"Милан је мутна организација, а Монтела и Ли су били катастрофа!"

Бивши тим менаџер Милана Кристијан Абијати каже да је под кинеским руководством настало много збрке и новонастало стање описује као врло лоше.

Фудбал 11.08.2018 | 22:00
"Милан је мутна организација, а Монтела и Ли су били катастрофа!"
Абијати, који је некада био и голман славног клуба, каже да себе после ове улоге тешко може да замисли у оделу и ципелама.

Додаје и да не може да се 'игра политике', а управо то захтева посао менаџера екипе.

"Морате да помажете свим у свему. Тренеру, спортском директору, играчима, Миланелу, чудна улога и увек се мора тражити равнотежа. Ево примера – ако играч направи неку глупост и ви то кажете тренеру, ризикујете да вас гледају као шпијуна. То је политичка улога и схватио сам да није за мене. Већином случајева сам кући ишао бесан", рекао је Абијати за Газету дело спорт.

Он је истакао да му је спортски директор Масимилијано Мирабели понудио нови уговор који није прихватио.

"Моја грешка је била што сам поредио ово са старим Миланом где сам имао неке референтне тачке. Уместо тога, било је много збрке, уз дужно поштовање стручном штабу. Мутна организација која је покушавала да се издаје за савршену", објашњава Абијати.

Пробао је да "се ухвати" за Ђенара Гатуза.

"Рино је био феномен, много ме је изненадио као тренер јер је био у стању да уђе играчима у главе, да их стимулише и мотивише. Са овим генерацијама то није лако. Саветовао бих нове власнике (Елиот менаџмент) да га чврсто држе. С друге стране, Винченцо Монтела је био полу-катастрофа. Грешио је јер никоме није веровао", каже Абијати.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар