Господар Ноу Кампа - Меси испред свих!

Лионел Меси ушао је у недељу по ко зна који пут у историју Барселоне.  Лео Меси - од синоћ најтрофејнији играч у историји Барсе! Тешко да ће га ико икада стићи. . .

Фудбал 13.08.2018 | 16:15
Господар Ноу Кампа - Меси испред свих!
Није постигао ниједан гол у победи Каталонаца над Севиљом (2:1) у Суперкупу, али је био главни актер.

Аргентинац је био један од најбољих појединаца на терену, само га је слаба завршница саиграча делила од неколико асистенција, а послед његовог слободног ударца Ђерар Пике је успео да изједначи резултат.

На крају, подигао је трофеј Суперкупа у мароканском граду Тангеру и вероватно се заувек уписао у историју Барселоне.

Меси је постао најтрофејнији фудбалер у историји клуба са 33 трофеја у својој колекцији. Надмашио је доскорашњег капитена Андреса Инијесту.

Иза њих су Ђерар Пике и Серхио Бускетс са по 28 титула.

Лионел Меси залечио је ране после још једног суноврата са репрезентацијом Аргентине и вратио се на добро познат терен да настави да ради оно што најбоље зна - да жање клупске трофеје са Барселоном. Каталонци су синоћ савладали Севиљу са 2:1 у Суперкупу Шпаније, докопали се првог пехара у сезони, а Лео је и те како имао разлога за задовољство иако није постигао погодак. 

Наиме, по многима најбољи фудбалер света, синоћ је постао најтрофејнији играч у историји Барселоне. 

Месију је тај Суперкуп био је 33 трофеј у сениорској конкуренцији са славним клубом, чиме је претекаоАндреса Инијесту, који је отишавши у Јапан остао на 32 пехара. Иза њих двојице налазе се још двојица играча из актуелне генерације - Ђерар Пике и Серхио Бускетс са по 28. Још један показатељ, дилеме нема - ово је најбоља Барсина генерација од постанка клуба.   

Како Леу Месију сасвим сигурно преостаје бар још неколико сезона на врхунском нивоу, у дресу Барселоне, нема сумње да се омалени нападач неће зауставити на тој бројци. Посебан мотив да се докопа нове титуле Меси ће имати и ове сезоне, јер ће му то бити јубиларна 10 са Каталонцима. Подсетимо, Лео је Лигу шампиона освајао четири пута, УЕФА Суперкуп три пута, ФИФА Светско клупско првенство такође три пута, Суперкуп Шпаније у осам наврата, Куп краља у шест...  

Индивидуалне награде било би сулудо набрајати. 

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар