Србија да тражи сјевер Космета

Предсједник Републике Српске, Милорад Додик, изјавио је да лично мисли, ризикујући да буде погрешно схваћен јер су људи поларизовани по питању Космета, да би требало да се четири општине са сјевера Косова и Метохије реинтегришу у територијални састав Србије, да се обезбиједи међународни стандард српског народа, заштити црквена имовина те да се за њу тражи нека врста екстериторијалности.

Република Српска 12.08.2018 | 11:05
Србија да тражи сјевер Космета
Додик је нагласио да историја некада направи неке своје грешке, али да све зависи од људи.

"У Србији се та поларизација око Косова увијек сведе на то да ли дати или не дати. Онај ко даје је издајник и тако даље, онај ко не да нема слуха за будућност и стално се око тога ломимо", рекао је предсједник Додик у интервјуу за "Блиц".

Он је нагласио да Срби треба да конципирају један свој план који би подразумијевао и краткорочне и дугорочне циљеве српског народа.

"За почетак била би то реинтеграција оне четири општине сјевера Космета. Када сам странцима у Бриселу рекао да су могли да покажу добру вољу и да бар те четири општине остану у Србији, а они ми кажу `али то нико од нас не тражи`. Дакле, то никад нико није тражио", истакао је Додик.

Додик је додао да "проблем наше политике и јесте што ми увијек нешто очекујемо, а не тражимо".

"То не иде. Ми смо у Републици Српској из једне потпуно немогуће ситуације оспоравања и спотицања окренули и рекли `не дамо више ни зеру наших надлежности у БиХ`. Они су кренули да нас кажњавају, чак сам и ја доспио на црну листу, али Република Српска није изгубила. Према томе, мислим да је ово вријеме српских тражења, а не очекивања да вам неко нешто да", нагласио је Додик.

Предсједник Српске је истакао да "нема довољно добрих који би Србији могли да изађу у сусрет и да се у том погледу не занемари ни Република Српска која би се довела у позицију да може да ствара и гаји што лабавије и слободније односе са Србијом".

Додик је рекао да је предсједник Србије Александар Вучић успио да врати Косово и Метохију као тему која је била изгубљена, скрајнута и за коју су људи били незаинтересовани.

"Сада смо дошли у позицију да нешто можда и можемо да урадимо. Сретан сплет околности је и кретање политичких процеса у ЕУ и САД јер су нестале елите које су обиљежиле неко претходно вријеме и ако је ишта тачно онда је тачно да у САД није она Клинтонова екипа", рекао је Додик.

Може ли Србија поднијети да јој се врати Косово

Он је додао да, прије свега, треба себи да одговоримо на питање да ли хипотетички Србија може да поднесе да јој се врати Косово и да у политички систем уђу гарантоване квоте за албанску заједницу.

"О томе мало ко размишља. Да бисте се легитимисали пред међународном заједницом ви бисте Албанцима морали да дате 30 одсто мјеста у парламенту, морали бисте да дате мјесто или премијера или предсједника државе. Морали бисте да уведете њихов језик, барем у скупштини. Ако неко мисли да то може, хајде онда да то гурамо. Ја мислим да нема те спремности", рекао је Додик.

Он је нагласио да су издаја, предаја, прекомјерни патриотизам старе српске теме и бољке и да овдје треба рационално сјести и видјети о чему се ради.

На подсјећање да је раније најавио да ће, уколико дође до тога да се за Косово обезбиједи столица у УН, то исто тражити и за Републику Српску, Додик је рекао да уопште не крије да је његов политички циљ да се Република Српска осамостали и да буде независна држава.

Додик је истакао да српски народ на то има право.

"Наравно да нисам авантуриста и у том погледу искључујем сваку врсту насиља. Са друге стране исти они који нам бране у Републици Српској, то исто дозвољавају Албанцима са Косова", закључио је предсједник Српске.

(Блиц)

Коментари / 92

Оставите коментар
Name

Нијесмо ми од јуче

12.08.2018 09:14

Плитко, Милораде, плитко. Увијек си плитко и краткорочно размишљао. Довољно је само прочитати овај инретвју и дан слушати наглабања ткв аналитичара на пинку, да би се разоткрила стратегија Вучића око рјешавања питња Косова. Само касните 10-так година, биће довијека запамћени као политичи за чијег вијека је Косово и Метохија "отпливало". Али ко да је то вама двојици битно, бино је да се се вас двојица накрали за наредних 10 генерација.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

12.08.2018 09:55

Додик је велики интелектуалац и сколовани политицар. Само он нас мозе одвест у независност и рјесити овај цвор око ентитета и БИХ.Мудро цека прилику нових медјународних односа и онда це прогласити дрзаву Српску у правом моменту, да не буде прољевамја крви.Ко у цеској и словацкој.

Name

ре

12.08.2018 10:12

Вец сте од јутрос,тазе.

Name

Ре кики

12.08.2018 10:59

Само незнамо да ли це Додик до тада да буде зив. Колико је била стара Цехословацка па су се мирно разисли.

Name

ре_Кики

12.08.2018 11:01

Принцип цеске и словацке се требао примјенит 90-тих и данас би Срби били од Косова до Задра и Вараздина, али тада сте урлали на тенквима мислеци да вам нико ниста не мозе, а сада када сте прнули у сису ви да се раздвајате по принцпипу цеске и словацке. Е неце да мозе.

Name

Еј Кики

12.08.2018 11:12

На којим дрогама си ?

Name

ИСТОРИЈСКА ГРЕСКА

12.08.2018 12:56

Једна од највецих историјских гресака је Милорад Додик.

Name

Дадо

12.08.2018 13:15

Хоцемо ли икад сконтати ста су нам циљеви. Нема подјеле и тацка. Косово је српско ало било и остало. Јел то јасно овим сверцерима. СРПСКО

Name

Смислов

12.08.2018 13:50

Подјелу Косова неће Албанци, прво јер им се може и хоће, друго да видим тог косовског политичара који ће то потписати, а да му глава не оде са рамена. Па они су толико куражни да Харадинај говори о рату као једином начину мијењања граница, а Тачи тражи Бујановац, Међеђу и Прешево. А ти види како да сачуваш оних 59 камиона, Косово је за тебе висока политика, односно шпанско село.

Name

Реално

12.08.2018 14:01

Милокраде ти си прослост Брисел те одавно искљуцио ти висе и не знас ста прицас ти си заборавио србе крено си са родзаком цовицем обецање цовицу је лудо радовање знаци да немозес ниста реци за Косово.

Name

РЕ Кики

12.08.2018 14:19

Мислим да то неће ићи, требало је примијенити принцип чешке и словаче 1990-тих али о таквој идеји Србија није хтјела да чује, зато што су конфисковали огроман аресанал наоружања од јна и закључили да је то јединствена шанса за успостави велике Србије, производ покушаја успоставе велике Србије су огромна разарања, ратни злочини и расељавање становништва. Потпис на дејтонски мировни споразум је ставио тачку на могућу сецесију дијела БиХ, ти ако мислиш да Баја тек тако, на миран начин може Сребреницу, Брчко, Приједор....одвести изван БиХ је само твоје право на слободно мишљење али то је потпуно нереално и ирационално размишљање. Боље је сачувати статус РСе у БиХ него изгубити све као у РСК..хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=ХИДуТајз1Ц0

Name

ДАДО

12.08.2018 14:22

Засто сеДодо петља у унутрасње ствари Србије? Каква му је то слобода? Вјероватно Вуциц незна ста треба радити са Косовом па би Додо да га посавјетује.

Name

ре Дадо

12.08.2018 14:27

Дадо јунацино,тренутно на Косову нема ни С од Србије.

Name

Ре кики

12.08.2018 14:33

Ту подјелу си требала тразити '95 кад је и БЛ била пред падом. Не, него је било стоп нападима потписујемо и остајемо у БиХ. Сад би да дјелис. Неко луд овдје? Мислис да и Босњацима неби одговарала циста муслиманска дрзава кад би се БиХ поцијепала? Ал то свијет не зели. Зато ни твоје праунуце то неце доцекати.

Name

Брисел

12.08.2018 14:38

Е мој миле, кад је то било кад си ти био у Бриселу? Колико се само тај град од тад промијенио, не би га ни препознао. Али да ти то можда нећеш рећи да си на црну листу доспио борећи се за Српску? Или су у питању били предизборни трикови који су пролазили код дијела гласача који ти је фалио за 'пролаз', али није прошао код амера који су ти лупили санкције. Сад те ни Жељкини излети по САДу не могу опрати код амера. Твоје вријеме је дефинитивно прошло.

Name

Мирко

12.08.2018 14:56

Е мој додиг, па колико ти треба да сконтас да си небитан и невазан и ко јос тебе слуса ста ти баљезгас.

Name

ккк

12.08.2018 17:59

Све што је, Предсједник Додик рекао је 100% тачно!

Name

Ре

12.08.2018 18:18

Ниси ни од подне глуп си зивио Миле.

Name

Алија

12.08.2018 19:15

Сад да вам казем ста се цека ,а то виси о концу да це се затворити границе помоћу војске босне и херцеговине нато и америка дрзавни удар се то зове и онда це се хапсити сви који су против дрзаве наравно додик и остали це се испалити прије али це бити хапшења рс це бити виртуелна успомена која је висе добила од босне пара нег сто је произвела само губитке биљезите

Name

075

12.08.2018 20:32

Милораде, "велики Србине", ти Милораде НИКАДА ниси био у(на) "колијевци српства" Косову, а ја "неконститутивни" сам био више пута, ако хоћеш какав сувенир или фотку само јави!

Name

Младен

12.08.2018 09:14

Ко тебе јос пита за мисљење

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

12.08.2018 13:12

Он нека крчми Богданову имовину! Нека врати шта нам је покрао и имамо пар година живота ријешено.

Name

118д

12.08.2018 09:15

Јел’ то мијешање у политику друге државе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кими

12.08.2018 11:24

То се зове забијање носа тамо гдје му није мјесто.

Name

Мисо

12.08.2018 09:16

Црни Додо коме је јос стало ста ти мислис,па јадо јадни кад си изасао из РС-аосим у Србију.Прицас о Бриселу кад си задњи пут био негде.Умислио си се јадо јадни а посто си нико и ниста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Омг

12.08.2018 09:18

Ајд ти њима реци ста они треба да раде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милорад Додик

12.08.2018 09:46

Тразили сте моје мисљење. Ја волим и постујем Србију и подрзавао сам вас без обзира кога сте бирали за пресједника. Цак сам прихватио и овог политицког побацаја.Ста сад треба да радите рекао бих али прво морате да урадите двије ствари. Демонстрацијама и свим срествима да смијенете Вуцица. Друго да мене довезете на власт и да уплатите 500 милиона на мој рацун. Тек онда цу вам ријесити сјевер Косова а за коју милијарду бит це васа и Албанија

Name

Милорад Додик

12.08.2018 09:54

Ста ви хоцете кретени да вам ја сацувам и Косово зар вам није доста сто сам вам сацувао Републику Српску. Ако хоцете могу сацувати и Косово и Албанију али стварно сам се уморио од политике било би вријеме да се одмарам

Name

ре МД

12.08.2018 15:09

Бар да си имало духовит.

Name

Ре Ре мд

12.08.2018 20:17

Ако написем несто озбиљно нормално вама не одговара имате сваки дан окупљање ПРАВДА ЗА ДАВИДА па господо отиди па подрзи породицу коме су убили дијете.А не подрзавати ову власт којој није стало ни до једног Србина а о другима да и не говорим. Писете сваста против Дјоковица сто је навијао за Хрвате који играју фудбал или како они казу ногомет. Ви би радије подрзавали устасе који би кренули да убијају.

Name

Будибогснама

12.08.2018 09:19

Врло је опасно преносити и афирмисати ставове овог одлазећег и погубљеног човјека. А то Блиц чини. Свјесно, јер темпира овај интервју уочи сједнице НСРС коју је Баја сазвао. Знамо шта Бају мучи и видимо му страх у очима због извјесног губљења власти . Али испаљивати овакве плотуне а да то нема упориште у свијету, Београду а нарочито међу Србима у јужној српској покрајини, крајње је штеточински. Нека оде у Приштину па нека их убиједи. Или нека барем оде до Косовске Митровице. Недајте штеточини да због властите коже штетно србује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

12.08.2018 10:14

Па до јуцер је Блиц био против Додика.А засто је промјенио мисљење,је питање за опозицију.

Name

Волим Србију отаџбину

12.08.2018 09:22

Изгубио се у политици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

14.08.2018 18:59

Изгубио је компас, УБИСТВО ДАВИДОВО ПОРЕМЕТИЛО ГА СКРОЗ.

Name

Борац рс

12.08.2018 09:24

ЛОПОВЕ КО ТЕБЕ СТА ПИТА . ТИ У МЕДЗУНАРОДНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ НЕМАС САГОВОРНИКА. ТЕБЕ ЈЕДИНО СЛУСА ВУЦИЦ И ЗАТО ЦЕ ПРОЦИ КАО И ТАДИЦ ЈЕР СТОБОМ САДИ ТИКВЕ КОЈЕ ЦЕ СЕ ОБИТИ О ГЛАВУ СРПСКОМ НАРОДУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

стигма

12.08.2018 15:11

Где си ти ратовао? У Дизниленду? Или си борац прве Минхенске бригаде?

Name

Нако

12.08.2018 09:28

Наравно, Дидили к'о да се ти несто питас

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

12.08.2018 11:18

Велики рудоња ,ста је с тобом у посљедње вријеме ?Болан сто се мијесас гдје ти није мјесто,брини ти своју бригу ,знас да цес дозивјети пораз на изборима..а сто се тице твога морала и кребилитета то никад ниси ни имао...кад си задњи пут отисао у неку земљу еу...?нико те висе ниста и непута ,сем твојих ухљеба ,сто ти пусу у дупе на овој веуцуни...рудоња било би добро да се конацно сазна налогодавац Давидиве ликвидације ,Давид је ликвидуран ,методом коју устасе пемјењују....толико велики рудоња ....

Name

како

12.08.2018 09:28

Твоје је да се борис за треци ентитет а Србија има своју владу па нека рјесавају како хоце.Посто имас дрзављанство Србије пребаци своју снсд странку у Србију па се кандидуј за пресједника побиједит цес сигорно овог политицког побацаја. Успио си да сацувас Републику Српску и ставио си је на здраве темеље и ми у Републици Српској имамо будуцност. Сад се бринемо за мајку Србију и сретни и сигурни би били да нам мајку Србију Спасис.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шамац

12.08.2018 09:28

Србија це да трсзи сјевер косова а ти цес да дас Посавину Хрватима.човјече ти пукао као балон. Ко тебе висе слуса и ко ти ста висе вјерује. Излапио си само знас красти

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Самац

12.08.2018 11:03

То није крадја све је по закону гдје би нас пресједник јос да краде

Name

Дадо

12.08.2018 09:31

НЕМА ПОДЈЕЛЕ. КОСОВО и МЕТОХИЈА СУ СРПСКИ. Схефе бави се ти фургонима и не тргуј са РС јер је ниси ни стварао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИЗ САРАЈЕВА

12.08.2018 09:38

Гос.ДОДИК ПРВИ ПУТ ОТВОРЕНО ЗА ЈАВНОСТ.СХВАТИО ЈЕ ЗАДЊЕ УПОЗОРЕЊЕ БИЛТА.ОВИМ ИНТЕРВЈУОМ БРАНИ ВУЦИЦА О ВЕЗИ ЗА КОСОВА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сустина

12.08.2018 09:38

Никакав проблем није увести албански језик у скупстини. Нека поланици добијају материјале на свом језику. Ста је ту спорно? Веци је проблем сто посланике не занима ста писе у тим законима које усвајају него језик којим је написан. Србима су бољи њемацки закони написани на њемацком него "наси закони". Није спорна ни територија косова. Била наса или албанска ова територија постаје пустиња јер је народ напуста као и територије које су "насе". Ста нам вриједи да Србија добије и КиМ и Републику Српску ако це остати пуста? Мозе Србија да буде до Кине али то ниста не вриједи ако це бити празна-пуста. Културно благо на косову и ресурси су спорни донекле. Донекле су спорни јер ни ми ни они нисмо способни да експлоатисемо те ресурсе и културно благо. Код нас способних хидроелектрана послује са минусом па по тој ситуацији испада да је боље да немамо природне ресурсе јер онда не би било ни тог минуса. Култура код нас и осталих Балканаца се своди на изјаву оног глумца: "Каква господа? У Сарајеву данас нема 100 лептир масни све заједно са симфонијским оркестром." Потребно је ријесити много проблема да би борба за Косово заиста имала смисла. Требамо ријесити проблем исељавања омладине, лос стандар становниства, проблем деградираних породицних вриједности, бијеле куге, опстег неморала итд. Тек након тога има смисла борити се за територију. Ста данас вриједи БиХ Србима, Муслиманима и Хрватима? Јуце ратовали за њу а данас заједно у редовима пред амбасадама!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

12.08.2018 11:08

То је управо сустина али кога то интересује. МИ немамо интелегенцију или нам је ако имамо потиснута на маргине друства

Name

Ре

12.08.2018 11:26

Добро си сагледао, али србовања ми је преко главе, а ти сто србују и десето кољено су обезбиједили али су зато домовину обезвриједили.

Name

кесер

12.08.2018 09:45

Наја није у винклу већ дуже вријеме, он се контрадикторан у свему, у једним те истом тексту више контрадикторности. Баја ти одлазиш, сјаши народу са грбаче, црни ђаво нек дође на власт али ти мораш отићи, догорило је до ноката. Неће ти помочи плаћени текстови диљем Србије, РС бира а не Србија. ТХЕ ЕНД Баја

ОДГОВОРИТЕ
Name

поусрбин

12.08.2018 09:49

Моги ли срби игдје живити а да им је неко други в ласти па тамам да их има за један аутобус?????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан..

12.08.2018 09:52

До подне једно прица, поподне друго а треће ради..тако је увијек са њим...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мурија

12.08.2018 09:53

Кад је то коњина био у Бриселу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коста Ностра

12.08.2018 09:55

Засто се политицари преко медијиа увек обрацају неуким?

ОДГОВОРИТЕ
Name

попара

12.08.2018 10:08

Албанци пјевају....сви додјосе ал милета нема...једини он није исао на Косово,кукавица,дрекавац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

12.08.2018 10:09

Сјевер Косова је некад био дио централне Србије. Касније је то некако отисло у Косово мада то са Косовом нема везе. Сто се тице самог Косова, и дан данас 58 посто територије Косова је грунтовно власниство Србије тако да једина фер подјела Косова би била да толико припадне Србији, а Албанцима 42 одсто с тим да цитаво Косово остане у Србији. То је најбоље ријесење за Косово. Дакле Дејтонско Косово и АВНОЈ-евска Србија уз даље присуство медјународних снага на Косову, ако је могуце и веце и уводјење енглеског као трецег званицног институционалног језика на Косову. То је нацин на који се треба додворавати Западу, а не да се спомиње подјела Косова по принципу да Срби добију неколико посто, а да Албанци добију скоро цитаво Косово које касније могу да интегрису у Албанију. То није ријесење. То је пљацка слицна оној да Косово цијело добије независност и припоји се Албанији. Назалост и неки српски политицари су се ставили у слузбу стварања Велике Албаније.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Директ

12.08.2018 11:15

Ми на Косову немамо основно а то је људски ресурс знаци немамо народа.Да имамо тај ресурс о Косову се неби ни расправљало.

Name

алтец

12.08.2018 10:18

Па до јуце си говорио и урлико да је Косово саставни дио Србије балване један ста је сад??????????

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

14.08.2018 18:58

МА није му замјерити, има човјек дијагнозу, не зна ни шта прича ни шта се** више.

Name

Драгоо

12.08.2018 10:36

Доду за предсједника свих Срба

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

12.08.2018 11:48

Којих Срба?

Name

Свих

12.08.2018 13:11

Додикових Срба,

Name

Волим Србију отаџбину

12.08.2018 10:47

Додик прави Хрватима "трећи ентитет" а Албанцима поклања Косово и Метохију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХЕГЕ

12.08.2018 15:13

Бла бла бла...

Name

Е

12.08.2018 10:49

Ајде ти пусти Србију на миру, имаш ти и овде шта да радиш, ... да халуцинираш и измишљаш које какве БОЛЕСНЕ небулозе! Није ти то довољно?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Додик

12.08.2018 13:15

Србија је мој спас и следећа политичка дестинација.

Name

Будала као и ти

12.08.2018 10:52

Ко је овога шта питао,као он нешто битан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Таксират

12.08.2018 10:55

Нешто труло у земљи Данској. Шта се чудите, човјек се практично припрема за своје будуће градиво на високом државном нивоу и нормално креће од најближег окружења. Штребер, оцјена: истиче се. Не бих се зачудио да иза кулиса ради и на страним језицима, као и ћирилици (енглески на ћирилици све присутнији), како би се ускоро истицао и у односу на двојицу будућих колега те на тај начин протежирао интересе РС на БиХ-нивоу и шире. Јединствена шанса поузданог репрезетативног (читај: робусног) кадра. Да је млађи за неких десетак година, као да га видим и у Бриселу, још изазовнијег центра подијељених интереса, гдје би његово богато и јединствено искуство максимално дошло до изражаја. Штета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДОДИК БИ ОДЛУЧИО УМЈЕСТО ВУЧИЋА

12.08.2018 11:09

Додик је нагласио да историја некада направи неке своје грешке, али да све зависи од људи. А КОЈЕ ЈЕ ГРЕШКЕ ОН НАПРАВИО И КОЈИ СУ ТО ЉУДИ КОЈИ СУ И У ЊЕГОВОЈ ПЛИТИЦИ НАПРАВИЛИ ГРЕШКЕ? Затим, он наглашава "да Срби треба да конципирају један свој план који би подразумијевао и краткорочне и дугорочне циљеве српског народа. ШТА ТАЈ ПОЈАМ У ОВАКО ТЕШКОМ ТРЕНУТКУ ЗНАЧИ ЗА ЊЕГА: МОЖДА ЋЕ ОПЕТ РАСПИСИВАТИ РЕФЕРЕНДУМ И ПО ТОМ ПИТАЊУ? МНОГО ПИТАЊА ЗА ВЕЛИКОГ БАЈУ? Даље Додик додаје да "проблем наше политике и јесте што ми увијек нешто очекујемо, а не тражимо".. Па Баја "КОЈЕ НАШЕ ПОЛИТИКЕ ". Какву политику води РС. Кад смо ми могли и помислити да о неког нешто тражимо. Ти си на црну листу Баја дошо што си непромишљено, исхитрено, на пречац почео само ПРЕД ИЗБОРЕ радикално тражити немогуће. Народу увијек "бацаш врућ кромпир" попут овог референдума, па опет оног референдума...и тако до бесвјести покушаваш спровести свој "извитоперено-накарадни" интерес пред престојеће изборе - ДА БИ ОПЕТ ОСТАО У ФОТЕЉИ ВЕЛИКОГ НЕЗАМЈЕНЉИВОГ БАЈЕ. Предсједник Српске је истакао да "нема довољно добрих који би Србији могли да изађу у сусрет и да се у том погледу не занемари ни Република Српска која би се довела у позицију да може да ствара и гаји што лабавије и слободније односе са Србијом".. КОЈИ СУ ТО ДОВОЉНО ДОБРИ КОЈИ БИ СРБИЈИ ПОМОГЛИ У ОВИМ ПРЕСУДНИМ ТРЕНУЦИМА. Не би Баја требао да овако иступаш јер кад Вучућ не може да окупи снаге које би помогле Србији, како Баја ти мислиш то остварити. ЗАИСТА ЊЕГОВА НОВА ИСХИТРЕНА ФИКС-ИДЕЈА, да би само нешто говорио. Питање које се сада неминовно намеће : Може ли Србија поднијети да јој се врати Косово? Када Вучић још нема рјешење, шта Баја може да одговори напостављено питање. Не требаш ти Баја постављати питање " да ли хипотетички Србија може да поднесе да јој се врати Косово и да у политички систем уђу гарантоване квоте за албанску заједницу". Баја би преко ноћи рјешио проблем - поново захтјевом пред Европу, да се РС треб припојити Србији. Заборавља да је Дејтон гарантовао гдје је мјесто РС. МИСЛИМ ДА У ОВАКО ОСЈЕТЉИВОМ ТРЕННУТКУ НЕ ТРЕБА РС ГУРАТИ У "НОВЕ ПРОБЛМЕ". ДОВОЉНО ЈЕ ДА РЈЕШАВАМО НАШЕ СОПСТВЕНЕ КОЈИ СУ СЕ НАГОМИЛАЛИ "ДО НЕБА"!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад Цетојевиц

13.08.2018 07:29

Управо тако

Name

макy

12.08.2018 11:10

Сјевер Косова + Република Српска + Србија и да заокрузимо Српску дрзаву,за сада..У перспективи ,вратити све сто је насе..

ОДГОВОРИТЕ
Name

@кркан

12.08.2018 12:23

Мало је куме.

Name

ЗА МАКY

12.08.2018 12:38

МАЈМУНЕ ДИГНИ СЕ ОД ТАСТАТУРЕ.ДОСТА ЈЕ ВИШЕ ВАШИХ ПРИЈЕДЛОГА. МОКРИ КАО ЧОВЈЕК НЕМОЈ УЗ ВЈЕТАР ПА СЕБЕ УРИНИРАШ.

Name

Краљевић Марко

12.08.2018 13:19

Хоћемо и ми да одлучујемо о судбини Косова и Метохије. Додик распиши РЕФЕРЕНДУМ.

Name

ре макy

12.08.2018 14:29

Пази да не будеш стеран у оквире београдског пашалука.

Name

Тузлак

12.08.2018 14:49

Пита ли се јос неко за то твоје заокрузивање јаране? Поз.

Name

ре Кики

12.08.2018 12:23

Шта је било кад си се пробудио / ла?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чудно

12.08.2018 12:49

Наш Предсједник све наше проблеме и одговорности жели пребацити на опозицију или народ. Ни за шта не жели преузети одговорност (осим за послове везано за велике финансије), а истовремено рјешава проблем граница Србије. Зашто не заврши проблем који је почео пред прошле изборе, за који је имао сагласност и народа и опозиције, а то је референдум.То је испала анкета, а, питам се ста це ускоро бити од овог његовог садасњег става о Косову. Уосталом, није ли доскора тврдио да је Косово(наравно цијело) српско?

ОДГОВОРИТЕ
Name

...

12.08.2018 13:03

МА ТИ СИ ВИСЕ БЕЗ КОМЕНТАРА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зеница

12.08.2018 13:40

Знаци,поцеле су птедизборне ублехе без икаквог знацаја и основа,правног и сваког другог,у овом слуцају "лвеликог лидера' Додика... Остаје да се види да ли це у октобру (који први наидје) овакве и слицне ублехе насих "ллидера" (заправо само птедједника овдасњих локалних странака) имати неког одјека у "сироким народним масама" за ције интересе ти "лидери" "свакодневно крвате"...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хеј,архитекто

12.08.2018 13:52

Само прицас супљикате,болан,нацртај да народ види каки си паметан,и пази да те руси не украду,месарсмите,карикиран рјецник,по оном њемацком рафаласу из лл. светског рата.Бас си дудук,само за смејање ти је сваја,леро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илузија

12.08.2018 14:18

А засто Србија да трази несто сто је њено ? Засто Србија да мења СВОЈЕ за СВОЈЕ ? Вуциц , Дациц и екипа су дно дна. Овог двоструког лосег играца не зелим да коментарисем . Засто му дајете простор за рекламу ? Он је узео довољно од дрзаве да мозе да плаца рекламе , као сто то ради код Марица и осталим '' ПРОСКРПСКИМ '' ТВ .

ОДГОВОРИТЕ
Name

будала

12.08.2018 19:21

Де ми објасни мајке ти Гдје су срби вечина то је српско гдје су албанци вечина опет српско???како ако бога знаш.

Name

Илузија

12.08.2018 14:20

Обецали људи Американцима Кососво и Метохију , па сада продају супљу....

ОДГОВОРИТЕ
Name

земо

12.08.2018 14:39

хвала додик сто си први србин који је признао самостално Косово ! зивио ти мени и имас тулумбу заувјек дзаба код свих насис зема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

12.08.2018 16:02

Ти рекао несто у Бриселу и неко те као слусао ста прицас,не лапрдај.Могао си прицати само са цовјеком који отвара врата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛУНА

12.08.2018 16:49

Ти био у Бриселу,која лаж.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ста Је Ово Рец

12.08.2018 17:18

Миле посто као несто реалан он би слободније и лабавије односе, сто асоцира на сеx дрогу и рнр, а х конацници и на геј параде,или у преводу на народни језик,народ нек товари ко стигне само да је он на власти. Толико самољубља нема нигдје. А он се у рјесењу Косовског питања ниста не пита и боље би му било да сути јер се свако рјесење оном ко га постигне мозе обити о главу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

неко

12.08.2018 17:48

Наравно да поједини, који не воле г-дина Додика, негирају ама баш све и не слажу се с његовим ставовима о било чему, на сам помен имена предсједника они већ имају спреман негативан став, јер су препуни мржње и зависти, човјек може само да их жали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Има рјешење

12.08.2018 18:19

Додик Милораде у октобру иначе губи позиције. И политичку и статусну, а могуће је и да губи образ и слободу. Многи мисле да му је мјесто на робији. Па да не би заглавио робије нека га Србија узме па нека разријеши и распетља тај чвор и то неразмрсиво клупко око Косова. Ионако је држављанин и државе Србије. Кад се већ толико упиње. Кад мисли да зна и умије. И да је први међу србљем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босњак

12.08.2018 19:11

Никад се ти нецес осамосталит ста ти имас виртуелну дрзаву хајвану ста имас ? Висе ти профитирас од босне нег босна од рс ,твој једини циљ је осамосталити се и ресет ис почетка дугове босни оставити

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

12.08.2018 21:52

ЗАШТО ПРЕДСЈЕДНИЧЕ НЕ УДОВОЉИТЕ ОНОМ КО ОД ВАС ТРАЖИ.СВИ МИ НЕШТО ТРАЖИМО АЛИ УЗАЛУД .ПРИЧА ЈЕ ЈЕДНО СТВАРНОСТ ЈЕ ДРУГО.ТАКО СЕ ГЛАСОВИ НЕ ТРАЖЕ НЕГО ДЈЕЛИМА.У РС СВИ НЕШТО ТРАЖЕ АЛИ УЗАЛУД.ПРЕСКАЧЕТЕ РС А ИДЕТЕ НА КОСОВО ОНО ЈЕ ДАЛЕКО ЗА ОВАЈ НАРОД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АН-74

13.08.2018 14:56

Што год ова двојица више причају, територија је све мања, а морталитет све већи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нн

14.08.2018 00:50

Та његова изјава само показује да је поцело лобирање и да цизмица бјела није узалуд дала паре а дудук распродао сву РЕПУБЛИКУ СРПСКУ па сада би мало продаје и СРБИЈУ јер он је стари сверцер зна како за себе извуце паре зар неко мисли да њега интересују СРБИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОВО СМО МИ

14.08.2018 13:18

Ко њега пита за мисљење. Петља се у унутрасње ствари Србије и прави неред тамо. Мислим да се цека трен и да иде низ воду.... Је ли тако Вучко...

ОДГОВОРИТЕ