Синсинати: Мучила се Киз, прошла Азаренка...

Кузњецова и даље "на коњу"! Руска тенисерка Светлана Кузњецова прошла је у друго коло Синсинатија победом над Штефани Фегел, док је Викторија Азаренка била боља од Карле Суарес Наваро.

Тенис 14.08.2018 | 00:03
Синсинати: Мучила се Киз, прошла Азаренка...
Победу је знатно теже од очекиваног уписала и Медисон Киз која је победила Бетани Матек Сендс. Сва три меча завршена су у три сета.

Ветеранки Кузњецовој која се не предаје годинама једном је одузела сервис противници у првом сету и успела да се одбрани у наредном гему, поведе 3:1 и касније реши сет са 6:4.

У наредном је поклекла па је Фегел успела да изједначи са 6:2 на 1-1, али је онда Рускиња у тај-брејку трећег сета била боља и са 7:6 (5) прошла даље. 

Викторија Азаренка је била боља од Карле Суарес Наваро са 6:7 (5), 6:2, 6:4 после два и по сата игре. 

После по једног брејка за сваку од играчица, 13. гем је одлучио победницу првог сета да би у наредна два Суарес Наваро капитулирала у финишу и губила одлучујуће гемове и одвела себе у пораз. 

Азаренка је у овом тренутку 87. тенисерка на WТА листи, а шпанска тенисерка је 25.

Да фавориткињама не иде добро, побринула се и Матек Сендс која је прописно "измалтретирала" Медисон Киз, али је Киз победила 3:6, 7:6, 6:4. 

У дуелу две Американке, Матек Сендс (378. на WТА) је тек после два сата и 15 минута положила оружје пред сународницом. 

Киз је двапут губила свој сервис у првом сету који је Матек-Сендс решила са 6:3. У наредном је виђена велика борба и Киз се извукла после враћеног брејка за 4:4 у тај-брејку (7:3). 

Трећи сет је могао да оде на обе стране, јер су обе играчице имале своје прилике. Боља је ипак била Киз која је на крају и славила. 

У осталим мечевима до 22 сата, Јулија Гергес је предала Кристини Младеновић у другом сету, а прошле су даље и Контавеит победом над Стрицовом, Тсуренко је савладала Колинсову, а Кузмова Белорускињу Саснович.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар