Јокановић: Бићемо ОК, имали смо само један тренинг

"Верујем да можемо боље него данас", рекао је српски тренер после прве утакмице свог Фулама у Премијер лиги.

Фудбал 12.08.2018 | 13:15
Јокановић: Бићемо ОК, имали смо само један тренинг
После четири године у Чемпионшипу, Фулам се вратио у Премијер лигу и пред својим навијачимаизгубио од Кристал Паласа.

Екипа Славише Јокановића поражена је резултатом 0:2 у борбеној утакмици, у којој је било очигледно да се велики број појачања и даље није уклопио и да Фулам још није постао тим.

Уосталом, то је и било реално, с обзиром на чињеницу да су многи долазили у последњим данима прелазног рока.

Управо зато, Славиша Јокановић деловао је мирно после меча.

"Верујем у овај тим. Ови људи су имали само један заједнички тренинг", рекао је српски стручњак после утакмице на Крејвин котиџу.

"Користио сам (левог бека, Џоа) Брајана после само једног дана у клубу. И остали су такође имали само један заједнички дан. Верујем да можемо да играмо боље него данас", додао је он.

"Мораћемо заједно да разговарамо и радићемо напорно да бисмо се навикли".

Српски нападач Александар Митровић био је борбен, упоран, али не и прецизан против тима чији је капитен Лука Миливојевић.

"Стварали смо шансе, а Паласов голман (Вејн Хенеси) имао је неколико сјајних одбрана. Штета, јер смо хтели да почнемо сезону позитивним резултатом. Показали смо неке добре ствари, али мораћемо много тога да поправимо", рекао је Јокановић.

Фулам је овог лета довео 12 нових играча. Дошли су Фосу Менса из Јунајтеда, Рико из Севиље, Вијето из Атлетика, Чејмберс из Арсенала, Ширле из Дортмунда, Сери и Ле Маршан из Нице, Митровић из Њукасла, Ангулса из Олимпик Марсеја, Моусон из Свонсија, Брајан из Бристола и данас несигурни Фабри из Бешикташа.

У таквом саставу, тим са "Котиџа" је на новом почетку у сваком смислу.

"Тестирали смо се на овом нивоу и била је ово наша прва права проба у овом такмичењу, у којем има много више снаге, брзине и квалитета. Играмо против премијерлигашког тима, а ти тимови знају како хоће да играју и имају играче који праве разлику".

При Паласовом вођству 1:0, крајем првог полувремена, резултат је могао да буде промењен и из једанаестерца, да је судија Мајк Дин показао на белу тачку после старта на Андреу Ширлеу.

Новинари су питали Јокановића и за тај тренутак...

"Из мог угла јесте био пенал, али судија је био у бољој позицији и он је рекао да није", кратко је одговорио Јокановић.

Пред Јокановом екипом је период уигравања и чекања прве, септембарске паузе, која ће свакако помоћи његовим играчима да се адаптирају једни на друге. До тада ће играти против Тотенхема у гостима, Барнлија код куће и Брајтона у гостима.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар