Мирковић: Побједе су мелем за рану!

Али нисмо још сели на столицу! Сума је класа и добиће шансу као и сви остали! Тренер црно-белих каже да се атмосфера у екипи поправила после тријумфа у Данској, али упозорава да нема опуштања пред Земун.

Фудбал 11.08.2018 | 19:45
Мирковић: Побједе су мелем за рану!
Расположење у фудбалском клубу Партизана знатно је боље после победе над Нордсјеландом у Данској, али тренер Зорана Мирковић каже да је пред екипом и даље велики посао.

“Отворили смо шампионат не баш онако како треба. У сваку следећу морамо да уђемо максимално  сконцентрисани са жељом да добијемо противника. Земун је имао три тешка меча на старту и освојио два бода. Видим да су променили тренера, водиће их помоћник. Играће на карту нашег умора или можда неких наших мисли које су, хтели или не хтели, усмерене ка четвртку. Апеловаћу на играче да сав фокус ставимо на Земун”, рекао је Мирковић на конференцији за новинаре у спортском центру Телеоптик.

Он је најавио одређене промене у тиму у односу на меч у Данској, а осим Златана Шеховића, сви играчи су здрави.

“Победе су у сваком случају мелем за рану. Уз добре игре још више. У мало бољем смо стању него пре меча са Нордсјеландом. Потребан нам је континуитет добрих игара, још нисмо сели на столицу како то треба. Нема опуштања ни у једном моменту”.

О томе колико добро познаје Суперлигу Србије с обзиром да је у претходном период био радио као помоћник Љубиши Тумбаковићу у репрезентацији Црне Горе?

“Увек сам искрен, нисам познавао толико добро Суперлигу, али овде сам скоро седам дана. Радим свакодневно, а и сви моји сарадници су ту да ме уведу у целу проблематику која је била и овде у свлачионици. То иде доста брз0. Имамо тај луксуз да нема потребе да сада знамо оне са којима играмо у септембру, а ово што имамо одмах испред нас је све сажвакано”.

Да ли планира да у Суперлиги промени формацију и заигра са два нападача?

“Не знам шта су радили претходници. Правимо план на основу нас самих, а не других екипа. Никог не потцењујемо, већ процењујемо којих 11 су тренутно спремни”

Како је ситуација са Немањом Николићем који се у Данској вратио на терен после паузе због повреде?

“Нисам сигуран да је спреман за цео меч, али нам је на располагању”.

После меча у Данској рекли сте да сте само делимично задовољни. Да ли је сада утисак нешто другачији?

“И даље нисам задовољан са другим полувременом у Данској, изгубили смо игру у псоледњих 20 мионута, били у подређеном положају у ниској зони, увек сте у ризику када сте у таквој ситуацији”,

Колико је додатно оптерећење за Партизан то што већ сада заостаје пет бодова за Црвеном звездом?

“Није пријатна ситуација, било би боље да је контра. Али, ово је реалност и не можемо да побегнемо. Првенство је дугачко, али рачуницу ћемо да сводимо у мају следеће године. Не осећам додатно оптерећење. Имамо испред себе противника и утакмицу коју морамо да добијемо”.

Каква је ситуација са евентуалним доласком појачања?

“Прелазни рок траје до краја месеца и све опције су отворене”.

И за крај, може ли Бата Мирковић да “пробуди” Сејдубу Суму?

“Сума је класни играч. Није се најбоље снашао до овог момента. Имаће прилику као И сви остали играчи. Сви имају исте стартне позиције. Многе ствари су на њему”, закључио је тренер Партизана.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар