Креће "нови" Партизан, Лончаров императив АБА титула!

Кошаркаши Партизана у понедељак почињу припреме за нову сезону у којој имају високе амбиције.  Ваљак пали моторе и чека крилног центра: Београд, Шпанија, па борба за трофеје.  Кошаркаши Партизана у понедељак почињу припреме за нову сезону у коју опет улазе са озбиљно промењеним саставом.

Кошарка 13.08.2018 | 16:30
Креће "нови" Партизан, Лончаров императив АБА титула!
Црно-бели су прошле сезоне разочарали неуспевши да се пласирају у плеј-офа АБА лиге, али у новој сезони имају знатно већи циљ.

Са драстично новим тимом и легендарним Николом Лончаром на месту спортског директора Партизан креће у "операцију повратак у Евролигу".

"Мислим да Партизан мора да се врати у позицију да буде кандидат за трофеје у свим такмичењима. Можда за Еврокуп не можемо да будемо толики оптимисти, али овај клуб не сме у Европи да има само једну победу као прошле сезоне. Па то је потпуно недопустиво. Не могу да кажем да је циљ бити међу четири у АБА лиги, ми то морамо да урадимо. Мој лични став је да што пре морамо да се вратимо у Евролигу, а сви знамо како се до ње долази. Можда на старту нисмо фаворити као Звезда, Будућност, Цедевита, али ту смо негде. Лако се то током сезоне промени", рекао је Лончар за "Новости".

Партизан је овог лета био изузетно активан на тржишту па је већ сада скоро комплетирао екипу. Староседеоцима Бонџи Сију, Тадији Тадићу, Александру Аранитовићу, Вањи Маринковићу, Душану Танасковићу, Страхињи Гавриловићу, Марку Пецарском, Ђорђу Гагићу и капитену Новици Величковићу прикључили су се Амар Гегић, Алексеј Николић, Маркус Пејџ, Раде Загорац и Џок Лендејл.

Међутим, Лончар до почетка сезоне најављује долазак још једног појачања за тим Ненада Чанка, а због броја странаца то ће вероватно бити неки играч са српским пасошем.

"Тражимо још једног играча у рекету и можда уколико проценимо у току припрема, да ће нам бити потребан још један кошаркаш споља или унутра. За сада само та четворка, или четири на пет", додао је директор.

Партизан ће до краја месеца тренирати у Београду где ће одиграти и две тест утакмице затворене за јавност, а почетком септембра путује у Шпанију где ће играти са Басконијом (5), Сарагосом (8), Тенерифама (9) и Барселоном (12).

На премијери сезоне црно-бели ће 20. септембра играти са Морнаром, који му је "отео" место у плеј-офу АБА лиге прошле сезоне. Два тима састаће се у четвртфиналу Суперкупа АБА лиге у Лакташима.

На старту АБА првенства Партизан гостује једном од фаворита, силно појачаној загребачкој Цедевити. Партизан ће и ове сезоне играти у Еврокупу, а премијеру ће имати 3. октобра против Трента у Италији.

Кошаркаши Партизана почеће данас припреме за нову сезону у коју ће ући са драстично промењеним тимом, али са већим циљевима него што је то био случај претходних година. Тренер Ненад Чанак ће у понедељак по подне у спортском центру Корн у Београду имати на распологању малтене комплетан тим. “Попуст” је добио најкориснији играч недавно завршеног јуниорског првенства Европе, Марко Пецарскикоји ће се прикључити тренинзима до краја недеље.

Дакле, на првој Чанковој прозивци требало би да се појаве Бонџа Си, Тадија Тадић, Александар Аранитовић, Вања Маринковић, Амар Гегић, Душан Танасковић, Алексеј Николић, Новица Величковић, Страхиња Гавриловић, Ђорђе Гагић, Маркус Пејџ, Раге Загорац и Џок Лендејл.

У односу на прошлу сезону црно-бели сада имају петорицу новајлија – Лендејла, Загорца, Пејџа, Николаћа и Гегића, а очекује се да екипа ускоро буде комплетирана довођењем још једног крилног центра. Много имена је било у оптицају за то место, а због броја странаца свакако би Партизану било лакше да пронађе неког са српским пасошем.

Било како било, црно-беле ове сезоне очекују два домаћа (Суперлига и Куп Радивоја Кораћа), два регионална такмичења (Јадранска лигаи Суперкуп Јадрана), као и Еврокуп. Како је најавио спортски директор Никола Лончар, Партизан има амбицију да се врати у Евролигу, а то може освајањем Јадранске лиге и, што је мало вероватно, Еврокупа.

Када је у питању план припрема, екипа ће радити у Београду у наредном периоду и одиграће две контролне утакмице затвореног типа, а онда почетком септембра путује у Шпанију.

Први меч у Шпанији, кошаркаши Партизана ће играти против Басконије 5. септембра у Љеиди, а потом следи учешће на турниру у Тарагони, где ће црно-бели одмерити снаге са Сарагосом (8. септембар) и Тенерифама (9. септембар). Најтежи тест чека их 12. септембра, опет у Љеиди када ће одмерити снаге са Барселоном.

Званично, Партизан почиње сезону 20. септембра против Морнара у четвртфиналу Суперкупа Јадранске лиге у Лакташима. Тај турнир игра се до 23. септембра. Такмичење у регионалној лиги, црно-бели започињу крајем септембра у Загребу против екипе Цедевите, док ће у Еврокупу први меч играти 3. октобра против Трента у Италији.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар