Видео: Аплауз је довео Роналда у Торино!

Сањао сам Јувентус! Кристијано Роналдо признао је да је још као дете сањао да игра за Јувентус, а посебно га је импресионирао аплауз са трибина када је гостовао са Реал Мадридом.

Фудбал 12.08.2018 | 23:50
Видео: Аплауз је довео Роналда у Торино!
Овог викенда се коначно прикључио новим саиграчима у припремама за нову сезону која почиње следећег викенда.

"Осећам се сјајно. Све је добро, тестови су добри, људи око стадиона, навијачи, људи у тренинг центру су љубазни према мени. Драго ми је, срећан сам", рекао је Роналдо.

Најбољи фудбалер света је помало неочекивано прешао овог лета из Мадрида у Торино за 100 милиона евра.

"Велики клуб, пре свега Јувентус је велики клуб. Још кад сам био дете, гледао сам његове утакмице и надао се да ћу играти овде једног дана. Сада играм за овај фантастичан клуб, један од највећих на свету. Не знам у ком сам тренутку тачно одлучио. Током година, неколико пута сам играо против Јувентуса и имао посебан осећај што италијански навијачи воле Кристијана. Ово је највећи клуб у Италији, један од највећих на свету, била је лака одлука".

Прошле сезоне Роналдо је сензационалним ударцем "маказицама" постигао гол за Реал против Јувентуса у четвртфиналу Лиге шампиона, након чега му је цео стадион у Торину аплаудирао.

"Прво сам се изненадио. Често сам пратио Јувентус и волео клуб, али од тог тренутка сам га заволео још више. Нећу да кажем да је то био кључни детаљ у мојој одлуци, али сваки детаљ помаже. Можда".

Са Манчестер јунајтедом и Реал Мадридом је освојио све што се може освојити у клупском фудбалу, а у Шпанији је посебно импресионирао просеком о више од једног гола по мечу у дресу Реала.

"Мој први гол стићи природно, не размишљам о томе. Знам да ћу бити спреман, али није битан мој први гол. Само желим да будем спреман. Да будем у доброј форми, помогнем тиму, освајамо трофеје. То је мој циљ. Приоритет ми је да дам све од себе, трудим се да тим буде још бољи. То је мој посао. Трудићу се да уживам колико могу".



После Премијер лиге и ЛаЛиге, Роналдо ће у дебитовати у Серији А у 33. години.

"Знам каква је лига, пратио сам је на телевизији, али никад нисам играо ту. Надам се да ћу се брзо прилагодити, дошао сам због изазова у најбољем клубу Италије, једва чекам почетак сезоне. Професионалац сам 15-16 година, моје методе су увек исте. Ово је нова авантура, али исти метод и етика рада ће ми помоћи да остварим циљеве", закључио је Роналдо.

Серија А почиње 18. августа, а отвориће је управо Јувентус који ће еру са Кристијаном Роналдом почети гостовањем код Кјева у Верони.

ЦР у Мадриду:
Утакмица – 438
Голова – 450
Трофеја – 15 (4 ЛШ)

ЦР у Манчестеру:
Утакмица – 292
Голова – 118
Трофеја – 9 (3 ПЛ, 1 ЛШ)

ЦР у Спортингу:
Утакмица – 31
Голова – 5

ЦР у Португалу:
Утакмица – 154
Голова – 85
Титула – 1 (ЕП 2016)

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар