Циципас: Ухватио сам Новака као булдог и извршио план!

Стефанос Циципас, млади грчки тенисер, искористио је занимљиву метафору за победу над Новаком Ђоковићем у осмини финала Роџерс Купа.

Тенис 12.08.2018 | 15:00
Циципас: Ухватио сам Новака као булдог и извршио план!
20-годишњи играч у суботу се пласирао у прво Мастерс финале, пошто је после велике борбе и три сета савладао Кевина Андерсона.

Пре тог дуела, Циципас је у осмини савладао српског играча, а потом у четвртини Александра Зверева. Он се осврнуо на меч са Новаком рекавши да га је ухватио као булдог.

"Сада сам много боље упознат са игром Новака Ђоковића. Осећао сам велику дозу самопоуздања и знао сам да је имао неке проблеме са појединим ударцима на мечу. Тако да сам чекао и онда сам га 'ухватио као булдог' и извршио план", рекао је Циципас.

Млади Грк победом над Ђоковићем остварио је највећи успех у каријери, међутим није се ту зауставио, пошто је у наредна два меча дошао победа након великих преокрета – прво над Зверевом, а онда и Андерсоном.

"Играти у финалу Мастерса је нешто најлепше што може да вам се деси на рођендан", рекао је Циципас, који је ће данас напунити 20 година.

"И даље не могу да верујем. Прилично сам сигуран да и публика то није очекивала и ја лично нисам очекивао", додао је Грк.

Циципас ће се у првом финалу турнира из 1000 серије састати са најбољим играчем света Рафаелом Надалом (22х), који је у два сета савладао Карена Хачанова.

Нека историја биће исписана у вечерњим сатима, пошто ће или Надал продужити рекорд по броју Мастерс титула (33), или ће Циципас остварити пету победу заредом над топ10 играчима. Од када је АТП листа убачена 1973. године нико није успео да освоји титулу на Туру победивши пет топ10 играча, не укључујући Завршни турнир у Лондону.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар