Звезда: Цирбес и Оџо стигли, Фелдин одлази?!

Црвено-бели се окупљају пред почетак припрема. Џејмс Фелдин добио је позив из Израела, хоће ли га прихватити?

Кошарка 11.08.2018 | 20:25
Звезда: Цирбес и Оџо стигли, Фелдин одлази?!
Кошаркаши Црвене звезде мтс приводе крају последњу недељу одмора овог лета.

Од понедељка, играчи Милана Томића биће на тестовима уочи почетка припрема за такмичарску 2018/19, а међу првима у Београд су стигли центри - Маик Цирбес и Мајкл Оџо, који су у клиници "Вита Маxима" прошли лекарске прегледе.

Истовремено, портал "Баскетбал спхере" објавио је да постоји могућност да Џејмс Фелдин напусти овог лета Звезду и да постане први играч после Матијаса Лесора који ће отићи са Малог Калемегдана.

Тај портал преноси да се за Доминиканца после Гран Канарије, интересује и Хапоел из Јерусалима, који има жељу да се искусним беком појача на спољним позицијама уочи наступа у ФИБА Лиги шампиона.

Фелдин је члан Звезде од прошлог лета, када је потписао двогодишњи уговор, на основу којег је и даље играч црвено-белих. У сезони 2017/18 постизао 11,6 поена у Евролиги, а 14,8 поена у АБА лиги.

Када су у питању они који ће сигурно играти у Звезди, уз Оџа и Цирбеса за петак је најављен и долазак новог бека, Билија Берона, који је овог лета постао прво појачање шампиона Србије. Он уз центарски тандем, као и Фајеа и Перпероглуа чини талас новајлија, с тим да су и Цирбес и Оџо добро познати овдашњој јавности.

Оџо је прошле сезоне играо за ФМП и оставио добар утисак, а у разговору за клупски сајт данас је говорио о томе како је дошао међу црвено-беле.

"По завршетку претходне сезоне сазнао сам да постоји могућност да дођем у Црвену звезду. Чекао сам, био веома нестрпљив да се озваничи и то се догодило. Веома сам срећан и узбуђен због тога", рекао је он.

’Имао сам одличну сезону са ФМП-ом. Није се завршило како смо желели, хтели смо да постанемо шампиони Србије. Ипак, веома сам поносан на свој тим и на све што смо урадили у прошлој сезони. То је био велики корак у мојој каријери. Имали смо млад тим који је напредовао на сваком тренингу и на свакој утакмици’’, додао је Нигеријац рођен 1993. године и висок 216 центиметара.

Оџо је рекао да прати формирање тима са оптимизмом.

"Комбинација искуства и младости ће нам помоћи, бар ја тако видим, да сваким даном растемо као екипа’’, нагласио је Нигеријац, па говорио и о својим амбицијама.

’’Мој лични циљ у наредној сезони је да пре свега останем здрав и да се што боље припремим за изазове који су пред нама. Ускоро почињемо са припремама и треба нам дати времена. Свакако примарни циљ је да учиним све што ће мој тим ставити у положај да побеђује. Знам да су у Црвеној звезди увек највећи циљеви и да су трофеји мерило успеха. Предстоје нам велики изазови у три такмичења’’, истакао је Оџо.

Искуснији Цирбес (28 година, 208 центиметара) био је у клиници истовремено када и његов нови саиграч, а новој центарској линији недостајао је само Душан Ристић, који је овог лета у Кини са репрезентацијом Србије.

"Данас сам упознао Мајка (Цирбеса). Није било баш много времена за разговор јер смо ипак дошли овде да обавимо прегледе. Надам се да ће бити прилике да добијем корисне савете од њега... На истој смо позицији. Ако на тренингу покуша да ме угура под обруч, фаулираћу га. Ако покуша да ухвати лопту преко мене, фаулираћу га. Ако покуша да закуца преко мене, фаулираћу га. Већ сам направио план", насмејао се Нигеријац, а Немац је узвратио:

"Када будем закуцао преко тебе, већ ће бити касно да ме фаулираш".

- ПРЕЛАЗНИ РОК ЗВЕЗДЕ -

ДОШЛИ: Били Берон (Ескишехир), Душан Ристић (Аризона), Мајкл Оџо (ФМП), Маик Цирбес(Бајерн), Стратос Перпероглу (Хапоел Јерусалим), Мохамед Фаје (Промитејас Патрас).

ОТИШЛИ: Матијас Лесор (Уникаха).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар