану Станковићу упутио упозорење да остваре пуну сарадњу са Комисијом.

Извјештају о раду Комисије на разматрање Народној скупштини Републике Српске доставио је Републички центар за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих.

Комисија за Сребреницу из 2004. године утврдила је да је од 10. до 19. јула 1995. године на подручју Сребренице нестао 7.801 Бошњак.

Ову комисију формирала је тадашња Влада Републике Српске на основу налога Дома за људска права.

(Агенције)

Коментари / 96

Оставите коментар
Name

Заборавио Је Додати

14.08.2018 08:50

Да би послије бомбардовања њега довели на власт а срусили СДС,ваљда није на папиру било мјеста да дописе

ОДГОВОРИТЕ
Name

О чему ви

14.08.2018 09:26

Ре: Додао би да је и направио праву империју од пољопривреде, ирб кредита ,некретнина па до угоститељства и онда казе да нема привилегије као предсједник. Фуј

Name

ТОРРО

14.08.2018 09:55

КОЈИ ПИНОКИО... САДА ПРЕД ИЗБОРЕ СЕ ИЗНЕНАДА СЈЕТИО ДА СПЕКТАКУЛАРНО ТРАЖИ ОДБАЦИВАЊЕ ИЗВЈЕШТАЈА.... А ОСАМ ГОДИНА ЈЕ БИО ПРЕДСЈЕДНИК РЕПУБЛИКЕ... ДАКЛЕ ПОСЛИЈЕ СИЛНИХ ПАРАДА ПОЛИЦИЈЕ, ПРОСЛАВА, ИЗМИШЉЕНИХ ПУТЕВА И МОСТОВА И ИЗМИШЉЕНИХ ИСТОРИЈСКИХ РЕФЕРЕНДУМА.... ЕВО НОВЕ ТЕМЕ ЗА ЛОПОВЕ ИЗ ИСТОРИЈСКУ СЕКЦИЈЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ... ХА ХА ХА ИЗВАДИО ЈЕ ОН И УЦЈЕЊЕНОГ И УЦВИЉЕНОГ МИКЕРЕВИЋА ИЗ ФОРМАЛИНА ДА САВ У СТРАХУ ЛУПЕТА СА СКУПШТИНСКЕ ГОВОРНИЦЕ. ПА ПО МИКЕРЕВИЋУ НАЈВЕЋИ ПРИТИСАК НА ЊЕГОВУ ВЛАДУ НИЈЕ ВРШИО ОНАЈ САСОВАЦ ПЕДИ, НЕГО СИНДИКАТ И РАНКА МИШИЋ.... БОЖЕ ГДЈЕ ЖИВИМО... А НАРОД ОДЛАЗИ У КОЛОНАМА ИЗ "ЊЕГОВЕ" РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ - ЈАСНО ЈЕ ДА НЕЋЕ НАРОД ВИШЕ ДА ЖИВЕ СА ПИНОКИЈЕМ И БИСЕРКОМ !!! ТО ЈЕ КЉУЧНА ПОРУКА !!!

Name

Ре

14.08.2018 09:55

"Рекао је и да је непосредни повод за ову сједницу списак од 22 хиљаде Срба који је Мунира Субашић..." Знаци да овог није било, неби био ни разматрања, тј претходни извјестај би био ок?

Name

Азем

14.08.2018 10:06

Милорад Додик из времена кад је имао коју милијарду мање на рацуну : "Ја знам савршено добро шта је било, био је геноцид у Сребреници. То је пресудио суд у Хаагу и то је неспорна правна чињеница"

Name

РВИ

14.08.2018 10:14

Само кази гдје си био , док смо ми крварили? Додиг је велика брука и срамота овог народа.

Name

Вук

14.08.2018 10:15

Ратовао сам цјели рат и "нисам знао" ста се десавало и "нисам видио" ста се десавало, док ова лопина од профитера не сазва ову скупстину да " објасни ста је било и како је било".Ваљда је процјенио у својој лудој глави да би нас требало просвјетлити, јер могуце конта да су уцесници рата одавно на оном свјету ,па би да лагуцка онако како он зна.Настојао сам да надјем разумјевање за овај данасњи догадјај али га не надјох, једино сто ми паде на памет,лагање и прекрајање историје ,које сустински неце ником помоци ни танке длаке народски рецено.Ратовао сам не 4 него 5 година и јако добро знам ста је било.Све је записано у свјетској истотији, ово данас висе лици на п....е уз вјетар.

Name

опленци

14.08.2018 10:42

Чиме се ови баве, па када ће бити сазвана посебна сједница на којој ће се расправљати о онима који у име српског народа починише стравичан злочин у Сребреници. Народна скупштина се бави посљедицама и "пеглањем" посљедица, а починиоци и налогодавци су сигурни у својим рупама. Ово је све млаћење празне сламе. У Хагу и на суду БиХ су донесене на десетине, пресуда које се тичу догађаја око Сребренице, те пресуде су коначне и никакве Бајине инсинуације то не могу промијенити. Судски процеси који су везани за Сребреницу ће трајати још годинама, ово је још један у низу Бајиних предизборних игроказа, човјек се на овој и оваквој политици налази на власти преко 10 година. Ти си Баја РС довео на ниво празне љуштуре, теби у Сарајеву требају подићи највећи споменик као гробару РСе.

Name

злато

14.08.2018 11:04

Додик је злато, да њега нема, ово би била недођија у којој би нам хохштаплери и манипулати са Запада већ исјекли шуме, изградили одлагалишта нуклеарног отпада, и пресушили изворе, овдје би већ пустиња била

Name

Ре азем

14.08.2018 11:11

Ти знас ста је пресудио суд. Врло брзо це комплетан суд за ратне злоцине бити прогласен ниставим јер судјења нису била правни него политицки процеси. Војислав Сесељ је био у притвору 5 година а да судјрње није ни поцело и онда јос 7 година до изрицања првостепене пресуде. И на крају је осудјен за ријеци које је изговорио а не за дјела која је уцинио. Само тај један процес је довољан да се понисте све пресуде донесене у овом суду. Суд у Хагу је требао да буде институција истине, права и правде како би зртве рата добиле морални сатисфакцију, дрзаве које су уцествовале у рату добиле реалну основу за изградњу нормалних односа у будуцности а народи сансу за мир. Умјесто тога суд је покрсио све правне норме, спроводио политицки подобна судјења у слузби интереса западних дрзава. Постао је монструм који директно урусава комплетан правни систем уједињених нација. Први доказ да је медјународно право безвриједно јер је у слузби силе тј не постоји. Сада кад су то доказали у Хагу и бомбардовањем СРЈ без сагласности УН-а није им право сто Русија војно разара Украјину и Грузију без последица. Изгледа да американци нису схватили на вријеме да це се Русија опоравити и да це опет њено орузје писати медјународна права.

Name

Реалност

14.08.2018 12:59

Ре: Заборавио Је Додати Било је тако, то није тајна и ста сада са тим? Ста хоцес да казес? На којој је страни био Вуциц, а на којој је сад? На којој је страни био Гадафи, а гдје је сада, Садам Хусеин....цовјек је вдео какви су Американци (ја мислим да је он то и знао) и нека их је искористио да га доведу да сада мозе изнијети истину о њима, а не као Мектиц забранио руским дрзављанима да улазе у БиХ, а исламисти улазе одакле хоце и дрзављаство добијају.

Name

За глупсона сто ми писе одговоре

14.08.2018 13:22

Ја сам само цитирао Додикову изјаву, па ако зелис коме писати одговор наслови га на главног Бају. Него, нека си се ти паметан насао да бистрис политику и дајес оцјене медјународном суду. Зајеби политику и иди се мало интелектуално уздизати у теретани.

Name

цццц

15.08.2018 11:47

Види се да нисте потпуно изгубили разум, али где вам је био пре.? Све је ово уредно и треба објективно прићи стварима, али никако пре избора. Ово последње је долијевање уља на ватру која би вам омогућила лакши лов бирача, повећала тензије на националној основи чега је људима овде доста.

Name

Присјецање

15.08.2018 16:32

Заборављени заборавио си да је Милорад Додик 1998.године прикупио 42 потписа у Народној Скупстини имао скупстинску вецину и формирао Владу. То сто се теби не свидја па говорис како га је довео СФОР на тенковима за премијера то је твој проблем јер не зелис прихватити цињеницу да је имао подрску 42 посланика. Ако цемо ствари банализовати онда моземо прицати и ко је ставио потпис да тенкови СФОР-а додју у Републику Српску. То је урадила власт Републике Српске 1995.године. Они су довели СФОР.

Name

Е мој народе

14.08.2018 08:51

Најбоље је да нам ратни дезертер објасни ста је и како било!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кими

14.08.2018 12:33

Има ли ико паметан у том снсд- да натјера ову будалу у психијатрију???? Људи овај стварно није нормалан, он је спреман да зарати само да остане на власти!!!

Name

Ре Кими

14.08.2018 15:26

Не на психијатрију. Рано је. Злоупотријебиће то па ће га погласити неурачунљивим. Па неће на робију, па ће му онда остати све оно стечено корупцијом, криминалом, злоупотребама власти, пљачком, рекетом, отимачином.

Name

Реалан: ре Кими унд Е мој народе

15.08.2018 10:56

Има ли неко у опозицији да је богаство стекао корупцијом, криминалом, злоупотребама власти, пљачком, рекетом, отимачином?

Name

Петар

14.08.2018 08:53

Све ок,само ста се цекало 23 године

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патриота

14.08.2018 11:24

А шта би са градјом из Јасеновца ? Коме си је предао ? Због чега? Правиш ревизију нечега што се десило прије 23год.Уреду,треба,али после избора. Па мој Мило ,зар није данас или прије четири мјесеца,битније разоткрити ко уби момк а Давида да нам се читави Европа смије. Само да знаш Бог све види. Срамота !

Name

Није ок

14.08.2018 13:55

Није ок Петре...засто су срби у БиХ толико глуп натод, засто насједају на ове провокације...засто негирати оно сто је признао витав свијет

Name

Хапy

14.08.2018 08:53

Па да планирали свој свопствени покољ,бозе има ли те

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хмм..

14.08.2018 09:36

Наравно да има Бога!!! Додик је доказ. Кроз Додика Бог ставља Србе на испит. Лазе их, краде их, срамоти их, трује их, убија их....И длака му са главе није фалила. Толоко охрабрости Срба. Е Гаврило, Гаврило...

Name

Ре ХММММ

14.08.2018 10:54

Како казе пјесма"Пре је пуцо Гаврило, А сада само принципи"

Name

xxx

14.08.2018 08:55

Ко вас води свака вам част. Чега се паметан стиди будала се поноси

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

14.08.2018 10:31

Тацно тако.

Name

Мав

14.08.2018 08:56

Залосно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бгд

14.08.2018 09:03

Чисти предизборни спин....... ко разумио разумио

ОДГОВОРИТЕ
Name

Феар

14.08.2018 09:06

Овако настају митови. Ко није знао, сад сигурно зна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

новинар

14.08.2018 09:07

Овај нас левати, сад ми је жао ових скупштинаша што морају слушати , губи по свим основама па се сјетио Сребренице, шта је комисија утврдила незнам, али имамо пресуде хашког суда паметном доста

ОДГОВОРИТЕ
Name

Wалтер

14.08.2018 09:31

Не морају само слусати ... него подрзати инаце испадају издајице

Name

Гацко

14.08.2018 10:22

Ко им је крив кад они не предузмају иницијативу.Нико им не брани да србују висе од Додаре и тако зараде симпатије народа

Name

Хоцемо вијести из 1972. и 1944.

14.08.2018 09:09

То су биле вијести из 1995., идемо сад несто старије. Друг Тито је изјавио да су се лидери насих двију братских земаља састали и да су разговарали о битним питањима (вијест из 1972.). Идемо јос уназад. Савезници су се искрцали на Нормандији. Снаге Њемацког рајха прузају сназан отпор (1944.).

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре нострадамус

14.08.2018 09:40

Браво управо тако о 1972 то це бити на наредној скупстини коју це да сазове Зељка Цвијановиц да не мора све нас Миле

Name

Гацко

14.08.2018 10:20

У БИХ имамо заледјен сукоб,води се рат после рата и наравно да је јако битно за будци сљед догадјаја и расплет ста је било 95

Name

Мислим Ман

14.08.2018 12:19

Миалим да у БиХ нема сукоба. Народ гледа од цега зиви и једини су непријатељи политицари. Они који сматрају да оно сто они говоре олицује стварност превисе гледају вијести и надају се несто од политицара. Они који то не раде (овдје потенцирам на људе који нису изгубили никога у рату) зиви без проблема са људима друге националности као и прије 92ге. Познајем доста подузетника који не брину ција је марка дал' хрвата србина муслимана, дали му плаца истом арап кинез или рус... Национализам је модерна болест неуспјелог искомплексираног цовјека којо вјецито трази одговоре и трази разлоге лицног неуспјеха у неком другом. Уједно изиграва дусебризника сиромасним и истонисљеницима тиме да се треба видјети јавно ко је веци патриота. Тако је то код нас а и у свијету - исто потпуно

Name

МИЛОС

14.08.2018 09:16

ДЕЗЕРТЕРУ.бог те казнио,срами се свих истинских бораца,Породица палих бораца,Како имас образа пр ицат о рату,ВРАТИ ПАРЕ СТО СИ ПОКРАО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Знам И Видим

14.08.2018 09:20

Иду избори,асфалтирају се улице,радови на све стране...и наравно пљување по другима јер нам тобозе раде о главама.Ех сто ти је власт и мека фотеља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХП

14.08.2018 09:22

Сеоска бараба опет паламуди,ни стида ни образа само да задрзи власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

аха

14.08.2018 09:32

Па онда вас је издао вас генерал Младић сто се договорио да се побију људи па да се окриве Срби. Бас глупости овај Додик изваљује

ОДГОВОРИТЕ
Name

новинар

14.08.2018 09:32

Боље је цутати и бити сматран будалом, него проговорити и одстранити сваку сумњу.” — Абрахам Линколн

ОДГОВОРИТЕ
Name

Холланд

14.08.2018 09:33

Додик призна да је био геноцид

ОДГОВОРИТЕ
Name

лактаски горила

14.08.2018 09:33

Е мој не(цовјеце) како се Бога не бојис,,додусе сумњам да такви као ти у иста вјерују

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цоа

14.08.2018 09:35

Овај бас ко' на Слави ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

14.08.2018 09:35

Ста је сада ту ново рецено ?Па јел прије двадесет година то рецено да је био договор Алије и Клинтона ДА СЕ зртвује Сребреници ДА би се добила интеревенција Натоа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цаци

14.08.2018 10:08

Сад су нови избори мора се понављат градиво пред изборе да се да овцама соли пред изборе.

Name

Ре

15.08.2018 16:36

А гдје су срби у тој причи? Нијеми посматраци били.

Name

Драгутин

14.08.2018 09:47

Наравно да се тразило да се направи неки злоцин вецих размјера над босњацима како би НАТО имао разлог да бомбардује српске полозаје ниста цудно јер били смо свједоци толико примјера гдје су муслимани поубијали свој народ попут МАРКАЛЕ 1 И 2 итд.само да би изазвали сазаљење медјународне заједнице а све се то наравно приписивало да је то српска војска урадила.Замислите ви само како би заврсио Њемацки народ који је толико зла направио цовјецанству да се користе овакви принципи попут списка од преко 20 000 хијада срба оптузених за наводни геноцид у Сребреници сви до једног би били у затвору или би били смакнути овако се судило углавном њемацким генералима а не свима као сто се овдје зели реци да је цијели један народ геноцидан па то се и за њемацку не мозе реци па и за најгоре народе сто су икада битисали на земаљској кугли.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роцкy

14.08.2018 10:57

Није се судило само њемачким генералима. Чак и записничари из нацистичких логора су добили казне.

Name

Ре драгутин

14.08.2018 12:12

Па добро Драгутине сто онда кад сте све то знали сто онда поцинисте злоцин сто једноставно нисте заузели Сребреницу и то је то, неби вас како ти казес НАТО бомбардовао. А сто се тице Њемацке народ у Њемацкој иза другог свјетског рата није стао уз генерале(нацисте) који су поцинили геноцид него су се јавно одрекли те идеологије. А Срби славе своје генерале који су оптузени за геноцид и говоре да су хероји. И самим тим народ који слави генерале који су поцинили геноцид и поистовјецују се са њима ста друго мозе бити него геноцидан народ јер их подрзавају.

Name

Ре Драг..

14.08.2018 15:38

А зашто срби тада нису били мало мудрији па нису искулирали тај договор Клинтон-Алија-Нато, па да та тројка пролети у празно. А не, одмах као какве сомине прогутали мамац. И светили се за зулуме дахија од прије 200 љета.

Name

Мак

14.08.2018 09:56

У БиХ је у рату 1992-1995 је погинуо 68.101 Бошњак, 22.779 Срба, 8858 Хрвата и 4995 особа других народности. Према процјенама демографа из Хаашког тужитељства, у укупном броју погинулих у Босни и Херцеговини, било војника или цивила, Хрвати судјелују са 7,5 посто, Срби с 19 посто, док је погинулих Бошњака 58 посто, а остатак отпада на друге народности. (Извор: "Књига смрти БиХ) Ваља напоменути да су све жртве идентифициране са именом, именом оца, презименом и ЈМБГ. Према истом извору, у Подрињу је живот изгубило 22 472 бошњака 5 571 Србин и 23 Хрвата. Хајд сад буди паметан и уклопи се у приче ових наших будалетина од политичара. Откуд, дакле српским политичарима 30 000 погинулих Срба или Бошњацима 200 000 Бошњака. Злочин је, како умањивати, исто тако и увећавати жртве. једног дана ћемо се сви стидјети због тога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босњак

14.08.2018 13:55

Било би интересантно да си јос написао колико је од тиг погинулих војника а колико цивила......

Name

БЛ Антифа

14.08.2018 09:57

Дудук зна све планове босанске војске и Изетбеговића, јер је током рата био на тој страни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робин Худ

14.08.2018 10:02

Гдје би до сад....ово показује уличну политику власти,која брзоплети,незрело,невјерујући ни сама себи...доноси одлуке,које мудра власт нити смије нити може себи допустити...свели су се на ,,бабе,, с пијаце које као да продају кромпир....нама требају зреле,одговорни,школовани,толерантнији мудри људи....Боже дај овој младости да из овог нешто научи... Другачије напријед нећемо моћи,са клошарима,шибицарима и преварантима се н се напријед!

ОДГОВОРИТЕ
Name

децко

14.08.2018 10:03

Продајем фласирану маглу, повољно! домаца производња

ОДГОВОРИТЕ
Name

куку нама са нама

14.08.2018 10:13

Из овога се види да на исти калуп владају и домаци и страни моцници а ми се ко несто бусамо са смо неко...Знаци,АКО НИСИ СА МНОМ,НЕВАЉА(

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крокац

14.08.2018 10:17

Бозе драги ста све цини заради избора .Комозе зртовати толики на ида јесте тако пако поби толики нард опет из насег народа..?Боље једаправи фабрике да млади не одлазе ане прицати небулозе. поздрав БН.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бане

14.08.2018 10:25

Е сад ме интерсује дали це Њемацка вратити списак са 22000 хиљаде бораца кад скупстина одбаци извјестај или це само реци ја будала мајко драга

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

14.08.2018 10:27

ДОКЛЕ ВИШЕ О МИРУ И УГРОЖАВАЊУ 25 ГОД.ИСТА ПРИЧА НИЈЕ НИ ЧУДО ШТО ПОЛА НАРОДА ХОДА ЛУДО.САД ПРЕД ИЗБОРЕ ЈЕ ТО НАЈБИТНИЈЕ.КАД СЕ ПАМЕТУЈЕ КО ЈЕ УБИО ДАВИДА ДРАГИЧЕВИЋА.ПОЗДРАВ ЗА ШУКАЛА.НЕ МОЖЕТЕ ГЛЕДАТИ МЛАДОГ ЧОВИЈЕКА КАКО РАЗМИШЉА.ГАДЉИВИ СТЕ. ПУНИ СТЕ СЕБЕ.СВЕМУ ДОЂЕ КРАЈ КАКО РЕЧЕ ДАВОР ДРАГИЧЕВИЋ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фсг

14.08.2018 10:31

Знаш ти Додо све то. Ти си цијели рат провео на линији. Ти си највећи Србин. Да тебе нема нестали би као нација. Хахсхаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Додик

14.08.2018 10:43

Да ли је геноцид свом собственом народу у току велико Хрватско -Муслиманске операције продавати гориво по цијени од 5Км.да могу побјеци и сацувати зивоте својих најмилих

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босњак

14.08.2018 19:08

Геноцид није ако гориво је продавао Миле!

Name

За певаца саторског

14.08.2018 10:55

Луд и безобразан до бола. Не само према другима, него све више према Србима. КО УБИ ДАВИДА? НЕКО ОД ТВОЈИХ ПОСЛАНИКА. НЕЋЕТЕ ЈОС ДУГО. УБИЦЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Замрдај митре

14.08.2018 10:57

На све је спреман само да одржи власт. У супротном тај човјек ће морати у затвор. Немојте бити наивни, неће се он одрећи власти јер би се одрекао себе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Искрени Србин

14.08.2018 11:00

Цињеница је, да су војне снаге Републике Српске у кратком периоду побиле веци број људи Босњацке националности. Да ли је то 7800 или дупло мање је за сваку осуду. Срамота ме је као Србина сто се тај злоцин десио. Медјутим , засто нико од Босњака не проговори о српским зртвама у последњем рату? А када је у питању други свтски рат злоцини над Србима су били стравицни. Проговоримо људи моји о свим злоделима! То це нам олаксати ситуацију у којој се налазимо и помоци да кренемо напред. Понављам , искрено залим и стид ме је сто се тај злоцин десио. Освета никада и никоме добро није донела. Позивам , бар једног Босњака , нека пита оца за злоцине над Србима у овом , а дједа за злоцине у другом светском рату над Србима. Након тога, нека ми реплицира на мој текст. Покусајмо људи , то ниста не боли а дуси користи. То доноси мир и спокој сваком цовеку. У име мог народа извињавам се за сваку васу недузну зртву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

14.08.2018 12:06

Извињење прихвацено, а није проблем прицати о злоцинима над Србима па ми редовно прицамо о томе. Сви злоцинци требају бити осудјени, али не моземо изједнацавати зртве само зато јер их је било на све стране јер бројеви нису и неце никад бити исти. Много висе је Босњака цивила побијено, Томасица, Фоца, Висеград, Зепа, Сребреница итд. Такодјер, засто би ми сад се врацали на ИИ свј рат? Ста ми имамо с тим? Јел то треба покољењима врацат? Јел ви то признајете да сте цекали пад Југе да се светите?

Name

Кики

14.08.2018 15:56

Па Младиц је рекао да су цекали да се освете..јадници. Кад би у следецем рату било убијених српских цивила а друге стране казу ааа то треба гледати и на рат од 92-95 и о томе прицати...то би била твоја логика искрени????

Name

Ре Кики

14.08.2018 19:10

Па, лепо сам у коментару рекао да освета никада и никоме добро није донела. Да сам рекао , десио се злоцин из освете и оправдавам га , то би вец било сумануто размисљање. А да одговорим и на коментар од "Ре". Казес засто помињати други свјетски рат ? Па зато сто када је све поцело 1989 године , просло је само 39 година од његовог заврсетка. Ево и од овог последњег продје 23 . Све су то свезе ране, нас , насих оцева и дједова. Али , зивот иде даље и ако Бог да, да се никада висе не понови. Увазавајмо једни друге и градимо друство без криминала и корупције. Једино тако моземо зивети , зивот достојан цовека.

Name

СРПСКА ПОЛИТИКА

14.08.2018 11:03

Нема вецег непријатеља српског народа од српске политике и то је свакоме са мало мозга јасно. Прво је српска политика 1918-1922 створила Југославију коју нико није зелио па цак ни српски војвода Зивојин Мисиц који је молио краља да не убија Србију због тамо неке идеје Југославије и његове похлепне зеље за Хрватском и Словенијом које су као дјелови дотадасње Аустроугсрске били индустријски и културно развијенији и напреднији од краљевине Србије. Онда је српска политика 1941 одабрала да јој комунисти изврсе дрзавни удар и поведу пропагандом заведен народ на улицу да уз пароле "боље рат него пакт" и "боље гроб него роб" разбјесне Хитлера који је мрзио Комунисте па је одлуцио да поравна Југославију са земљом. А могла је српска политика тада изабрати да буде неутрална као Сведска и Свајцарска сто је и био Хитлеров план уз услов да се Енглези никад не смију искрцати у Југославију и то је био једини докуменат којег је регенег Павле потписао са Њемацком и Италијом. Неутралност краљевине коју нико неце дирати уз услов да Срби не оду на страну Енглеза и забију ноз у ледја Хитлеру. Онда је та иста српска политика 1945 опет одлуцила да настави силом одрзавати ту глупу идеју Југославије коју је краљ запоцео "Браца Руси су отјерали краља и православље па постали комуњаре. Ај да и ми мало пробамо бити комуњаре у комуњарској Југославији" Сто је најгоре Српска нација је дозволила опстанак Југославије и поред цињенице да се десио Јасеновац и да су Хрвати и Словенци отворено наставили да се противе идеји Југославије јер је људи једноставно никад нису зељели али то нису крили вец отворено показивали. Онда је иста ова српска политика у ратовима 1991-1999 1) Ратовала у Словенији 7 дана и умјесто да је поравна са земљом она разбила зубе па су се онда фино Хрвати, Босњаци, Сиптари и Македонци окуразили јер ако могу мали Словенци разбити ЈНА за 7 дана онда могу и Хрвати и Муслимани па су мотивисани успјехом Словенаца и они кренули у напустање Југославије. Југославију је требало спасити у Словенији и само се у њој могла спасити а у Хрватској, Босни и Косову је било касно спасавати ту дрзаву. 2) Кад је схватила да је Југа изгубљена иста та српска политика онда казе ајде да нас народ који зиви у БиХ и Хрватској изврси сецесију тих опстина у којима је вецина па нек их формира у административне и дрзавне јединице које це се припојити мајци Србији па цемо имати несто налик српској Југославији са Србијом, РС, РСК, ЦГ и разбацаном територијом која нигдје везе са везом нема. И наравно Хрвати и Муслимани (касније Босњаци) то нису дали јер су и њихови народи имали своје националне интересе као и нас народ. Онда је ту настао сукоб српских, хрватских и муслиманских националних интереса сто је у потпуности запалило Хрватску и Босну па касније и Косово. Онда та српска политика у тренутку када комунизам пада, Совјетски Савез се распада и потпуно је безнацајан у свијету бира управо те Русе да им буду страна сила која це цувати њихове интересе док Хрвати и Муслимани бирају запад који је за разлику од Совјетског Савеза био на врхунцу своје дипломатске и војне снаге. Након сто је српска политика изгубила у ХР и БиХ јер је Крајина нестала а РС није постала дрзава нити се спојила са Србијом ова иста српска политика 1998-1999 опет бира тада слабе и безнацајне Русе да јој помазу и опет се курци да јој запад не мозе ниста и онда је запад бомбардовањем толико уназадио и порусио Србију да се она ни данас дан није потпуно опоравила. Данас након толико изгубљених ратова, територија и толико убијених Срба српска политика опет наставља да буде она губитницка која само удара контре и уноси се у фацу западу а само будали није јасно да НАТО мозе РС угасити за 24х и Србију сломити за 7 дана само економским путем када би јој санкције увели. Које питање је за све вас људе када це вец једном српска политика постати побједницка и она која зна повуци дипломатски праве карте за своје интресе у западу па це онда запад радо некад и неку насу зељу испунити ко сто их је испунио осталима. И немојте говорити да је неко други крив за насу политику када смо само ми криви. Нису нам Њемци, Французи и Енглези у владама и на целу Србије вец Срби које су на изборима изабрали затуцани Срби који гледају тамо неке фарме, парове, дворове и велике братове док им се дјеца лијеце смс порукама. Па ви господо сад на изборима опет будите затуцани Срби са брда па гласајте за оне који нам воде криву политику и тјерају нам дјецу да бјезе у запад па реците како су запад, ватикан и Турци криви сто зивимо бједно и оцајно!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

14.08.2018 12:17

А за кога гласати уопште?

Name

Ре Ре

14.08.2018 20:04

Ко не зна за кога да гласа, нека гласа против. Некад је то важније. То вријеме је баш сада.

Name

КОМЕНТАТОР

14.08.2018 11:22

Кад ће више наставак сједнице....... а можда су отишли на годишњи, па кад се врате

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

14.08.2018 11:27

Гдје си прије био сад ти пред изборе глумис патриоту ДЕЗЕРТЕРУ смецарски

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баја лопове!

14.08.2018 11:31

Шта коме данас ово значи? Обичном човјеку који испред амбасаде чека визу? Шта ово значи мртвима? Шта значи борцима? Ником ништа. Ал треба овом ђубрету људском, да задржи власт, да се бахати још 4 године. Кад каже мене не занима БиХ, мене само занима РС, питам се да ли га занимају Срби у БиХ, у ФБиХ? Занима ли га добробит Срба, оно од чега ће живјети за 20 година. Хоће ли ишта послије њега остати?? Понавља само, РС држава, држава! А у РС стање као у Румунији '88. Народ бјежи колико га ноге носе. Шизофреничар на власти, у страху од губитка власти. На крају приче, кад оде, као што је Милошевић, а ништа иза не остане, сви ће сконтат које је био Миле Ронхил.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Туњо

14.08.2018 11:44

Предизборна кампања је увелико у току. Покушава на јефтин начин доћи до гласова, али народ није више блесав да насједа на Додикове испаде спасавања РС-ке, пред сваке изборе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђорђе

14.08.2018 11:46

Ти си муљао са Америчким цигаретама, шверцовао у рату. тако си постао ЦИА-ин миљеник. Сада муљаш са Русима, нафтом и другим килограмома црног и правог злата. Сада си миљеник руске мафије. Ма--ш фукаро једна ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зр

14.08.2018 11:56

Провокативна је Додикова изјава да су Босњаци планирали геноцид у Сребреници, како би било да Хрвати изјаве да су Срби планирали геноцид у Јасеновцу. Босњаци не обрацајте пазњу на ову Дудукову изјаву јер он би сада волио да се дигну тензије пред изборе. Тик - так, тик - так

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

14.08.2018 12:12

"Рекао је да је Влада спремна да учини све на основу смјерница које ће добити од скупштине, како би се утврдила пуна истина. Додао је да Извјештај Комисије треба одбацити у потпуности." Јел' мозе неко да разјасни коју функцију Милорад обавља? Испред које институције он говори? Предсједника Владе или Предсједника Републике Српске? И ста је оно изјавио у интервју за федералну тв, прије деценију тацно?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

14.08.2018 15:53

Газда је он. Господар. Давно још онај архипастир, што га и крива и дужна посветише, рече и записа: На небу бог, на земљи господар, у кући домаћин. Ето, то је та универзална матрица, чаробна формула власти и владања.

Name

Поол

14.08.2018 12:13

Само изаци на изборе и казнити овог манипулатора сто се назива предсједником РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

милекраде додик

14.08.2018 12:26

Да остане на власти,завадице додо два ока у глави.ПРАВДА ЗА ДАВИДА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Баја лопове

14.08.2018 12:33

На крају кад Баја, како ви зовете нашег предссједника, оде иза њега ће остати много тога урађеног и изграђеног, почевши од путева, болница(један од најмодернијих клиничких центара на Балкану)хидро централа, спортских хала, школа, универзитета, обданишта, трговинских центара, неколико зимских центара итд,све то у једној малој РС, која има толико становника, као предграђе неке европске метрополе, али шта можете, нисте ви криви што не видите даље од свог носа, ви сањајте о одласку, па сретно вам било, валда ћете тамо негдје, наћи срећу коју у свјој земљи нисте могли или ЗНАЛИ наћи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.08.2018 12:48

Направио из свог дзепа или је вас све задузио а себе и своје у све те тендере уградио. Висе је имао он користи и његова брат- и -ја него народ од свега сто је како казес он направио.

Name

ттттрррр

14.08.2018 12:35

Ко овој будали да глас свака му цаст.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мира

14.08.2018 12:40

Нисам слусала Додика и не могу коментарисати али третирање ове теме овако брзински изазива код мене понижење и увреду према овом проблему. Као што неко рече, овај проблем с ерјешава улицарски. Слушала сам Вишковића. Човјек је елоквентан као баба на прелу или сијелу. А онда госпођа у бијелом са невјероватном синтагмом: шта је се десило, све комплет један ужас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сенад

14.08.2018 13:24

Ама није проблем што је предсједник луд, проблем је што има лудака који му вјерују и гласају за њега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мад маx

14.08.2018 14:01

... казе ратни дезертер који сад пред изборе трази поене да дигне свој рејтинг. Фуј лазове лоповски!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Куку Нама

14.08.2018 14:40

Сјетио се српских жртава, а комплетну грађу о жртвама из прошлог рата продао хрватима !!!! Ја му желим све оно што је писало у архивској грађи. Хоће ли ико поставити питање ко му је дао право да прода из архива јасеновачку грађу о жртвама , да ли му је то дедовина ?! Сад пред изборе покушава пробуфити и подгријати национално биће у људима и прикупити гладове. Порука: Нацинално биће у нама каже да смо људи , само то и ништа више остало је измислила црква да би лакше манипулисала са масама, послије ње сте ви наставили тамо гдје она више није имала утицаја. Бај , бај , драги мој. Пиџаму на пруге спаковати са свим својим сарадницима . Да ли вам је икад пало на памет да би народ могао да се птобуфи и побуни ?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

и то све реце преседник

14.08.2018 15:49

Који је једини од Срба најпрви признао геноцид у сребреници и потврдио да је то неспорна цињеница и ево данас након толико година ста говори. Коме сада народ да верује својим оцима и усима сто смо цули или преседнику Додику.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будала као и ти

14.08.2018 16:07

Ово је чисто скретање са тема: инвестиције, здравство, школство,криминал,корупција, рафинерија Брод,аеродроми,електране, Драгичевић,бирач, Игор и његове јабуке...јадни су , а и ми с њима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Галеб

14.08.2018 16:52

Ронхиле несери са својом прицом висе него позови те који су злоцине поцинили да то признају И да конацно скину омцу србском народу са врата који је невин И да се престану крити иза србског народа по подрумима И бјезању И да србски народ буде слободан вец једном од те сребренице а злоцинци да конацно одговарају за своја злодјела.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цицко

14.08.2018 18:16

Он сад о томе након 23 године ,а убиство Давида Драгицевица немозе да расветли,говно од цовјека..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дубока дубиоза ума

14.08.2018 19:01

Никад неће престат главе да нам пуне Све док је оваца неће фалит вуне. Пс. Могу замислити конфузију дјечијег и младалачком има који чита хисторију писану ћирилицом. Битно се разликује од оне хисторије коју цијели свијет познаје и признаје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мачку о реп ,!!

14.08.2018 20:19

Ма мозе Додик Окачи МАЧКУ о реп тај папир исто Што је окачио и анкету некаквог референдума и пустит мачка низ ЛАКТАШЕ да маше с њиме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

О бозе има ли те

15.08.2018 05:37

Који је он сизофреник болесник. То нормалном цовјеку не би пало на ум а камоли тврдити као предсједник. Никакве везе то двоје нема. Прво србија је бомбардована 5 г касније због косова. Нидје везе Дакле амери су сами срусили своја два небодера да окриве бинладина. Јапанци сами бацили хиросиму да окриве амере...

ОДГОВОРИТЕ