Милан започео операцију „РоссоДраxлер“!

У међувремену, завршава се трансфер Тјемуеа Бакајока.

Фудбал 10.08.2018 | 23:30
Милан започео операцију „РоссоДраxлер“!
Изгледало је у почетку као сулуда идеја, али Милан намерава да исту претвори у стварност. Борд Миланових директора отворио је операцију „РоссоДраxлер“, што би требало да буде једна од главних тема на европском тржишту до затварања. Истина, Милан за ову операцију има тачно седам дана, пошто се летња пијаца у Италији затвара 17. августа.

Милански Спорт Медијасет тврди да је прва идеја директна трампа Рикардо Родригез - Јулијан Дракслер.Томас Тухел је лоцирао управо швајцарског репрезентативца као човека који би требало да буде носећи играч на позицији левог бека, пошто ту позицију тренутно једино покрива непоуздани Лејван Курзава. Али, ту се наилази на први проблем. Родригез, тренутно, није загрејан за идеју одласка из Милана и жели да се наредне сезоне бори са новајлијом Иваном Стринићем за минуте на левом боку. Али, ту би ПСЖ могао да ускочи с ловом која би Родригезу требало да промени размишљање. 

Родригез у Милану тренутно зарађује око 2.100.000 евра, с уговором до јуна 2021. године. Пари Сен Жермен је спреман да му понуди три пута већи новац и место стартног левог бека. И то је тачка од које се полази. 

С друге стране, Дракслер је већ отписан код Тухела, због тога је ПСЖ жељан да чује понуде. Иако финансијски Миланова понуда није најбоља, ПСЖ би из ситуације могао да извуче максимум. Јер, француски шампион има проблем због ФФП (финансијског фер-плеја) и нема велики новац да улази у било какве егзибиције на тржишту. Ђенаро Гатузо је у интензивној потрази за играчем који може да игра офанзивно, на боковима и иза нападача.

Паралелно с овим послом, Леонардо и Паоло Малдини завршавају трансфер Тјемуеа Бакајока из Челсија. Посао је врло близу реализације, биће то позајмица уз право откупа на 35.000.000 евра, а једини детаљ који се тренутно регулише јесте висина Бакајокове плате. Челси ће морати да плаћа део плате која износи преко 6.000.000 евра, јер Милан нема те финансије.

Већ су обављене две рунде разговора с Бакајоковим братом, уједно и агентом. Сигнали су позитивни. Сада се само чека реализација.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар