Синсинати: Пуј избацио Марија на старту!

Француски тенисер Лука Пуј победио је Британца Ендија Марија у првом колу Мастерса у Синсинатију са 2-1, по сетовима 6:1, 1:6, 6:4.  И Мари мора све поново: Поражен је! Тежак повратак на терен Ендија Марија. . .

Кошарка 13.08.2018 | 23:49
Синсинати: Пуј избацио Марија на старту!
Британац је неуспешно стартовао на четвртом турниру по повратку после повреде кука, па је упорни Француз био велика препрека за, некада првог тенисера света.

Мари је сада 375. на АТП листи, Пуј је 17, али му је ипак требало скоро два сата да савлада Британца.

Како је кренуо први сет, деловало је да ће Пуј "почистити" Марија са терена експресно. Три брејка уз константан притисак на сервис британског играча били су показатељ да се Француз никако не шали, па је после пола сата водио са 1-0. 

У томе му је свакако својим дуплим грешкама помогао и Мари који их је накупио шест.

Велики борац у Ендију је тада прорадио и он је у наредном сету узвратио на идентичан начин, са три брејка, а Пуј је у трећем гему тек успео да се упише на семафор, а Мари је изједначио на 1-1. 

Први гем трећег сета био је маратонски. Пуј је после три брејк лопте успео да скрши отпор противника који није искористио својих неколико прилика да поведе. 

Мари је запретио брејком у четвртом гему, Пуј се тада извукао и то се касније испоставило довољним да искористи другу од три меч лопте и са 6:4 прође у наредну рунду. 

У осталим мечевима, Кеи Нишикори је победио Андреја Рубљева са 2-0 (7:5, 6:3), Петр Гојовчик је преокренуо против Жоаа Соузе 2-1 (2:6, 6:4, 7:5). Пабло Карењо Буста је био бољи од Ришара Гаскеа после три сета 6:3, 2:6, 6:3, док је Кајл Едмунд рутински савладао Мекензија Мекдоналнда 6:3, 6:2.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар