Новаков "свети грал" - напад на Синсинати почиње у 2.30х!

Новак Ђоковић није имао превише успеха на Роџерс купу, али то ће му додатно појачати мотивацију на Мастерсу у Синсинатију.

Тенис 13.08.2018 | 21:45
Новаков "свети грал" - напад на Синсинати почиње у 2.30х!
Српском тенисеру у трофејној сали недостаје једино овај турнир из Мастерс серије, иако је пет пута играо у финалу.

"Заиста желим да добро играм. Губити на оваквим турнирима није нешто што ме не дотиче. Заиста ме фрустрира", рекао је Ђоковић.

Ђоковић ће на старту Синсинатија играти са америчким тенисером Стивом Џонсоном, 33. на АТП листи, у ноћи између понедељка и уторка од 2.30 часова.

Иако су обојица дуго на Туру, ово ће им бити први међусобни сусрет. Док о Ђоковићу скоро све знамо (69 титула, 13 Гренд слемова, 30 Мастерса, 810 победа), Џонсон је у каријери освојио четири турнира и забележио 144 тријумфа уз 132 пораза.

Нема много успеха против најбољих играча света, само три пута је победио тенисере са Топ 10 АТП листе, једном додуше управо у Синсију пре две године.

Џонсонова главна оружја у игри су сервис и форхенд. Американац на импресиван начин покрива терен, али је далеко од Ђоковићевог нивоа у завршном ударцу, док му је болна тачка бекхенд.

Солидно удара слајс са крила, али се мучи да дође до њега, чак и када има времена. То га оставља "отвореним" на терену што ге је често коштало у каријери.

Бољи из овог дуела ће у другој рунди играти против Француза Адријана Манарина, 28. играча света који је на премијери турнира надиграо Италијана Марка Чекината после преокрета у три сета.

Уочи почетка Синсија од наступа је одустао најбољи играч света ове године Рафаел Надал, који је био пројектован за потенцијалног ривала Ђоковићу у четвртфиналу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар