Додик прича данас једно а сутра друго!

Доста неопажено је прошла изјава предсједника РС Милорада Додика, дата у интервјуу за Блиц, у којој је изнио индиректне “оптужбе“ на рачун предсједника Србије Александра Вучића по питању Косова.

Република Српска 13.08.2018 | 19:21
Додик прича данас једно а сутра друго!
Наиме, Додик је става да би требало да се четири општине са сјевера Косова реинтегришу у територијални састав Србије, али да такво нешто нико из Србије није тражио.

- За почетак била би то реинтеграција оне четири општине сјевера Космета. Када сам странцима у Бриселу рекао да су могли да покажу добру вољу и да бар те четири општине остану у Србији, а они ми кажу `али то нико од нас не тражи`. Дакле, то никад нико није тражио", истакао је Додик.

Он је оцијенио да је проблем српске политике у томе што ништа не тражи већ само очекује.

- Ово је вријеме српског тражења, а не очекивања да вам неко нешто да, поручио је Додик.

Но, како су медији блиску Вучићу ову Додикову изјаву пласирали као вијест дана, оправдано се може размишљати и о игри овог двојца.

Додик тврди и да готово нико не размишља о томе да ли би Србија могла да поднесе да јој се врати Косово, јер би у том случају Албанци добили прилику да значајно утичу на будућност и политички живот Србије. Он је навео да би Албанци чинили 20 одсто бирачког тијела и добили трећину посланичких мандата у Скупштини Србије, а можда и најзначајније државне функције, као што су мјесто предсједника или премијера.

Коментаришући то што је проблем и рјешење косовског проблема поново у фокусу, Додик каже да је Александар Вучић успио да врати Косово као тему јер је она била изгубљена, скрајнута, људи су били незаинтересовани за њу.

А кад је тема Косова у питању, Додик је итеткако изгубљен. Најновији приједлог о реинтеграцији четири општине са сјевера Косова у састав Србије далеко су од његових ранијих изјава у којима је тврдио - Косово је Србија и тачка!

(Вијести.ба)

Коментари / 46

Оставите коментар
Name

www

13.08.2018 19:25

Шта би Вучић рекао за овај приједлог?

ОДГОВОРИТЕ
Name

хммм

13.08.2018 19:52

Кад је то Додик био у бриселу ?

Name

Ммс

13.08.2018 19:54

У Српској треба да побједи Вукота и Иваниц, те да власт узме СзП на свим нивоима. Политицари из Српске не требају Косово стављати у исту раван са Српском, нити се требају пуно везати за унутрасња питања у Србији, те дозвољавати Србији да прави паралеле Косово,Сандздак и слицно са Српском.Српска има свој полозај унутар БиХ, од наведеног нема одступања и ту политику треба одрзавати.Распакивање Дејтона, паралеле са Кримом,Косовом,Сандзаком,Каталонијом, то ниста. БиХ је таква каква је, треба унапредјивати зивот у оба ентитета и Бог те веселио, а не на мигове из Србије,Хрватске,Турске реаговати и њима се додворавати.Нека рјесавају своје унутрасње ствари како хоце, у БиХ само треба мира, рада и пара.

Name

Ре ММе

13.08.2018 20:34

Па како би се избори добијали ? Све се своди рекла казала . Кад би било тако како ти пишеш био ми засигурно мањи ред пред амбасадама за исељеничке визе .. Овако ће се ватра палити и и Бгд и у ЗГ а у БиХ ће да гори. Дотле ће се народ раселит а остат ће само ко мора и ко има ..

Name

Логичар

13.08.2018 22:30

Тачно, овде се Додик заиста " провалио" Косово је Србија, нема подјеле.

Name

магиц

14.08.2018 06:20

Додик је мајстор илузије... Ствара перцепције народу као Цоперфиелд. Убједи их у несто сто је фикција. Поред родјених оцију и усију (у мозгу небих) народ му и даље вјерује, а гладује, без посла, прица у доколици о разним преварама његових најблизих... Створио је један вид Србо Зомбија, који не виде да цовјецанство иде даље... Не виде да природа нас одбацује, мало помало. Не види од свог "сљепила" да нам дјеца немају будуцности. Нема ста, Додице, свака ти цаст на илузијама...

Name

РЕ Ммс

14.08.2018 06:51

Одличан коментар, дејтонски мировни споразум нема алтернативу, више нико не доводи у питање Републику Српску, осим Додика и његове интересне групације.

Name

075

14.08.2018 07:18

Милораде, неизравно, добар потез јер си међу првим "политичарима" у БиХ реагирао на вишедеценијско мијешање Хрватске и Србије, а у задње вријеме и Турске, у унутарње ствари БиХ! Да те три "државе" гледају себе нама би СВИМА било много боље, "мали људи" су добри у БиХ!

Name

Ре Хммммммм

14.08.2018 07:40

Па како кад брате па човјек сањаааааа мааааашта а маштааа може код баје свашта.

Name

ТОРРО

14.08.2018 08:04

ПИНОКИО ОПЕТ ЛАЖЕ....

Name

Правда за Давида

13.08.2018 19:28

Будалетина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Голуб

13.08.2018 20:12

Ма која будалетина??? Префригани кримос и велики хајдук,лопов!!! Покусајте га з...бати у своју корист па цете видјети хоце ли вам поци за руком!? Додо је велики ГЛУМАЦ будале!!!

Name

Зока

13.08.2018 19:31

Ништа ново. Ел Пресиденте је увјек био такав.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.08.2018 19:50

Зависи на цему је тог дана. А цовјек има и схифру од доктора.

Name

Трр

13.08.2018 19:34

Ста све моје оци неце видјети а уста процитати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нетацно

13.08.2018 19:36

Ко прати политицку сцену зна да је Додик први изасао са прицом о подијели Косова јос у вријеме Тадица и то искљуциво као лицно мисљење и јако проницљив политицар који предвидја процесе, а касније је то преузео Дациц и тврдио да је он први изговорио. Углавном комплексан проблем, и Српска не треба да се мијеса

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дадо

13.08.2018 20:13

Дај не дипр. Гласацке листице возе слепери, камиони, а мозда фургони. Цовјек је за психијатрије, а и његови гласаци дефинитивно.

Name

дусанцули

13.08.2018 22:06

Твој идол је штошта износио, тврдио стајући читавим својим бићем иза тога а да би то касније оповргао. Ако је толика фаца колика тврди да јесте односно неко ко иде у сусрет догадјајима а не обратно онда нека испослује не повратак града Брчко у уставноправни поредак РС пошто зна да је то немогуће, онда бар корекцију границе наспрам федерације пошто имамо мање од 49 % али стара варалица није ни то у стању.

Name

Зашто неки људи не могу престати лагати и варати?

14.08.2018 05:54

ПРАТЕЋИ СВЕ ДОДИКОВЕ ЛАЖИ И ВАРАЊА показује да - као већина људи који се успију извући из лажи и варања, а да су никоме директно наштетили, у већини случајева осјећају ОПТИМИЗАМ, а не кајање због својих поступака. СА ТАКВИМ НЕМА ЛИЈЕКА. Али....Људи предвиђају да ће се осјећати лоше након што некоме слажу или поступе непоштено, но велик број њих не размишља тако - 'Када људи чине нешто лоше и што је на штету друге особе, досљедна реакција, била би да се осјећају лоше због свог понашања. Међутим, ДОДИКОВО ПОНАШАЊЕ баш показује да ( као код велики број људи након таквог неетичног поступка) осјећа 'усхићење варалице''. Моје лично мишљење - људи који су варали у просјеку су се осјећали боље од особа које нису варале, чак и у случајевима када није било материјалне награде. Баш код ДОДИКА уочава се када лаже и вара доживљава одређени емоционални потицај, назван "усхићењем варалице". Врло је важно разумјети како наше морално понашање утиче на наше емоције. Будућа истраживања требала би открити хоће ли тај 'усхит варалице' навести појединце да поновно поступе неетично. Али наука иде даље.Готово је - научници су открили начин како ћемо престати лагати - Пропуштање електричне струје слабијег интензита кроз мозак могло би да доведе до тога да људи буду искренији, показало је најновије научно истраживање. Стручњаци са Универзитета у Цириху идентификовали су механизам у мозгу који ‘вага’ између искрености и сопственог интереса. Жао ми је али морам поручити - нека о овоме размисли наш велики Баја.

Name

момир

13.08.2018 19:37

Манипулатор. Неце РС добро са њим заврсити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коларић

13.08.2018 19:48

Па зар је то нешто чудно што човјрк говори сада једно,а прије је говорио супротно,па зар он нема верификовану шифру.Човјек се не сјећа ко је "убио"Светог Саву,да ли је у Сребреници био геноцид,да је обећао неколико аеродрома,да је обећао референдуме, да је свашта обећао.Зна се коме се све прашта

ОДГОВОРИТЕ
Name

куку нама са нама

13.08.2018 19:51

Поцисти своје двориште,прво,па онда провируј преко ограде и тудје..ВОДИ РАЦУНА О СВОМ ДВОРИСТУ,ЈЕР СУ ВЕЛИКЕ ШАНСЕ ДА ПРОМЈЕНИ НАЗИВ У АВЛИЈА..ЗАТО,ГУТО ЈЕЗИК ЗА ЗУБЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

банкар

13.08.2018 19:57

Овај ако изгуби изборе оде у Србију,тамо це основат странку и браца преко Дрине це га изабрати за Председника ионако бољег не би имали.Онда Додо велики Баја долази у БањаЛуку на бијелом коњу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

13.08.2018 23:26

Веће будале скоро невидјех од тебе!?

Name

Нико

13.08.2018 20:00

Миле, боље је паметно цутати него глупо говорити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робин Худ

13.08.2018 20:06

Па нема више"премудрог" идеолога Васића, или препаметног правног савјетника Митровић Славка...куд сад Баја....аууу...јеботе ,али си укакио и шефа и станицу....једино ти исто "премудри" Стевандић ,али не стиже ....прати шта кажу и о њему.....зај.....но..... Дошла маца пред вратанца!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Са стране

13.08.2018 20:15

Косово јесте болна тачка за сваког Србина, али је његов статус искључиво питање Србије. Шта год да одлучи већинска Србија, РС треба да подржи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.08.2018 20:36

Тако и Србија да се не мијеша у БиХ,

Name

Са стране

13.08.2018 21:26

Теби није проблем Србија. Теби је проблем што не конташ да Срби и Хрвати не деле исту визију БиХ са тобом. А наша кућа к'о и твоја, не можеш је уређивати без нас. ;)

Name

ре са стране

14.08.2018 08:14

Не дијеле ни сви Срби и ни Хрвати из БиХ исту визију,па цак има и Босњака који мисле као ти али буди сигуран да за такве попут тебе,нема будуцности у куци коју зелите срусити,вријеме ради против вас,Доста је висе Додика,Цовица и Бакира и њихових присталица који су с једне стране наводни патриоти а с друге стране стварни лазови,преваранти и мулти милионери.И сам сам Србин али доста ми је висе ових прица,продје ми зивот у цекању нецег сто неце никад доци,кцерка и зет са унуцима су вец напустили ову обецану земљу благостања,јос и син да напусти а ради на томе и то це бити резултати моје борбе у рову а други који пуске видјели нису,ваљају им се и унуци у милионима.Ја јадан своје унуке видим само преко скајпа.Искрено рецено,мени не треба оваква дрзава коју воде људи са визијом коју ти подрзавас али авај пут мислим да у Октобру долази конацно "НАДА" за боље сутра у овој дрзави коју такви као ти не заслузују.

Name

Њега це

13.08.2018 20:24

Њега ће Жељка посавјетовати а Тегелтија паре мазнути, какав је овај Додик будала када ја власт препустио Мркоњицком клану и због тога ће изгубити И Бањалуку и изборе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лон Wолф

13.08.2018 20:33

Хм... Ред би био да чујемо Вучићеву реплику...

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

13.08.2018 20:38

Главоња себи превисе даје за право. Откуд њему право да се он мијеса у унутрасњу политику и границе Србије. Највјероватније кад му истекне мандат у РС има намјеру да се кандидује и тамо. Некретнине и мјесто боравка вец има у Србији, јос само да се укљуци у политику. Јос некога у црно да завије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ветеран

14.08.2018 06:40

Па овдје је све исцрпио једино му Србија остаје, још њих може фарбати, а док схвате неће им ништа остати..

Name

Зоки

13.08.2018 20:38

Па овај цовијек је ноторни лазов.Кад је он и са ким био у Бриселу и орицао о Косову у ком својству,цовијек немозе да свати да је Предсједник једног Ентитета,а не дрзаве и да је небитан за свијетску политику,а то је доказ да је Звиздиц данас се састао са Меркеловом,а не он и Зељка,то је показатељ колико су битни и Србија је права Дрзава и има своје институције незнам гдје овај главобја гура свој нос кад га нико низаста не ферма.

ОДГОВОРИТЕ
Name

киза

13.08.2018 21:05

Дајте људи видите па процените сами. Засти би Вуциц подрзавао Додика. Њега и Николица је називао свакаквим именима, да сада не улазимо у детаље. Засто би амери подрзавали Додика, када је остварио све сто су му зацртали, а на рацун оних тенкова којима су га и довели на власт. Једино актуелно питање је засто би народ у РС-у подрзао додика. Па они у владајуцој структури зато сто им је обезбедио посао, станове, посао, несметано (као успут) бављење додатним делатностима - криминалом, а ови јадници због парцета меса које це појести на тзв. зборовима на којима се појављују наси веома познати уметници у свету музике и наравно веома познати цењени у свету и близој и даљој околини. Медјутим изгледа да је дара пресла меру па је догорело до ноката. Контејнери све празнији па ови из цистоце немају ста ни одети из истих

ОДГОВОРИТЕ
Name

Који су..

14.08.2018 07:05

Који су то "..наси веома познати уметници у свету музике и наравно веома познати цењени у свету и близој и даљој околини.." ...??!! И смијешно и жалосно, трагикомично. Који су то бре..??!!

Name

за Који су

14.08.2018 08:21

Ниси сконтао,цовјек је то ироницно написао,мислио је на сљам,како у музицком,политицком и уопсте јавном свијету који је ван граница ове вукојебине непознат и који је довео до овога сто данас имамо.

Name

Миско ВИЛОТИЦ

13.08.2018 21:14

Додик је поклонио јасеновацку градју хрватима. додик је брцко направио дистриктом. додик је опљацкао електроПривреду српске. додик је грб и химну укинуо. додик је ратни профитер. додик је досао на власт на тенковима. додик је иселио висе народа него последји рат. додик је за себе и своју дјецу обезбиједио посливе и виле по београду и иностранству. додик се крије иза лазног српства, а смисља велику превару. додик највеце зло српске. гласацу и за црног циганина, ал за њега и његове марионете никада. ако се слазете са мојим ставовима написите у коментар Слазем се. тако је. хвала!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЉУТА ГУЈА,МИЦО МОЈ!!!

14.08.2018 07:23

Браво за коментар!!!

Name

Дарио

13.08.2018 21:36

БАС ЈЕ БИТНО СТА ПРИЦА ОВАЈ МИЛОКРАД КЛЕПТОМАН СА 8.7МИЛИЈАРДИ У СВОЈИМ ЛОПОВСКИМ ДЗЕПОВИМА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аххххххааа

13.08.2018 23:39

ЉЕВЧАНСКА ПОСЛА,није бадава Тито њима законски забранио да буду свједоци на суду,,Засто зато сто су генетски лазови,мозеци овако и онако..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

14.08.2018 00:35

Готов је стари лопов и лажов.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

14.08.2018 06:57

Само тако се и може опстати на политичкој сцени. Ко другачије мисли и одговара тај је обични пол дилетант и потроши се за једнократну употребу, а управо већина је таквих и због тога Додик опстаје на сцени оволико дуго. Махер, махер у свему и свачему.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Демагогија и блеф..

14.08.2018 07:15

Ено у Берлину Ангела Меркел постројила њемачку гарду у част предсједавајућег Вијећа министара државе БХ-а. А овај се вуцара по сеоским зборовима. Још мало па га неће пуштати ни пред сеоске продавнице, познате као задруге, испред којих вриједни сељани попију по које пиво након напорног рада на њивама својим. Не пустише га ни на Гуча циркус док је тамо била она руска МИП-ова портпаролка, што на какву старлету личи. Низбрдица је све стрмија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Који су

14.08.2018 16:31

Да те подсјетим да је г-дин Додик велики пријатељ са свјетски познатим режисером Кустурицом, са познатим спортистима (Бодирога..) са многим политичарима(Лавров...) итд, а ко сте и шта сте па ви, да са толико мржње и ниподаштавања говорите о човјеку кога никад нисте ни видјели, ни упознали, али ето у њему видите кривца за све ваше фрустрације и промашаје.

ОДГОВОРИТЕ