Дан Звездине неизвјесности: Чека се казна из УЕФА-е!

Црвено-бели на тапету дисциплинских органа због расистичког понашања и седења на пролазима.

Фудбал 10.08.2018 | 11:30
Дан Звездине неизвјесности: Чека се казна из УЕФА-е!
Ово је један од оних дана када ће навијачи Црвене звезде бити као на иглама. Дисциплинска комсија УЕФА данас би требало да изрекне казну српском шампиону због пропуста у организацији меча са литванском Судувом.

Клуб са Маракане нашао се на мети УЕФА због наводног расистичког понашања навијача, а управо због тога црвено-бели се налази под условном казном. Представник невалдине организације ФАРЕ написао је у свом извештају, између осталог, да су навијачи Црвене звезде клицали генералу Дражи Михајловићу, вођи четничког покрета у Другом светском рату... Видећемо хоће ли правна комисија Црвене звезде имати лек за ову оптужбу.

Такође, црвено-бели се терете због закрчених степеништа и блокирање тог дела стадиона у дуелу против Судуве. Реч је о повреди 38. члану Правилника УЕФА о безбедности.

Лоша ствар за Црвену звезду је условна казна. Отуда и бојазан да би УЕФА могла да закључа Маракану за плеј-оф Лиге шампиона или Лиге Европе, када ће на Топчидерском брду гостовати Салцбург или љубљанска Олимпија.

Црвено-бели су већ једном били близу закључавања стадиона, али су уложили жалбу и на крају издејствовали да дуел против ЦСКА играју пред навијачима.

И сада се надају сличном сценарију.

Извор: моззартспорт

Фото Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар