Џо Регланд је нови плеј Црвене звезде!

Амерички кошаркаш Џо Регланд ново је појачање кошаркашког клуба Црвене звезде.  Доскорашњи играч Локомотиве Кубањ на Малом Калемегдану.

Кошарка 11.08.2018 | 11:30
Џо Регланд је нови плеј Црвене звезде!
Бивши бек Локомотиве Кубањ, потписао је са црвено-белима уговор за такмичарску сезону 2018/2019 уз могућност продужетка сарадње.

Рагланд (28) рођен је 11. новембра 1989. године у Масачуестсу, а висок је 182 центиметра.

Након колеџе каријере (Плејт и Вичита Стејт) од 2012 .године гради европску каријеру кроз Мурсију, Канту, Армани, Пињар Каршијаку, италијански Авелино и Локомотиву са којом је прошле сезоне освојио куп Русије и играо финале Еврокупа.

У Русији је имао просек од 12 поена и четири асистенције по утакмици, играјући у Еврокупу и ВТБ лиги. Одликује га изузетна брзина, агресивност и добар преглед игре, а његовим доласком Црвена звезда је добила искусног организатора игре који ће подићи квалитет тима на још виши ниво.

"КК Црвена звезда мтс такође изражава велико задовољство и захвалност Џо Рагланду што је међу бројним понудама, од којих су неке биле и знатно финансијски повољније, изабрао понуду КК Црвена звезда мтс због идентичних спортских и такмичарских циљева које имамо", наводи се у саопштењу на сајту Звезде.

До званичне промоције и старта припрема, биће објављено и који ће број амерички бек носити на дресу црвено-белих.

Рагланд је након Перпероглуа, Барона, Оџа, Цирбеса, Ристића и Мухамада Фајеа, седмо појачање црвено-белих у овом прелазном року.

Црвена звезда је ангажовала и толико чекано појачање на позицији плејмејкера. Првотимац црвено-белих постао је искусни Џо Регланд, бивши играч Локомотиве из Краснодара.

Американац је потписао једногодишњи уговор уз могућност продужетка сарадње на истеку сезоне 2018/2019.

Регланд је виско 182 центиметра и школовао се на Норт Плејту и Вичита Стрејт колеџу, док се у Европу отиснуо 2012. године, када је потписао за Мурсију. Искуство на Старом континенту градио је играјући још за Канту, Армани, Каршијаку, Авелино и коначно Локомотиву.

Црвено-белима је био понуђен још на почетку прелазног рока, а за његове услуге се током лета интересовали су се и турски Галатасарај, Авелино и Зенит. Прошле сезоне имао је просек од 12 поена и четири асистенције, а са екипом Саше Обрадовића освојио је Куп Русије и играо финале Еврокупа.

Као потенцијално појачање српског шампиона протеклих недеља помињао се и одлични Џордан Тиодор, али је одлука клупског руководства на крају пала на Регланда.

Американац је седмо појачање црвено-белих у овом прелазном року. Пре њега црвено-бели дресу су задужили Перпероглу, Берон, Оџо, Цирбес, Фаје и Ристић.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар