Снимамо пјесму са "Хладним пивом"

Момчило Бајагић о Карловцу, Пули, хрватским бранитељима, оптужбама. . .

Забава 14.08.2018 | 09:45
Снимамо пјесму са "Хладним пивом"
Након што се регион узбуркао због негодовања хрватских бранитеља да Бајага и "Инструктори" наступе на фестивалу у Карловцу, а "Хладно пиво" које је бранитељима било по вољи одбило да наступи као било чија замена, српски рокери одржали су тријумфални концерт пред 6.000 људи у пулској Арени. На питање "Новости" да ли су били гладијатори или императори античког римског амфитеатра, Момчило Бајагић јуче је за наш лист рекао:

- Били смо једни од уметника који су имали срећу да свирају у том импресивном здању, у које кад крочите осетите силне векове који су прохујали. А кад се оно осветли, кад се донесе добра опрема и дође дивна публика као што је дошла у суботу, онда све буде супер. Концерт у пулској Арени био је почетак званичне промоције нашег новог албума "У сали лом", а у београдској "Арени" свираћемо 1. децембра.

* Да ли је било икаквих непријатности у Пули?

- Могуће је да су негативне ствари изношене претходних дана појачале емоцију код људи који не мисле тако. Атмосфера је била набијена емоцијама, а публика је од почетка до краја певала све песме са нама. Свирали смо три сата и имали четири биса. Концерт је снимала "Кроација рекордс" и објавићемо блу-реј ДВД, па ко није био, имаће прилику да види како је било.

* Шта се тачно десило са наступом у Карловцу?

- Имали смо усмени договор да свирамо на фестивалу пива у Карловцу, али су нам пре неколико дана јавили да се томе противе бранитељи. Рекли смо океј, јер нисмо ни потписали уговор, после чега се дигла фрка. Нисам реаговао, јер не знам како да реагујем. Иста прича са непровереним оптужбама понавља се сваке две-три године. Сви знају какви су ми ставови. Годинама уназад свирам свуда у региону, конкретно у Карловцу сам свирао двапут у последњих 10 година, једне године смо чак имали турнеју од 11 концерата по Хрватској коју је организовало "Карловачко пиво". Ово су више ствари из домена политичких препуцавања и таблоида. Најбољи деманти је слика из пулске Арене са песме "Зажмури", или било које друге.

* Како коментаришете потез "Хладног пива"?

- Нисмо се никад присно дружили, али знам момке и знам да су океј. То је са њихове стране био другарски и храбар потез. Захвалио сам на подршци Милету Кекину, који је увек имао исправне ставове и песме. Ко зна, можда заједно и снимимо нешто. А то што су нас звали да догодине свирамо заједно на београдском "Бир фесту" на Ушћу ће се сигурно десити.

ДА ли сте концерт у Пули намерно отворили песмом "Римљани" и стиховима "Све је више варвара, а све мање Римљана"?

- Јесам. Идеја је била да почнемо са нумером "Даљина, дим и прашина". Онда је неко из екипе рекао да свирамо у највећем римском споменику на овим просторима, па се песма "Римљани" наметнула сама по себи. Нисам на уму имао стих о варварима и Римљанима, али се испоставило да је добра порука.

Новости
фото:интернет

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ирон Маиден

14.08.2018 08:33

За Бајагу Цорба је рекао да му је он најгори гитариста који му је био у бенду и да га је отјерао зато сто је пусио висе траве него цјели бенд заједно.Сам Бајага је рекао да је Цорбу напустио јер је Бора долазио надуванији од њега а двојица пренадуваних је пуно да би се одрзао концерт.

ОДГОВОРИТЕ