Оптужница против возача БМW-а

Кантонални суд у Сарајеву потврдио је оптужницу против Алмира Ејубовића (20) оптуженог да је као учесник у саобраћају, не придржавајући се саобраћајних прописа угрозио јавни саобраћај, доводећи у опасност живот људи, усљед чега је проузрокована смрт више особа, док је једна особа задобила тешке тјелесне повреде опасне по живот.

Босна и Херцеговина 10.08.2018 | 18:59
Оптужница против возача БМW-а
Тиме је, наводи се у оптужници, починио тешка кривична дјела против сигурности јавног саобраћаја. Ејубовићу је, како потврђено за Ослобођење  у сарајевском Тужилаштву, Суд продужио притвор до 10. октобра ове године.

Ејубовић је, наиме, оптужен за несрећу у којој су 29. јуна ове године на аутопуту А-1 у Бутилама код Сарајева страдале Ајла Ибрица (18), Нађа Нерадин (17) и Лејла Оруч (17), док је тешке повреде задобила Ајла Оруч.

Оптужени Ејубовић је такођер једно вријеме био хоспитализован на Ортопедији у Опшој болници Прим. др. Абдулах Накаш, гдје га је све вријеме чувала полиција.

Он је у овој несрећи задобио преломе пршљена лумбалног дијела кичме и носне кости. Исти дан кад је пуштен из болнице он је ухапшен и приведен, након чега је смјештен иза решетака.

Ејубовић, који раније није осуђиван, се терети да је изазвао несрећу која се десила 29. јуна ове године око 18.25 сати у Сарајеву на коловозу ауто – пута А1 Сарајево-Зеница. У оптужници се наводи да је БМW био нерегистрован и са постављеним неприпадајућим и неважећим регистарским ознакама.

Иако је дозвољена брзина била 120 километара на сат, Ејубовић је БМW-ом ишао од 166 километара на сат из правца Влакова према Вогошћанској петљи те је усљед тога дошло до дестабилизације возила и губитка контроле над возилом и налета лијевом бочном страном возила на саобраћајни знак који означава раздвајање коловоза, потом на заштитну металну ограду у дужини од око 15 метара, а потом и удара лијевом бочном страном возила на метални стуб.

"Критичне прилике, био је мокар и клизав коловоз, па је доласком у мјесто Бутиле, из крајње лијеве коловозне траке којом се кретао, преко десне саобраћајне траке, гдје се одваја саобраћајна трака која служи за скретање возила према граду Сарајеву, у намјери да возилом изврши скретање према Бачићима – Сарајеву, прекасно и под опасним углом предузео радњу скретања из лијеве саобраћајне траке, удесно, преко десне саобраћајне траке, усљед које брзине кретања возила од 166 км/х дошло до дестабилизације возила и губитка контроле над возилом'', стоји, између осталог, у оптужници.

Извор: Ослобођење

Коментари / 0

Оставите коментар