Погба као Кутињо? Има још 20 дана...!

А има и јануарски прелазни рок када се Барса сигурно враћа по Француза ако сада омане.

Фудбал 14.08.2018 | 14:00
Погба као Кутињо? Има још 20 дана...!
Барселона ће наставити да јури Пола Погбу чак и након затварања летње фудбалске пијаце 31. августа. Шпански клуб је свестан да је Француз у лошим односима са управом и тренером Манчестер Јунајтеда и прихватио је чињеницу да Црвени ђаволи не желе да га продају овог лета, али намерава да га доведе у јануару, исто као што је био случај са Филипеом Кутињом прошле године, објавио је британски Телеграф. 

Читаву операцију води Погбин агент Мино Рајола, а Каталонци су расположени да се договоре с њим, поготово ако им буцкасти менаџер обезбеди да добију Француза за мању суму него што је Манчестер Јунајтед платио Јувентусу својевремено (105.000.000 евра).

Барселонина иницијална понуда за Погбу износила је 50.000.000 плус Џери Мина и Андре Гомес, и наравно глатко је одбијена.

Каталонци ће се сигурно вратити по Француза у јануару, можда евентуално следећег лета, али ће до тада пажљиво пратити његово расположење и поготово однос са Жозеом Мурињом. Барселона, иако многи у то не верују, има пара да купи фудбалера изузетне цене као што је Погба, а то је показала и у случају саАнтоаном Гризманом, који је на крају изабрао да остане у Атлетико Мадриду иако су биле спремен стотине милиона евра за њега. 

Позиција Јунајтреда је да Погба није на продају ни по коју цену, ни у једном прелазном року, а освајач светског првенства са Француском је свестан те реалности.

Погба би волео да остане на Олд Трафорду, али жели да осети да има подршку, а то је могуће само ако тим буде бележио добре резултате и доводио појачања. Тензија између њега и Муриња постоји, а њу је потврдио и сам фудбалер после победе над Лестером.

"Морате да знате једну ствар. Играч ког тренер стави у тим треба да буде срећан. Увек ћете се као тренер боље осећати него када тај играч није срећан. То је све што ћу рећи."

И Погбин карактер је био доведен у питање од стране Муриња, после прошлогодишње елиминације у Лиги шампиона од Севиље.

Што се тиче Барселоне, њен председник Ђозеп Марија Бартомеу поново је синоћ упитан о Погби и то по завршетку финала Суперкупа и тријумфа Каталонаца.

"Никада не причам о именима из поштовања према другим клубовима, али има још 20 дана до краја прелазног рока. Видећемо ко је отишао, а ко треба да дође. Фокусирани смо на Примеру, а појачања су тема за Абидала и Пепа Сегуру који су задужени за трансфере. Има времена, ако се укаже шанса деловаћемо правовремено", поручио је Бартомеу.

Дакле, можда одлучујућих 20 дана за Погбу, Јунајтед и Барселону. А можда све буде решено тек на зиму.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар