Кренуо Партизан: Ако мисле да су бољи од нас, нека то покажу!

Чанак чека још једно појачање, Пејџ уверава да ће лако да се избори са притиском, центар Лендејл жели пут као Алекс Марић.

Кошарка 13.08.2018 | 21:15
Кренуо Партизан: Ако мисле да су бољи од нас, нека то покажу!
Неки нови Партизан. Са целом новом петороком, али са старим, давно прокламованим амбицијама, да се јуриша на – трофеје.

Први после четири године чекања стигао је пролетос, освајањем Купа Радивиоја Кораћа у Нишу, а у наредну сезону улазе реновирани црно-бели с жељом да у музеј унесу још који пехар.

„Видим да је екипа одморна, надам се да ћемо припреме одрадити што боље. Амбиције Партизана ове сезоне су да будемо конкурентни за све трофеје у Србији и региону, а да у Еврокупу догурамо што даље. Имамо довољно времена да одрадимо све што смо замислили и да будемо спремни за први меч“, истакао је Ненад Чанак, после првог тренинга на почетку припремног периода.

Млади стратег делује задовољно новајлијама, а оставио је простор за још једно појачање. Или више њих.

„Потребан нам је још један играч на високим позицијама. Остало, ако се нешто појави у току прелазног рока, можда ћемо реаговати“.

Осим петорице новајлија (Пејџ, Загорац, Гегић, Николић и Лендејл) ангажовали су у Хумској 1 и двојицу нових тренера у стручном штабу.

„Драго ми је што уз себе имам људе као што су Милан Минић и Сеад Крџалић, добро познају ову нашу кошаркашку џунглу“.

Према оцени шефа струке Партизана, АБА лига биће уједначена као ретко кад последњих сезона.

„Цедевита, Црвена звезда и Будућност су главни конкуренити, али и ми смо у врху. Нисмо фаворити, али нећемо да осталима признамо да су бољи док то не покажу на терену. Не би требало заборавити Игокеу и Морнар, лане су показали шта могу“, додао је Ненад Чанак.

Атмосферу међу црно-белима могао је да осети аустралијски центар Џок Лендејл, који је стигао пре два дана у Београд.

„Нисам имао много времена да упознам екипу, али засад све делује у реду. Имаћу времена да се уклопим. Партизан је сјајна прилика за мене, клуб има победнички менталитет и „луде“ навијаче. Чуо сам да су најбољи на свету“, узбуђен је Лендејл.

Признао је да је имао опцију за одлазак у НБА лигу, али је изабрао да до САД-а стигне заобилазним путем.

„Знам колико Партизан има добар програм за развој младих играча. Довољно ми је да видим Најџела Вилијамса Госа из прошле сезоне или како је овде прошао мој земљак Алекс Марић. За почетак је потребно да се добро спремимо, гледаћемо да побеђујемо сваку утакмицу“.

Попут Лендејла, позитивну енергију на премијерном тренингу ширио је и Американац Маркус Пејџ, дипломац чувеног универзитета Северна Каролина.

„Изузетно сам узбуђен што сам у Партизану. Верујем да нас чека добра сезона, да ћемо бити конкурентни у свим такмиченајима. И даље учим о клубу, али ми је познато да је избацио много НБА играча, чуо сам какве навијаче има и какав је ривалитет са Црвеном звездом“, информисао се нови плеј Парног ваљка.

Свестан је тежине дреса који је обукао.

„С обзиром да сам играо за један од највећих колеџа у Америци, верујем да ћу се снаћи. Тамо сам био у сличној ситуацији, увек се очекивале победе, тако да ми то неће представљати проблем“, допунио јеМаркус Пејџ.

Бонџа Си је после освајања Купа Србије продужио уговор са Партизаном, мотивисан креће у другу сезону.

„Добро сам се одморио, спреман сам за оно што нас чека. Пријало ми је што сам током паузе био са продицом, али ми је недостајала кошарка. Драго ми је што сам овде“, рекао је Си.

Први пут у каријери ће сарађивати са кондиционим тренером Крџалићем који важи за „чврсти руку“.

„Не знам каква је репутација новом тренеру, али штагод да нам је спремио, свестан сам да морамо све да прођемо како бисмо спремно дочекали почетак сезоне. Амбиције у Партизану су увек велике. Рано је да причамо о дометима, али ћемо гледати да побеђујемо у свим мечевима“.

Први тренинг у црно-белој опреми одрадили су: Бонџа Си, Тадија Тадић, Александар Аранитовић, Вања Маринковић, Амар Гегић, Душан Танасковић, Алексеј Николић, Новица Величковић, Страхиња Гавриловић, Ђорђе Гагић, Маркус Пејџ, Раге Загорац и Џок Лендејл.

Долазак јуниорског првака Европе, Марка Пецарског очекује се до краја седмице, с обзиром да је добио слободне дане после великог успеха у Летонији.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар