Дао оставку због приватне посјете

Норвешки министар за рибарство Пер Сандберг поднио је данас оставку након оштрих критика да је прекршио безбједносне протоколе тиме што је приватно путовао у Иран и Кину, а о чему није обавијестио владу.

Свијет 13.08.2018 | 14:43
Дао оставку због приватне посјете
Сандберг (58) није навео разлоге због којих надређене није унапријед обавијестио о тим путовањима - одмору у јулу у Ирану гдје је ишао са својом партнерком Иранком и путу у Кину у мају, преноси АП.

По повратку из Ирана његов службени телефон предат је норвешкој обавјештајној служби како би провјерила да није хакован јер агенција сматра да је Иран "земља високог ризика" када је ријеч о електронском надзору.

Министри су у обавези да обавијесте кабинет премијера о томе гдје путују без обзира на дестинацију, а такође им је забрањена употреба службених телефона у земљама са којима Норвешка нема успостављену сарадњу на пољу безбједности.

За новог министра за рибарство у норвешкој влади именован је Харалдом Несвик.

Извор: Тањуг

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Србац

13.08.2018 12:50

Ништа чудно, тако се ради и у нашој Српској. Чим неки наш Министар малчице згријеши одмах подноси оставку јер га поједе савјест. И наравно наши Министри све трошкове путовања сами плаћају и у то вријеме узимају годишње одморе и путују само с породицом, никад са швалеркама или "пријатељицама". И не доносе рачуне из иностранства да наплате, нити им исте прави онај требињац, ма јок.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалитиц

13.08.2018 13:59

Додји код нас буди министар, 'љеба ти. Дај унеси људства у ове насе нељуде. Подсјети их на принципе и постовање закона. Ове насе министре мозес само зољом истјерати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

1

13.08.2018 14:06

Ето зашто није обавестио владу у начред о свом путовњу у Иран и Кину, јер му.у противном пут не би био дозвољен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОД НАС СЕ ТО НЕ МОЖЕ ДЕСИТИ

13.08.2018 15:37

А ЗАШТО....ПА МИНИСТАР ЛУКАЧ БОРАВИ У АФРИЦИ НА САФАРИЈУ О ТРОШКУ НАРОДНИХ ПАРА...А У БАЊА ЛУЦИ - УБИСТВО. Послије се испоставља да и ако је био у АФРИЦИ, добро је о свему обавјештен. А ОНД НА ВИДЈЕЛО ИЗЛАЗЕ БИСЕР ДО БИСЕРА ОВОГ ВАЈНОГ МИНИСТРА... ОД ОЦА УБИЈЕНОГ ЈЕ ВЕЋ БЛИЗУ 5 МЈЕСЕЦИ ОПТУЖЕН ЗА УБИСТВО, УОПШТЕ СЕ НЕ ОГЛАШАВА,НЕ ПАДА МУ НА ПАМЕТ ПОДНИЈЕТИ ОСТАВКУ. КУКУ НАМА СА ЊИМ И ЊЕГОВИМ ИНСПЕКТОРИМА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

100% у праву

13.08.2018 16:00

Али додао би овом посту следеће: ни његовом Шефу из Бакинца не пада на памет да СМИЈЕНИ ОСУМЊЧЕНОГ МИНИСТРА. ПА ПОБОГУ НАРОДЕ АКО БИ СЕ ТО ДЕСИЛО - ПАДА ВЛАДА - ПАДЕ И САМ ДОДИК ИЗ СВОЈЕ ПРЕСЈЕДНИЧКЕ ФОТЕЉЕ. А ПОБОГУ НАРОДЕ ИДУ ИЗБОРИ...СВЕ СЕ МОРА КРИТИ...САМО ДА ИЗБОРИ ПРОЂУ...А ОНДА ЋЕ ДАВОР ДРАГИЧЕВИЋ ВИДЈЕТИ СВОГА БОГА...КО СМИЈЕ ДА ОПАЛИ ЧВОКУ МОМЕ ЛУКАЧУ?

Name

Марко

13.08.2018 19:47

У нормалној дрзави то је нормално а у ненормалној дрзави као сто је наса кад се суга доцепа министарске фотеље тај је ненапуста ни по коју цијену јер гдје има да се тако зиви и краде а ниста нерадис,да гледас сиротињу из скупих аута,па се сјети да је и он до јуце био један од тих па сад граби сто висе мозес да се неврати на старо.Само ударило то у главу па висе некраде само за себе вец и за дјецу и унуке да имају после њега,проклетиња.Докле це ово овако,народу је свега преко главе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИронМан

13.08.2018 20:41

Код нас на Балкану, неће са положаја, таман изгорио заједно са фотељом..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кк

14.08.2018 20:09

Ама народе,сто толико мрзите Додика.Мозда вам висе одговара Бакир и његова свита, СРАМ ВАС БИЛО.

ОДГОВОРИТЕ