Прича: Флорентино је и даље ''велика мачка!''

Интеров пораз и питање - шта даље? Неразури немају много времена на располагању, Модрић практично више није у игри, опција је Рафиња. . .

Фудбал 12.08.2018 | 21:00
Прича: Флорентино је и даље ''велика мачка!''
"Модрић се qуеда", илити - Модрић остаје.

Данима уназад водећи мадридски листови Марка и Ас постављали су питање Модрићеве верности Реалу и пратили су сваки, па и најмањи детаљ приче која је лако могла да се претвори у један од највећих послова овог лета. Али, није.

У дану када се све ломило, симболично названом „Дан М“, Интерови снови срушили су се као кула од карата. Реалност је таква, неизбежно се догодило. Интер јесте имао велику жељу, имао јасну намеру, али чини се да некадашњи освајач Триплете и даље није довољно моћан за најјаче планетарне трансфере. Иако је напредак у раду видљив и опипљив.

Шансе да Лука Модрић појача Интер биле су од самог старта готово непостојеће. Не зато што Модрић није имао жељу да дође, јер се она није ни доводила у питање, већ зато што је Флорентино Перез у овом тренутку ипак мало већа мачка у свету бизниса.

Лука Модрић је, можда ће грубо звучати, присиљен да остане у Реалу и даље. Интер је Модрићу нудио страшне услове, уговор од 40.000.000 евра за четири године, плус читаво богатство за још две године у кинеском Ђенгсуу и то су биле карте којим је Интер освојио још једног Хрвата. По квалитету далеко изнад осталих.

Ипак, Перезову вољу нису срушили ни силни милиони које је Интер нудио Модрићу и клубу, нити цео скуп менаџера и посредника који су хтели да избоксују трансфер, јер је први човек Реала навикао да се око њега врте велики новци и на то да сви желе да му покидају струне.

Флорентино Перез није био вољан да потпуно уруши вишегодишњи рад и труд уложен у стварање најмоћнијег Реала у новијој историји. Троструког узастопног освајача Ушатог пехара.

Кристијано Роналдо као најважнији шраф целе машинерије јесте отишао, нема више ни Матеа Ковачића, чија улога није била ни приближно важна. Али, оног тренутка када је Роналдо окренуо леђа Мадриду, Модрић је постао #1. Тако да посао са позајмицом од 15.000.000 евра, уз право откупа на 35.000.000 европских новчаница никако није могао да прође. Можда би већи новац одиграо битну улогу, али Перез је рекао – НЕ.

Ако се Модрић буде појавио на списку играча за меч Суперкупа Европе против Атлетика, биће то најјаснији знак да је Реал победио.

Зато се поставља јасно питање – шта су Интерови даљи кораци? И даље се тражи неко ко ће појачати конкуренцију у везном реду. Артуро Видал је био сигурица, али га се Интер одрекао због Модрића. Струка сада ради на довођењу Кеите Балдеа, што је готово завршен посао, а када се то буде решило, највероватније ће се кренути по Рафињу Алкантару. Не само зато што навијачи то желе, већ и зато што спортски директор Пјеро Аузилио сматра да би се савршено уклопио у систем. Притом, већ познаје филозофију Лучана Спалетија. Али, за тај посао Интер има још само шест дана, пошто се пијаца у Италији затвара 17. августа.

Дотад би Интер морао да реши и замршене чворове око Жоаоа Марија, коме је пропао сваки покушај селидбе у Премијер лигу, али и Антонија Кандреве, за кога се интересују неки клубови из Серије А.

Оно што је готово извесно јесте да ће Интер у разговорима са Барселоном поново ићи на методу позајмица+откуп. С тим што ће највероватније овог пута искористити и опцију да купи шпанског репрезентативца бразилских корена.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар