Торонто: Циципас бије редом! Пао је и Зверев!

Андерсон "прегазио" Димитрова за полуфинале Роџерс купа! Јужноафрички тенисер Кевин Андерсон убедљиво је савладао Бугарина Григора Димитрова у два сета у четвртфиналу Роџерс купа у Торонту.  Циципас нестварним преокретом елиминисао и Зверева! Грчки тенисер Стефанос Циципас савладао је Немца Сашу Зверева у четвртфиналу Роџерс купа у Торонту после преокрета.

Тенис 10.08.2018 | 23:51
Торонто: Циципас бије редом! Пао је и Зверев!
Циципас је од трећег тенисера света био бољи после два часа и 29 минута игре резултатом 3:6, 7:6(11), 6:4.

Фантастични, неуморни Циципас је после првог изненађења и победе над Новаком Ђоковићем, направио још једно избацивши актуелног шампиона Роџерс купа.

Све је кренуло "као по плану" и Зверев је рутински са 6:3 освојио први сет, иако је губио са 2:0.

У другој деоници меча Зверев је наставио са квалитетном игром и повео са великих 4:1, и у тим тренуцима није било ни назнака да може доћи до преокрета. Ипак, Циципас је вратио брејк приликом сервиса за меч Немца, а сет је отишао у тај-брејк.

У незваничном тринаестом гему сета видели смо прегршт мини-брејкова, Циципас је спасао две меч лопте, а онда са невероватних 13:11 меч одвео у трећи, одлучујући сет.

Зверев није "потонуо" и наставио је да прети, а до укупно пет брејк шанси дошао је већ у трећем гему сета. Није их искористио, али јесте прву у наредном сервис гему Грка, да би му овај одмах вратио одузимање сервиса.

Немачки тенисер имао је још три брејк прилике при резултату 4:4, али је Циципас некако издржао, остао смирен, и у наредном, десетом гему сета, од предности 30:0 за Зверева везао четири поена, искористио своју прву меч лопту и пласирао се у полуфинале.

Ово ће бити прво полуфинале у каријери за 19-годишњег грчког тенисера и највећи успех у каријери, а у том мечу састаће се са финалистом Вимблдона Јужноафриканцем Кевином Андерсоном.

Андерсон "прегазио" Димитрова за полуфинале Роџерс купа! Јужноафрички тенисер Кевин Андерсон убедљиво је савладао Бугарина Григора Димитрова у два сета у четвртфиналу Роџерс купа у Торонту.

Андерсон је од Димитрова био бољи резултатом 6:2, 6:2 после само сат времена и седам минута игре.

Пре овог меча изгледало је као да је Димитров колико-толико нашао форму, а Андерсон се мучио у претходним колима. Ипак, шести тенисер света био је бољи од петог веома убедљиво.

После почетног вођства од 2:1 у првом сету за Бугарина Андерсон је везао наредних седам гемова и повео резултатом 6:2, 2:0.

Од тог огромног пада у концентрацији Григора није било опоравка – Кевин је направио још један брејк и рутински привео меч крају.

Мора се истаћи да је Јужноафриканац поново био на врхунском нивоу сервиса, освојивши 81 одсто поена када убаци први сервис, а противнику не пруживши ниједну брејк прилику, и тек један ђус.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар