Муса: Ми (Југословени) смо дјеца рата!

Џанан Муса је још један у низу талентованих кошаркаша са простора бивше Југославије који је добио шансу у НБА лиги.

Кошарка 15.08.2018 | 22:15
Муса: Ми (Југословени) смо дјеца рата!
Босанскохерцеговачки репрезентативац је овог лета потписао за Бруклин Нетсе, који су га изабрали као 29. пика на драфту, а за популарни амерички спортски магазин "Спортс илустрејдед" је причао управо о одрастању на Балкану.

"Људи пореклом из југославије имају самодисциплину какву нико други не поседује јер смо ми деца рата. Рођен сам после рата, али сам га осетио јер ми је отац био у војсци. Командовао је са 2.000 војника. Када видиш да људи све време умиру, нормално је да се бориш за све и будеш емотиван у вези са свим. Ми мимо "нешто" што нико други не може да опише јер нас је ужасан, страшан рат учинио јачим", рекао је Муса за СИ.

Американце је наравно занимало како се Муса носио с тим што је Муслим у Хрватској, док је играо за загребачку Цедевиту у коју је дошао као 11-годишњак.

"Као 16-годишњи дечак сам слушао увреде. Много је ме погађало. Седео сам на клупи 40 минута. Нисам играо нимало и мој тим је изгубио. Навијачи су ме вређали са трибина иза клупе и гађали ме стварима. То је нешто с чим мораш да се избориш када си у другој земљи. Нисам човек који ће рећи да су навијачи лоши. Мислим да су само навијачи који бодре свој клуб. Али то је погрешан начи навијања", истакао је Муса.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар