Нолету лакши пут - Надал се повукао из Синсинатија!

Рафаел Надал одустао је од наступа на Мастерсу у америчком граду Синсинатију.  Надал се склонио и отворио пут за Новака.  Ђоковић креће ка последњем мастерс трофеју који му недостаје, а након одустајања Шпанца, са којим је могао да се укрсти већ у четвртфиналу задатак му је далеко лакши. Вечерас први дуел у Охају након три године и то против домаћина Стива Џонсона.

Тенис 13.08.2018 | 14:30
Нолету лакши пут - Надал се повукао из Синсинатија!
Шпанац се повукао непосредно након што је освојио Роџерс куп у Торонту и учврстио на месту број 1 на АТП листи.

Према пројектованом жребу Надал је већ у четвртфиналу могао да се сретне са Новаком Ђоковићем, који га је недавно савладао у полуфиналу Вимблдона.

Надал је у Канади освојио јубиларни 80. трофеј у каријери, рутинском победом над Грком Стефаносом Циципасом (6:2, 7:6).

"Веома ми је жао што нећу играти у Синсинатију ове године. Не постоји други разлог од личне бриге за тело како бих остао здрав и осећао се као сада. Захвалан сам турниру и мом пријатељу Андреу Силву (директор), који је разумео моју ситуацију. Тужан сам због сјајних навијача у Синсију који ми увек дају велику подршку. Сигуран сам да ћемо се видети следеће године", рекао је Надал.

Њега ће у главном жребу турнира који је почео у недељу увече по нашем времену заменити "лаки лузер" из недељних квалификација.

У Синсинатију ће наступити тројица српских тенисера – Новак Ђоковић, Филип Крајиновић иДушан Лајовић. Први на терен ће Ђоковић у ноћи између понедељка и уторка против Стива Џонсона око 2.30х.

С друге стране, Крајиновић ће против Холанђанина Робина Хасеа, а Лајовић са Канађанином Милошем Раонићем играти у уторак поподне, а програм почиње у 16 часова.

Сурова северноамеричка тениска турнеја на тврдим, отвореним стадионима и теренима наставља се без одмора.

Тек што је завршен мастерс у Торонту, на реду је мастерс у Синсинатију, последњи који Новак Ђоковић није освојио из те елитне групе турнира који за титулу нуде 1.000 АТП поена. То, релативно добра форма, али иповлачење Рафаела Надала, са којим  је могао да се састане већ у четвртфиналу дају и њему и нама за право да се надамо. Тај проклети трофеј из Охаја који никако да му засија у пренатрпаној трофејној сали могао би ове године коначно да му се нађе у рукама.

Новак није учествовао на мастерсу у Синсинатију још од 2015. када је пети и последњи пут поражен у тамошњем финалу. У три наврата у борби за титулу зауставио га је Роџер Федерер, а два пута Енди Мари. Овај пут Шкот је скоро потпуно ван форме пошто се полако враћа након годину дана паузе због операције кука, Надал је, као што напоменусмо одустао, а Федекс је победив. Истина, појавило се ту још момака који прав еозбиљну пометњу у врху, попут бранитеља титуле Григора Димитрова (мада веома слабо игра у последње време), те Александера Зверева, Стефаноса Циципаса, а можда и најопаснијег у условима које "нуди", Синсинати, као што су велика влага вазадуха, али и подлога од које лоптице високо одскаче, Кевина Андерсона.

Велико је питање да ли ће Ђоковић, који до краја сезоне не брани нити један бод, а у у Синсинатију има однос победа и пораза 26-11 уопште ићи на трофеј или му је циљ да се што више разигра пред последњи гренд слем, УС опен који почиње 27. августа.  То ће бити мало јасније већ након вечерашњег сусрета са Стивом Џонсоном. Биће то први сусрет Србина и Американца, тренутно 33. на свету, који је у слабој форми. Тешко ће имати шта да покаже против Нолета, али ако га послуже сервиси могао би да му направи мање проблеме у мечу који затвара дан на главном стадиону.

Дан на Сентеру, барем што се тиче мушког дела жреба (упоредо са игра и велики WТА турнир) неће бити посебно интересантан, осим Нолетовог дуела пошто је воља жреба увезана са пламсаном одлучила даСтен Вавринка и Енди Мари наступају на другом по величини стадиону, Грендстенду. Шкот ће укрстити рекете са опасним Луком Пујем, тренутно  17. тенисером света којег је савладао на сва четири одмеравања, а то би могао да понови и вечерас, истина тешко. И поред тога што се Енди Мари још тражи, са великом страшћу игра сваки меч и то га полако враћа тамо где припада. Тешко ће до победе, али ће сигурно показати зубе.

Вавринка ће имати још тежи задатак против Дијега Шварцмана. Омалени, али веома снажни Аргентинац држи сада 12. место на свету и велики је фаворит против Швајцарца који се вратио такмичењу после двоструке операције колена, али за сада не успева, за разлику од Ђоковића, да постигне значајније резултате.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар